Elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői. Alighogy elfogadta az Országgyűlés kormánypárti többsége a békepártinak nevezett határozati javaslatot, a teljes kormánypárti média és holdudvar már háborúpárti baloldalról beszél – szúrta ki a Tele. A kormányközeli Magyar Nemzet és Origo név szerint is listázta azokat a képviselőket weboldalán, akik nemmel szavaztak. 

Elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői.

A kormánypárti Magyar Nemzet és az Origo ezt követően pénteken név szerint is listázta azokat a képviselőket, akik nemmel szavaztak

– írta meg a Telex. A Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és a Párbeszéd képviselői mellett a DK-s Dávid Ferenc és a független Hadházy Ákos sem támogatta az előterjesztést.

A parlament oldala szerint nemmel szavazott rajtuk kívül a KDNP-s Latorcai János is, az ő neve azonban nem került fel a háborúpárti képviselők listájára a Magyar Nemzet és az Origo cikkében. A szavazatával egyébként saját pártja, a KDNP szerint is háborúpárti lett.

A DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői nem vettek részt a szavazáson, mint ahogy Orbán Viktor sem, mert, ahogy korábban megírtuk, váratlanul elutazott a magyar kormányfő.

Listázza a kormánypárti Magyar Nemzet és Origo a háborúpárti képviselőket, de a KDNP politikusát kifelejtették innen, pedig nemmel szavazott ő is

A békepárti határozati javaslatról szóló szavazás eredménye egy kijelzőn az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 31-én. Az előterjesztést, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői, 130 igen és 24 nem szavazat mellett fogadták el. MTI/Kovács Attila

Az MTI beszámolója szerint a határozattal – amelyet 130 igen és 24 nem szavazat mellett szavaztak meg a képviselők – az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti:

azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

A dokumentum elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni.

A 2022-es választások és a szankciókról szóló konzultáció eredményei egyértelműek: a fegyverszállítások és további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség

– áll a határozatban.

A dokumentum szerint ezzel szemben "Európa a háborúba sodródás napjait" éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel, a tagállamok egy része pedig már el is kötelezte magát emellett. "Ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek" – figyelmeztetnek.

Rögzítették azt is: a Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, sőt a szankciók eredményezte magas energiaárak megfizetésével Európa finanszírozza Oroszország háborúját. A határozat ezért ellenzi azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább szélesítenék az energetikai szankciók körét, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Európa, és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője.

A dokumentumban a parlament felkérte a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges módon folytassa az ukrajnai menekültek megsegítését, és arra is felhívják a figyelmet, hogy a katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget.

Megerősítették: Magyarország a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja, és mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében.

Felszólították a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.

Hollik István: a dollárbaloldal nemet mondott a békére

A dollárbaloldal nemet mondott a békére, mert a finanszírozójuk ezt várja a dollármilliókért cserébe

- mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István közölte:

nemrég szavaztunk az Országgyűlésben a békepárti határozatról, a szavazáson kiderült, hogy a dollárbaloldal háborúpárti volt, és az is marad.

A harmadik világháború kockázata soha nem volt még annyira valós, mint napjainkban – jelentette ki a politikus. Hozzáfűzte, ezért fontos, hogy ezekben a vészterhes időkben Magyarország elkötelezze magát a béke mellett, és hangsúlyozza, hogy továbbra is békepárti.

Azért fogadtuk el a békepárti határozatot, hogy leszögezzük, Magyarország továbbra is a béke pártján áll

- közölte Hollik István. Úgy fogalmazott: "a Fidesz és a KDNP felajánlotta a lehetőséget a dollárbaloldalnak, hogy csatlakozzon a békepárti határozathoz. Azonban Gyurcsány Ferencék ezt elutasították, nemet mondtak a békére."

