130 igennel és 24 nemmel megszavazták a Fidesz békepártinak nevezett határozati javaslatát.

Győzött a Fidesz békepárti javaslata, így háborúpártinak tüntethetik fel az ellenzéket

Győzött a békepárti javaslat. Fotó: MTI/Kovács Attila

A nyolcpontos határozatban az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez – számol be a Telex.

Elítélik továbbá az uniós szankciókat, amelyeket egyébként Orbán Viktor is megszavazott Brüsszelben. A határozat szerint a szankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. Azt kérik a kormánytól a képviselők, hogy továbbra is segítse az Ukrajnából menekülteket, míg a brüsszeli döntéshozóktól azt várják, hogy ne hozzanak újabb energetikai szankciókat, mert „elfogadhatatlan, hogy Európa, és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője”.

„Magyarország a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja. Teljes jogú tagként és szuverén államként Magyarország mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében” – olvasható a dokumentumban, amelyben felszólítja az Országgyűlés a magyar közéleti szereplőket is, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban bejelentette, hogy az Országgyűlés előtt akarják tisztázni a kormánypártok álláspontját az orosz-ukrán háborúról.

Több párt mellett az MSZP is módosító javaslatot nyújtott be az előterjesztéshez, A szocialisták azt szerették volna, hogy arról az ENSZ-állásfoglalásról döntsön az Országgyűlés, aminek az egyik előterjesztője Magyarország nevében Szijjártó Péter volt, és amit megszavazott a magyar kormány. „Ha ugyanezt behozzák, amit az ENSZ-közgyűlésen javasoltak, nagy örömmel fogjuk támogatni” – mondta Harangozó Tamás pár hete a parlamentben. Az ENSZ állásfoglalása kiállt Ukrajna területi szuverenitása mellett, és felszólította Oroszországot, hogy hagyja el Ukrajnát – írja a Telex.

A Kossuth Rádióban péntek reggel Orbán Viktor azt mondta, hogy az uniós vezetők továbbra is háborúpárti álláspontot képviselnek. Hazánk azonban, mert mi nem a háború, hanem a béke mellett állunk ki. Orbán szerint a kormánypártok és az ellenzéki pártok pozíciója is világos a kérdésben: a kormánypártok békepártiak, a baloldal háborúpárti.

