Elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői. Alighogy elfogadta az Országgyűlés kormánypárti többsége a békepártinak nevezett határozati javaslatot, a teljes kormánypárti média és holdudvar már háborúpárti baloldalról beszél – szúrta ki a Tele. A kormányközeli Magyar Nemzet és Origo név szerint is listázta azokat a képviselőket weboldalán, akik nemmel szavaztak. 

Elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői.

A kormánypárti Magyar Nemzet és az Origo ezt követően pénteken név szerint is listázta azokat a képviselőket, akik nemmel szavaztak

– írta meg a Telex. A Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és a Párbeszéd képviselői mellett a DK-s Dávid Ferenc és a független Hadházy Ákos sem támogatta az előterjesztést.

A parlament oldala szerint nemmel szavazott rajtuk kívül a KDNP-s Latorcai János is, az ő neve azonban nem került fel a háborúpárti képviselők listájára a Magyar Nemzet és az Origo cikkében. A szavazatával egyébként saját pártja, a KDNP szerint is háborúpárti lett.

A DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői nem vettek részt a szavazáson, mint ahogy Orbán Viktor sem, mert, ahogy korábban megírtuk, váratlanul elutazott a magyar kormányfő.

Listázza a kormánypárti Magyar Nemzet és Origo a háborúpárti képviselőket, de a KDNP politikusát kifelejtették innen, pedig nemmel szavazott ő is

A békepárti határozati javaslatról szóló szavazás eredménye egy kijelzőn az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 31-én. Az előterjesztést, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői, 130 igen és 24 nem szavazat mellett fogadták el. MTI/Kovács Attila

Az MTI beszámolója szerint a határozattal – amelyet 130 igen és 24 nem szavazat mellett szavaztak meg a képviselők – az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti:

azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

A dokumentum elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni.

A 2022-es választások és a szankciókról szóló konzultáció eredményei egyértelműek: a fegyverszállítások és további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség

– áll a határozatban.

A dokumentum szerint ezzel szemben "Európa a háborúba sodródás napjait" éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel, a tagállamok egy része pedig már el is kötelezte magát emellett. "Ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek" – figyelmeztetnek.

Rögzítették azt is: a Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, sőt a szankciók eredményezte magas energiaárak megfizetésével Európa finanszírozza Oroszország háborúját. A határozat ezért ellenzi azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább szélesítenék az energetikai szankciók körét, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Európa, és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője.

A dokumentumban a parlament felkérte a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges módon folytassa az ukrajnai menekültek megsegítését, és arra is felhívják a figyelmet, hogy a katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget.

Megerősítették: Magyarország a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja, és mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében.

Felszólították a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.

Hollik István: a dollárbaloldal nemet mondott a békére

A dollárbaloldal nemet mondott a békére, mert a finanszírozójuk ezt várja a dollármilliókért cserébe

- mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István közölte:

nemrég szavaztunk az Országgyűlésben a békepárti határozatról, a szavazáson kiderült, hogy a dollárbaloldal háborúpárti volt, és az is marad.

A harmadik világháború kockázata soha nem volt még annyira valós, mint napjainkban – jelentette ki a politikus. Hozzáfűzte, ezért fontos, hogy ezekben a vészterhes időkben Magyarország elkötelezze magát a béke mellett, és hangsúlyozza, hogy továbbra is békepárti.

Azért fogadtuk el a békepárti határozatot, hogy leszögezzük, Magyarország továbbra is a béke pártján áll

- közölte Hollik István. Úgy fogalmazott: "a Fidesz és a KDNP felajánlotta a lehetőséget a dollárbaloldalnak, hogy csatlakozzon a békepárti határozathoz. Azonban Gyurcsány Ferencék ezt elutasították, nemet mondtak a békére."

A dollárbaloldal ezzel bebizonyította, hogy továbbra sem a magyar érdekeket képviseli, hanem végrehajtják, amit a finanszírozóik tőlük elvárnak a dollármilliókért cserébe – hangoztatta a kommunikációs igazgató. Véleménye szerint továbbra is a háborút támogatják, ami azt jelenti, hogy a dollárbaloldal a háború folytatása mellett, azaz az öldöklés pártján maradt.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek békét akarnak – tette hozzá Hollik István. Úgy értékelt: "Gyurcsányék bebizonyították, hogy fontosabb számukra finanszírozóik akarata, mint a magyar emberek érdeke". Újra kiderült, hogy Magyarország megvédésében rájuk nem lehet számítani – tette hozzá Hollik István.

Forrás: Telex, MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
érdejes módon a cigónak mindig dolga akad ilyenkor...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
az országgyűlés listázza őket buzernyákok
Aki Én
@Philip Marlowe: @KisTehen: annyira szörnyű, hogy ezt kajáljátok. Ezeket miattatok csinálják, nektek találják ki ezeket a gyűlöletkeltéseket, ezek a ,,békepárti" hazaárulók. Jó közönség vagytok.
Szégyen!
namihami
A nagy előd sárga csillaggal operált!
ómió
Listázza őket a hóhér! Mindenki tudja, melyik a bolsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.