A dollárbaloldal ezzel bebizonyította, hogy továbbra sem a magyar érdekeket képviseli, hanem végrehajtják, amit a finanszírozóik tőlük elvárnak a dollármilliókért cserébe – hangoztatta a kommunikációs igazgató. Véleménye szerint továbbra is a háborút támogatják, ami azt jelenti, hogy a dollárbaloldal a háború folytatása mellett, azaz az öldöklés pártján maradt.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek békét akarnak – tette hozzá Hollik István. Úgy értékelt: "Gyurcsányék bebizonyították, hogy fontosabb számukra finanszírozóik akarata, mint a magyar emberek érdeke". Újra kiderült, hogy Magyarország megvédésében rájuk nem lehet számítani – tette hozzá Hollik István.

Forrás: Telex, MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
érdejes módon a cigónak mindig dolga akad ilyenkor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
érdejes módon a cigónak mindig dolga akad ilyenkor...
Nessy
@Pálinkás Pál: Nekem is ez jutott eszembe! Ha szavazásra kerül a sor, soha nem ér rá! Így bármi lesz is, ő mossa kezeit!
Eladott Ország
A fideszes képviselő elszólta magát! Az ő érdekük a háború! A háború a fidesz érdeke. Mocsok szar Fidesz kormány! ( Dunai Mónika)
www.facebook.com/inkorrektek/videos/960306417947390
Békepárti. Hogyan szarjunk Orbán fejére ...
uploads.disquscdn.com/images/dbd783e4a03693159a1160b5d2a880488538c41af5b9b8de8991fae427d18f88.jpg?w=800&h=679
szegény hazám
A malac politikai pályafutását végig kíséri a menekülés a cikis helyzetekből. Kimutatható, hogy elmenekül, ha komolyabb témában állást kell foglalni, mert akkor a pávatáncra nem lesz később lehetősége. "Bölcs, és etikus" politikus. Igazi utca harcos aki csak akkor erős, ha sokan veszik körül. Hányingerem van a malac fostól.
Ez az egész előterjesztett baromság meg csak arra jó, hogy fónagy janinak legyen ideje aludni a parlamentben. Jót szavaztunk. Most akkor mi fog megváltozni ettől a háborúban???
Nessy
@szegény hazám: Ennek is annyi értelme van, mint a "97%-s konzultációnak, a szankciók ellen"! Vak lónak kontaktlencse!
Eladott Ország
Ne higgy neki...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278576931_1322596858220218_5418197102973405158_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Vthq54RJQVgAX-sAKyS&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBR666LwmuUAKfqXzrlN4hOMaxBwDhHkb4VHxF_MD8WPA&oe=642C9CDE
Jánusz bácsi a csatában. Janus-arcú
papaigabor.files.wordpress.com/2022/11/2022.11.28.jpg
Jelentem minden rendben, az Ukrajnába küldött 500 liter misebor elfogyott! Ennél már csak az lenne nagyobb abszurd, ha kedves keresztény magyarjaink jóminőségű tölgyfa koporsókat küldenének az ukránoknak, hogy legyen mibe eltemetni Putyin áldozatait. Fülbevalót! A punitörlősnek már úgyse szabad hordania.
papaigabor.files.wordpress.com/2022/05/2022.05.16.jpg
jáger laszló
Amit jósoltam bejött!!
kormánypárt máris +találta a háborúpártiakat,ami szemem-szedett hazugság!!
Aki nem támogatja a kormány cetliét az háborúpárti!!
Slusz-pasz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
"Mindeközben Magyarország uralkodója arról lamentál zárt körben, hogy Ukrajna úgyis elveszíti a háborút, úgysem nyerhet Oroszországgal szemben, már most is a senki földje, olyan, mint Afganisztán, ez nem a mi háborúnk, mi békét akarunk tegnapelőtt. Ő az az ember, aki harcol, amikor béke van, aki békét követel, amikor háború dúl, akinek minden megnyilvánulását az vezérli, hogy a többséggel szemben hősködhessen vagy mártírkodhasson. A jellemtelen utcai harcosok szégyene, akin annyira felülkerekedett a hatalmi mámor, hogy a magyarok egy jelentős részét a saját képére idomította, egy acsarkodó, megkeseredett, erkölcstelen masszává züllesztette Európa közepén. Aki a háború kitörése óta soha egyszer nem követelte, hogy az agresszor, aki a háborút kezdte, aki bevonult egy szuverén, független ország területére, fejezze be a vérontást. Szerintem ez most a legnagyobb problémánk, és nekünk rohadtul nem mindegy az előjel, amivel Varsótól Prágáig, Dnyiprótól Berlinig szóba kerül Orbán neve. Ez a nemzeti érdekre hivatkozva a szövetségeseit eláruló lókupec tényleg történelmi páriává tesz minket."