Forrás: Telex
Fotó: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
Büszke lehet magára a békéért harcoló fidernyák banda!!!A többségükkel azt csinálnak, amit akarnak köszönhetően a krumplin és ígéreteken vett szavazóiknak, meg azoknak, akik nem mentek el szavazni!!! Egyébként szégyen, hogy Orbaniszán országgyűlése ilyen sz@rságokkal foglalkozik más égető gondok helyett (ld. egészségügy, oktatás, közállapotok,stb.) !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Biztos, hogy ilyen @KisTehen: féle agyhalottakat hülyítő, felesleges baromságok kellenek ennek a bánatos országnak?
Aki nem békepárti, az a nemzeti-beteg haverja, aki százezreket gyilkol le éppen.
laja70
Büszke lehet magára a békéért harcoló fidernyák banda!!!A többségükkel azt csinálnak, amit akarnak köszönhetően a krumplin és ígéreteken vett szavazóiknak, meg azoknak, akik nem mentek el szavazni!!! Egyébként szégyen, hogy Orbaniszán országgyűlése ilyen sz@rságokkal foglalkozik más égető gondok helyett (ld. egészségügy, oktatás, közállapotok,stb.) !!!
simmering73
Májusban jön az EP költségvetési ellenőrzése. Ez mégiscsak izgalmasabb lesz, mint ez a birkáknak és ökröknek szóló gumicsont.
Aki Én
@KisTehen: Sivár életű balfasz vagy!
csipetke
Ezen röhögök,mióta hallottam. Megszavazták,hogy legyen béke. És ettől lesz?Aztmondja orbán,hogy az a legnagyobb baj,hogy a nyugat elárasztja fegyverekkel Ukrajnát, és ezért nincs béke. Lefordítva.- magára kéne hagyni Ukrajnát, amit így orbán testi lelki jóbarátja az idióta putyin így tényleg egy hét alatt megszerezhetne.Vagyis abszolut a puttyos mellett beszél. Azt is mondta,hogy tűzszünet kell. Bakker, az ki a büdösnyavalyán múlik? A háborúsbűnös tömeggyilkos barom putyinon? Akkor miért nem pattan orbán a nemkatonai luxusrepcsire,(ez olyan jól megy neki a pénzünkön) és menne udvarolni a haverjának,hogy ugyan takarodjon már ki Ukrajnából, hiszen itt már a 133 bohóccal határozatot is hoztak a békére...
Aki Én
@laja70: Ez hülyén hangzik az állandóan hadba induló nemzeti-betegtől. Ezzel megint csak a szektájukat hülyítik.
De már hova?
csipetke
@csipetke: Ez a határozat kb annyit ér,hogy én a konyhaasztalnál leírnám egy kockás papírra,hogy ma 100 ft egy kiló karaj.
Lesz belőle valami? Naugye...
Macskaszem
Kb egy kalap sz@rral egyenértékű ez a határozat.
Legalább postázzák el Moszkvába a Puttyogónak, hogy legyen egy bolhafingnyi értelme.
Nyírfa
A következő, éjjel kiötlött, reggel megszavazott törvénymódosítás szerint minden, a kormány által háborúpártinak minősített megnyilatkozás, viselkedés hatósági eljárás alá vonható lesz. Jönnek a választások, ki kell csinálni minden értelmes embert.
Csak mint az oroszoknál. Jön az abalakon való kiugrálás is?
És ezek várják a nyári pénzesőt prüsszelből?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:30
Te neg zt énekelheted a viktátorodnak reggeltől esti lét seggnyalás között.HAHAHA
Ez az értelmi szinvonalatok.
www.youtube.com/watch?v=GgP9VyVzp30
kulabombaafityiszre
Akkor most már kitör a világbéke.Erre várt a világ,hogy a 135 bátor ember végre megszavazza a béke határozatot.Mivel megvan,mehettek lopni tovább fidesz bátorak.
Aki Én
Ez olyan, mint az infláció meg a Covid megoldás.
Holnap után vége, és kész.
csak úgy....
ok! ha az ellenzék háborúpárti,akkor legyen a fidesz tolvaj és rablópárti! - arra még egy csomó bizonyíték is van! ;)
csak úgy....
fideszéken faxán látszik az a 35 esztendö ,megöregedtek és elbutultak ,közben szorgalmasan loptak,csaltak,hazudtak!
gina
Proli tolvajj és bünözök szektája a fidesz, jobb ha kussol ez a szemét banda, az embernek hányingere van már tölük...
jáger laszló
A fidex az élet pártján áll
Ergo sosem halunk meg mert erről van fidex parlamenti határozat is!!
Tehát 1 kalap szart sem ér az ilyen határozat amit nem garantál senki és semmi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Tessék mondani, volt olyan kormány javaslat, amit ezek a fenemód "lelkiismeretes, önálló véleménnyel rendelkező" droidok nem szavaztak meg pár perc alatt??
Nessy
kap egy szép keretet, és kiteszik a Karmelitába, Orbán dolgozó szobájába? Vagy csak a hívek szédítése a cél? A gyűlölet tovább szítása??
Nessy
@KisTehen: Maga el is hiszi, hogy ez a frakció önálló döntése?? Ennyire naív még egy kis boci sem lehet!
csak úgy....
@KisTehen: te sosem undorodsz magadtól? -jó gyomrod lehet!
levarosbukta
@KisTehen: Ti fideszesek minden baromságot bekajáltok. EGy pecig se zavarjon az a tény hogy a csuti kisgömböc megszavazta, vagyis egyetért a brüsszeli szankciókkal.
Yoda69
A békepárti fideSS támogatja az agresszor oroszokat. es tolja putyin háborús propagandajat a "koz"teveben.
Yoda69
@Maccska: Nagyon gyerekesen naiv vagy. Lehet hogy az 5 perces hiradoban bemondjak az ukran allaspontot is, de a nap tobbi reszeben csak a moszkovita komcsi propagandat fujjak. Az Unio nem az orosz allaspont bemutatasat tiltja, hanem az orosz medikat szuntettek be az Unio egesz teruleten meg a haboru kitoresekor.
Yoda69
@Maccska: Miert a ruszkiknal lehet az Euronews vagy a CNN adasat fogni? Na ugye.
csak úgy....
@KisTehen: tölem lehet is, hiszen leszoktalak okádni mint minden férget! :)
csak úgy....
@Maccska: a ruszki propagandát tiltották be, amitöl ti már teljesen meghülyültetek!
45 évig hazudtak ,megloptak,kihasználtak benneteket a ruszkik, most meg issoráz nyalhatnékotok támadt? -ti normálisak vagytok? :)
csak úgy....
@KisTehen: azt tudod,hogy te vagy a leg vidámabb elmebeteg a propelleren? :)
fogadok,hogy te már egy ágyhoz kötött ,aki ennek ellenére vidám tud maradni!- gratulálok boci!
Ábel
A Fidesz frakció úgy szavaz, ahogy a Bölcs Vezér utasítja őket. Náluk csak frakció fegyelem van, népképviselet nincs.
nemkati
Mi az a minden, amit a kormány megtesz a békéért? Hogy azt ordibálja, hogy legyen béke, és elfogadtat erről egy határozatot a Fidesszel?
Az ENSZ állásfoglalása nevezhető békepártinak, mert az kiáll Ukrajna területi szuverenitása mellett, és felszólítja Oroszországot, hogy hagyja el Ukrajnát. Igen, ezt a kormány bevehette volna a határozatába. Igaz, ettől sem lesz még béke.

