Teljesen távol álltak az olyan dolgok eddig Puzsér Róberttől, mint a rasszizmus, ezért is annyira meglepő a kijelentés, amit tett. Puzsér ugyanis a keddi, Spirit FM-en futó rádióműsorában Ábrahám Róbert március 20-i, az ATV Csatt című műsorában elmondott szavaira reagált, egészen megdöbbentően – vette észre a Blikk.

Cigányozással vádolják Puzsér Róbertet
Fotó: Youtube/ATV

A műsorban Ábrahám arról beszélt, hogy úgy látja, elindult valamilyen spirituális átállás a világban.

Ábrahám gondolataira Puzsér Róbert így reagált a Spirit FM-en:

Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom, akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb. Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének.

Ábrahám Róbert szerint Puzsér teljesen irreleváns módon rángatta bele a származását és a családját az egészbe, a kritikus szavai pedig már túlmennek a szabad véleménynyilvánítás fogalmán. Szerinte nem az a rasszizmus, amikor valós, tabu társadalmi témák kapcsán őszintén fogalmaznak, de még csak nem is az, amikor valaki cigány vagy zsidó vicceket mesél.

A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő megmondóember, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy létezhetek. Egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy gondolkodni merjek, vagy véleményen legyen bármiről is. Pláne olyan nem az én fajtámnak való dolgokról, mint a felvilágosodás. Örüljek, hogy ők, a Puzsér-féle jóságos misszionáriusok, akik a szalonokban rendszeresen megemlékeznek a magamfajta vadember edukációjának jövőbeli lehetőségéről, egyáltalán gondolnak velem és a fajtámmal. Érjem be ennyivel, és ne feszegessem a határokat

- mondta el véleményét a műsorvezető, akit az is megdöbbentett, hogy a Puzsérral egy helyiségben lévők sem korrigáltak a kritikus-publiciszta kijelentései után, sőt, "feoldódtak a mocsokban", és a végén Ábrahám Róbert már úgy érezte, egy lélektelen, alsóbbrendű faj megszemélyesítéseként beszéltek róla, akinek a jelenléte illegitim.

Ettől még az első zsidótörvény is megengedőbb volt

- zárta gondolatait Ábrahám Róbert, aki a hallottak ellenére sem szeretne semmilyen jogi lépést tenni a műsorral szemben.

Forrás: blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ábrahám Róbert vagy nem érti vagy nem akarja érteni miről beszélt Puzsér. Ha nincs felvilágosodás akkor marad a kasztrendszer, az elnyomás. Erről beszélt Puzsér.
gina
Nekem a cigánysággal semmi bajom, csak egy akit gyülölök az OV rohadék cigány,,,egy maffia tolvaj elmebeteg nárcisztikus beteg alja, remélem eltünik egyszer a magya politikábül, ez az ország megszenvedte már a multját és ennek a rohadék cigánynak még a jövöjét is,,,,
jesz
@human: kasztrendszer ma is van...itt is, és a művelt nyugaton is...

Itt most építik azt a kőgazdag réteget, amely ugyan nem kékvérű, de szeretne a legfelső kaszt lenni...sokba kerül ez nekünk...
Egy-két generáció, eltűnnek a mai idősek is, és akkor már lehet nagyságos urazni, természetes lesz az alsó néprétegeknek
human
@jesz: Nyugaton hol van kasztrendszer szerű működés és miért?
CsipkeRózsa
Ha 1867.-ben nem mondják ki a zsidók egyenjogúsítását, akkor én még mindig másodrendű, kevesebb jogosultsággal rendelkező állampolgár lennék Magyarországon.

Ez is egy példa, nem rasszizmus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.