Ez a nagyravágyó, szélhámos, kitáplált húgyszagú falusi tahó O1G, kinek számára nincs kínzóbb dolog mint a jelentéktelenség, teljes hülyének nézi a magyar lakosságot és az EU-t. Igyekszik elhitetni magával és cselédjeivel, hogy ő egy jelentős személyiség, aki a világpolitikát alakítja - közben az EU-ban és a világporondján nem más mint egy jelentéktelen, ügyeskedő, simulékony, gátlástalan kis seggdugasz. Rüheli mindenki! Trotty-gatyás békegalambunk Ukrajnához való hozzáállásához és megnyilvánulásaihoz simán belefér a "ribancarc" definíció. A hintapolitika vége. Ezt kellett volna óriásplakátolni az ellenzéknek! Moszkva-Brüsszel.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274941456_3049230032001343_5298960974228275698_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=rP60IOf3mYIAX8Lb20L&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfACULuNZLn6eUTyTR1WA2O402Zxi9gDZX6ddFnue69B2w&oe=642B60BD
balos
@Philip Marlowe: nedveske!magácska melyik álnok-miniszter seggéből szedi a betevőt,hogy most ébredezik?
Péter2
@Philip Marlowe: Még szép , hogy az ellenzék nem szavazta meg , ugyanis a tavalyi évben 680 milliárddal támogatta a magyar kormány az oroszokat , különböző üzletek során , a normális országok szankcionáltak , nem adtak nyereséget a háború támogatására , ugyanis az oroszok a profitot a háborúba invesztálják . Ezért játék amit a fidesz csinál , már akit át tud b@szni , pl a híveket !
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Ti is ezeket küldenétek az oroszok elleni harcba. Meg külön mozgómosodát a szarosgatyáknak... Nem kár értük! Indulhatnak azonnal! Az első vonalba. Bahmut csak rájuk vár!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/330375405_648390567297694_2498089104664574022_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pjDdQKcvEX8AX-ogIgl&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBVKK7vr10CwA93KkqIfVrdnGdo17xSEsm_N8_nnRM10g&oe=642B49D1
Minden ami aljas és ocsmány a politikában, minden ami megvetendő és embertelen a lakossággal szemben, azt az Orbán kormány mind elkövette, a leggyűlöltebb személy lett...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/259416150_2979382452319435_5115950868726761427_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5q-UEOPZH2cAX_tpzJe&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA1dsudT-lhqAhpoMwpNR0_MK7cjK1xZLbrEHkki2V9RA&oe=642C03F0
Eladott Ország
„Bólogat Moszkva s nagyot gratulál . Jól fekszik Viktor a cár apunál. Háború nincs és a gáz nem apad. Brüsszel és NATO húzd le magad. Április 4-től újra fidesz lesz. Agymos a tv birka a nép. Hej pedagógus most mihez kezdesz? Mire tanítsad az ő gyerekét. Nincs harag bár nem lesz EU pénz sem. Mit fog a Lörinc lopni sunyin? Holdról is látszik modja ez szerényen. Felszabadulva a törpe Putyin.”
www.facebook.com/watch/?v=962705117715729&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing
Aki Én
@Philip Marlowe: @KisTehen: annyira szörnyű, hogy ezt kajáljátok. Ezeket miattatok csinálják, nektek találják ki ezeket a gyűlöletkeltéseket, ezek a ,,békepárti" hazaárulók. Jó közönség vagytok.
Szégyen!
namihami
A nagy előd sárga csillaggal operált!
ómió
Listázza őket a hóhér! Mindenki tudja, melyik a bolsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.