Május közepén hazánkba érkezik látogat az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrzési bizottságának küldöttsége, hogy megismerkedjen a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeivel.

Májusban EP költségvetési ellenőrzés – A magyar korrupciót vizsgálják

Csak a vizsgálat után juthat hazánk a befagyasztott pénzekhez. Fotó: Pixabay

Emellett meghallgatja az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságok véleményét és megvizsgálja, hogy Magyarország képes-e lesz megfelelően hasznosítani a helyreállítási alapból érkező pénzügyi forrásokat – számol be a Népszava.

Csak akkor juthat hozzá Magyarország a jogállamisági eljárás keretében befagyasztott 6,3 milliárd euró felzárkózási támogatáshoz és a helyreállítási alapból jutó 5,8 milliárd euróhóz, ha teljesített számos korrupcióellenes intézkedést és megreformálta a bírósági rendszerének bizonyos pontjait.

Az európai parlamenti látogatás programja és a küldöttség tagjainak névsora még nem ismert, de egyes információk szerint a bajor keresztényszocialista Monika Hohlmeier, a parlamenti szakbizottság elnöke lehet a delegáció vezetője.

Forrás: Népszava

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
@KisTehen: HA NEM KORRUPCIÓ AKKOR MI ??? LOPÁS !!??? MONDJUK BENT VAN A GÉNJEITEKBEN !!! TE ROGÁNYI CSUCS TECNOLOGIÁS VEZÉR ÖKÖR !!!
Galway
@Aki Én: Ezek még a barcsi közösségi budin is felakadnak, amilyen szőrözösök!
Fenyöfa58
ANNYI közöm van a DK -hoz mint neked !!!csak UTÁLOM A SÁRGA KOMMUNISTÁKAT A ZOMBI SZAVAZOIKKAL EGYÜTT !!!JA MEG AZ AGYHALOTT FIZETETT TROLLOKAT !!!OLYANOKAT MINT TE VAGY !!! VAN MÉG KÉRDÉSED TE VEZÉR ŐKÖR ???
Galway
@KisTehen: Nem én/mi lopom/lopjuk az EU-s forrásokat, te marha!
ómió
Korruptbolsi brüsszeli efftársak küldöttsége jön "magyar korrupciót vizsgálni"!? Ez maga az "efftársi csúcs"! Indulás előtt, azért, vigyázzanak, a Lenin szobor rájuk ne szakadjon!
Pálinkás Pál
@KisTehen: nektek legyen minnél szarabb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.