A Párbeszéd rémhírterjesztésért feljelenti a miniszterelnököt.

A Párbeszéd feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt és "fideszes társait" rémhírterjesztésért – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Bréking! Feljelentették Orbán Viktort

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) érkezik, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 31-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szabó Tímea felidézte, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a baloldal továbbra is háborúpárti.

Az állítást "szemenszedett hazugságnak" nevezte és kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv szerint aki veszélyhelyzet idején nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít vagy híresztel, nyugtalanságot és zavart keltve az emberek körében, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Párbeszéd úgy gondolja, hogy a miniszterelnök és "fideszes társai" is kimerítették ezt a tényállást, hiszen valótlanul állítják és terjesztik nagy nyilvánosság előtt, hogy az ellenzék, többek között a Párbeszéd is háborúpárti – mondta Szabó Tímea, hozzátéve: pártjának nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tesz.

Ilyen nyugtalan helyzetben, amikor valóban háború zajlik a szomszédunkban, akkor

ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet

- fogalmazott Szabó Tímea. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy "fejezze be az álhírek terjesztését"!

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kijelentette,

azt javasolják Orbán Viktornak, "amit ő ajánlgatott mindenkinek egy évvel ezelőtt: stratégiai nyugalmat".

Amikor a Fidesz "álbékepárti" határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, hogy ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre – értékelt.

Leszögezte, hogy az Ukrajna melletti kiállás sem Magyarországot, sem más országokat, sem az EU, sem a NATO tagjait nem fenyegeti azzal, hogy belesodródnának a háborúba. Attól viszont lehet félni, hogy Magyarországon nyugtalanul alszanak és kelnek az emberek, mert az egész életükre árnyat vet a háború eszkalációjáról szóló "fideszes rémítgetés" – tette hozzá.

Tordai Bence azt is közölte, a Párbeszéd pacifista, ahogy minden zöld párt, mert a zöld mozgalom is tulajdonképpen a békemozgalomból nőtt ki.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet"

Pedig de. Folytatólagosan elkövetett, aljas szándékkal előterjesztett rémhírterjesztés rémisztő réme, mi az? Hátóvé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
szegény viktor, évek óta folyamatosan hazudozik,rémhíreket terjeszt és most hirtelen följelenik, mikor sokaknak már fölsem tünik !? :)
justhpeter
3.000.- milliárdos csalásért és hazaárulásért kell feljelenteni, előre megfontolt szándékból, aljas indokból, bűnszövetségben, társtettesként - "133 bátor ember" társaságában - minősítéssel, enyhítő körülmény hiányában életfogytiglani fegyhárra és teljes vagyonelkobzásra ítélve - társtettesekkel egyetemben.
Eladott Ország
@justhpeter: A pontosság kedvéért "135+1 bátor ember" , a német önkormányzati képviselővel együtt, mert ő is mindíg a fidesszel egyhangúlag szavaz.
Sámannus
Miért nem az orosz összekötöjeként emlegetik az érnyékát. Mindenki tudja, hogy a maffia mindig mellette van. Egymást is le meg kihallgarják. A végrehajtóknak sem görbülhet a hajukszála sem, ha az oroszokat is sehítették.
amortizáltok
@Peller Anikó: nálunk nekik mindent szabad , a világon nem volt 10 év alatt annyi gaztett amennyit ezek csak ITTHON elkövettek évente és akkor mindezt 13 elrabolt évvel megszámitva. 66 évszázadra mehetnének sittre a teljes vezérkar meg a rokonok pribékeikkel kiszolgálóikkal. A teljes poltos hátterüket is vigyék végrehajtósaival . Ától z -ig w . Majd tonit sem ádámot sem gazdit sem kihagyva, a tau pénzeket is lenyulták? a fociklubjukban azán itt a csőd ? a KILÁTÁSOKRÓL meg a csönd.
ómió
Egy "female görény, ha tetvesbolsi" már arra se képes emlékezni, hogyan szavazott!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.