Putyin kijelentette, hogy nem tárgyal. Mivel meg akarja kaparintani Ukrajnát. Zelenszkij pedig nem hajlandó nekik odadobni az országot. Magyarországtól nem függ semmi, ettől a határozattól pláne nem.
Nessy
@KisTehen:14,39 Nem! A marslakókon! Ki támadott meg egy független államot? Ki akarja Ukrajna nagy részét elvenni? Ez az oroszok részéről egy területszerző háború! Amit kezdtek a Krimmel, most Ukrajna van soron, és ha győznek, majd lesz egy következő. Putyin "nagy Oroszország" álmának megvalósulásáért.
drrotf
Aki azt gondolja hogy azért győzött a FIDESZ törvényjavaslata mert olyan jó volt a tartalma, hogy azt meg kellett szavazni, az nagyot téved.A FIDESZ javaslata akkor is győzött volna ,ha a törvényjavaslat a mostani tartalomnak az ellenkezőjét tartalmazza!Nem a törvényjavaslatok minősége a döntő a javaslatok megszavazásánál , mint egy normális rendszerben szokásos, hanem az Országgyűlés összetétele, a kétharmados FIDESZ fölény.Teljesen mindegy hogy az ország számára jó törvény javaslatot fogadnak -e el a képviselők vagy nem, itt a hatalomhoz való viszony a döntő a szavazásnál!
jáger laszló
Ez a határozat másra nem való csak a kirekesztésre!!
Ugyanis akik nem szavazták meg azokat majd háború pártisággal fogják vádolni!!Ez már előre látható...
csak ennyi
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:37
Cuppogsz a viktorod seggében rubeles tehen.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:37
Szeretnéd mi ha @m73 leszopna?Igazi hungarikum vagy,a tehen amelyik ereszt mászik.HAHAHA
Emmersson71
...

A következő szavazásra bocsátott javaslat témája mi lesz? Legyen tánc és zárcsökkentés?!

