Hét éve tudtak róla, de nem tettek semmit az ellen a Schadl-féle végrehajtói kamarában, hogy informatikai rendszerük biztonságosabb legyen. Egy jelentés kimondta, hogy nemzetbiztonsági kockázatot rejt, és könnyen meghekkelhető az elektronikus árverési rendszer. Emiatt már többen feljelentést is tettek.

Nemzetbiztonsági kockázat a Schadl-féle végrehajtói kamara informatikai rendszerében – Tudtak róla, mégsem változtattak

Fotó: MBVK

Már 2016-ban „szigorúan bizalmas” minősítést kapott az a jelentés, amiben kifejtették, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) informatikai rendszerével komoly problémákkal küzd, ám ezeket nem orvosolták. 

A Telexhez birtokába került információi szerint hét évvel ezelőtt – amikor Schadl György már a végrehajtói kar elnöke volt – az MBVK informatikai rendszereinek átvilágítására adott megbízást a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó informatikus szakértőinek. 

Akkor kiderült: az MBVK nem rendelkezik megfelelő informatikai védelemmel a külső támadásokkal szemben, a végrehajtók hozzáférhetnek egymás anyagaihoz, valamint illetéktelenek is hozzáférhetnek bizonyos állományokhoz, az ügykiosztás pedig belülről is manipulálható – részletezi a Hvg.

Mindez „akár gazdasági bűncselekmények szándékos vagy gondatlan elkövetésére” is lehetőséget biztosít.

Az elektronikus árverési rendszer annyira sérülékeny, hogy egyszerűbb terheléses támadásssal akár több napra is lehet bénítani. Pedig a törvény pontosan előírja, hogy akkor érvényesek az árverések, ha a licitálási idő minimum 90 százalékában elérhető az árverési oldal. 

Forrás: Telex, Hvg.hu
Fotó: MBVK

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ugyan már! Szarnak ezek mindenre, csak a lopás az, ami érdekli őket!
ómió
Akkor, itt ennek is lesz felelőse! Nem úgy, mint a "nyócév" efftársi országszétlopásának!
Nessy
Eggyel több vagy kevesebb. A külügy rendszerében úgy járkáltak ki - be az oroszok, mintha otthon lennének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.