www.youtube.com/watch?v=HyKpQre9CTM
Toller Béla
Mi van ? Mi lennénk a háború fő teherviselői ? Még az is kiköp ennek hallatán, akinek amúgy semmi baja sem lenne a magyarokkal, az országgal ! Orbán, speciel miről volt kénytelen lemondani ?
Sámannus
Csak és kizárólag az energetikai szankciók késztetik térdre putyint, és ez segíti a klímamaválság megoldását. abcug orbán, vesszen a fidesz.
jáger laszló
OV azért foglalkozik ezzel a témával.mert nem tudjuk +változtatni , nincs rá befolyásunk
Ergo L sem ronthatjuk!!
Ebből csak győztesen kerülhetünk ki!!??
Ilyen 1XŰ ez kérem szépen,mint az 1x1!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@KisTehen: 13:40 tegnap Előbb utóbb lesz, mellesleg, ha mégse, az se jelent semmit,mert a finnek belépésével a svédek körül vannak véve NATO országgal, így az idióta putyin megcsókolhatja a seggüket,ha megengedik neki...
ómió
De, ha két opció van, efftársak! A béke meg a háború és, ha valaki nem a békére szavaz, az, akkor, mégis, "milyen párti"!?
Törölt Nick
Tessék mondani, már béke van Ukrajnában, vagy még nem kapták meg a fidesz határozatát?
Nessy
@Törölt Nick: Putyin se kapta még meg! Biztos postagalambbal küldik nekik!
csipetke
@nemkati: 14:59 tegnap Ez a háború orbánnak egy főnyeremény. Erre a világon mindent IS ráfoghat. Ő találta ki a szankciós inflációt, meg a különböző szankciós szarságokat. Szakértő közgazdászok szerint szankciós infláció nem is létezik. De még egyszer se magyarázták el, hogy a többi országban miért töredéke az infláció a magyarénak, de még Ukrajnában se szálltak el annyira az árak,mint itt, igaz,Ukrajnában háborús veszélyhelyzet sincs kihirdetve,nem úgy, mint nálunk. Asszem a kovid kezdete óta van hol ezért,hol azért veszélyhelyzeti kormányzás. Pedig erre az országra egyedül orbán és a kondája jelent veszélyt a szart se érő kül,-bel,-és gazdaságpolitikájukkal, és a szakértők nélküli kormánnyal.
Lepényleső
"Minek nevezzelek?" - hogy a határozati kormányzásba porszemek ne essenek?
csipetke
@Nessy: 10:42 ...vagy drónnal, amit valamelyik fél kilőtt a béke felé félúton..
Nessy
@csipetke: Ameddig ezt a gumicsontot rágcsálják a hívek, nem foglalkoznak az uniós átlag inflációjának a nálunk lévő több mint háromszorosával. Annak nem vakcinára, hanem értelmes közgazdászokra, szakemberekre lenne szükség. De nálunk a szakértelem bolsevik huncutság, ergo fideszben tilos!
nemkati
@csipetke: 0rbának piszok szerencséje van ezzel a háborúval, a migránsokkal, a coviddal. Mindennel, ami az országunkat sújtotta az elmúlt 13 évben. Kihasználta, és a maga javára fordította a sok halált, anyagi leamortizálódást. És akkora hasznot húzott mindebből, hogy még a Holdról is látszik. Csak a hülye nép nem veszi észre. Legalábbis egy jókora része.
csipetke
@Nessy: @nemkati: teljesen igazatok van...
Eladott Ország
@nemkati: ma, 11:13 ♦ Tudósok megállapították, hogy a magyar emberek kedvelt időtöltése az utazás és a művészet. Utazni a a munkahelyre és művészet megélni a fizetésből.
uploads.disquscdn.com/images/2ac27d07200339dd675dc1b08f4024c590be7559d7fc50adaf1254a22a0f5eff.jpg?w=800&h=843
Jövő ilyenkor. Emlékszel még az eper ízére? - Eper? Kenyérből nem bírok jólakni b@szod. - Egyenek akkumulátort. Apánk a parlamentben elmondta, hogy idén egyszámjegyű lesz az infláció. Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy havonta. Kinek mit intézett a more!
uploads.disquscdn.com/images/40cab87251e1f206b43dd3f55c4af145e0e42a4227b097743bcc6911e318d367.jpg?w=800&h=1280
A magyar kormány semmiért nem felelős, ők csak a lopással harácsolással vannak elfoglalva. A Kakadu 15 éves szerződéséről meg lóf@szt se mondott. Ha a brüsszeli szankciók miatt ilyen magas a magyar infláció, akkor hogy a f@szba lehet, hogy csak a magyar infláció ilyen magas, a többi európai országé nem? Kizárólag csak ránk hatnak a brüsszeli szankciók, a többi EU tagállamra nem? Na meg akkor most vagy Orbán hazudik, hogy a szanciók miatt szar a magyar gazdaság, vagy Varga Mihály hazudott, mikor 2 hete azt nyilatkozta, hogy a magyar gazdaság ellenállónak bizonyult a brüsszeli szankciók hatásaival szemben. Mi a szankciók jó része alól felmentést kaptunk. Biztos azért.
uploads.disquscdn.com/images/a02e202c61c52954eb0efb4a2ed5f34411871525d1da4a6b6315ccf8ada00d6d.jpg?w=800&h=301
Eladott Ország
Várjunk csak te dagadt békedisznó! Elolvastad egyszer is azt a sok baromságot amit elpofáztál? Utolsó utáni mocsok csicskaqrvája vagy a szovjet gazdidnak! Te mocskos retek! Te magad vagy egy elszúrás ! Remélem rövidesen börtönben leszel valakinek a szeretője!
uploads.disquscdn.com/images/5d3ae62d4efe940d77565d99bc2a1700d8ac37ec4f72c62bb0e009aa1abb4da6.jpg?w=800&h=347
Európában akkor lesz béke, ha Oroszország visszafejlődik azzá, ami volt.
uploads.disquscdn.com/images/d3d91cbb60167f2f8aa044c573d0eeb1bb4a71606de965c5069c085ff9a41373.gif?w=800&h=540
drrotf
Nessy és nemkati :Amit írtatok azzal egyet értek.Az embereknek szélesebb körben kellene tájékozódni, hogy helyes véleményt tudjanak kialakítani, csak az a baj hogy a kommunikációban a FIDESZ verhetetlennek látszik,úgy néz ki hogy ők mindig egy lépés előnyben vannak és a pénzügyi lehetőségeik e vonatkozásban is sokkal jobbak mint az ellenzéki pártoké.Ők szabják meg azt hogy miről és kiről mit gondoljanak az emberek egy egy döntésük után!Talán ha az ellenzéki pártok képviselői sokkal nagyobb terjedelemben , még a törvényjavaslatok megtárgyalása előtt tájékoztatnák az embereket hogy miért nem tudják támogatni a beterjesztett törvényjavaslatokat, akkor sokkal többen tudnák hogy mi miatt nem szavazták meg az Országgyűlésnek az ukrán háborúról szóló javaslatát, mi hiányzott a nyilatkozatból és milyen feltételekkel fogadták volna azt el!Az ellenzéki pártok sem kommunikálnak szerintem úgy, hogy a közvélemény az ő álláspontjukat is értékelni tudnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.