Az RTL tudomása szerint több olyan eset is előfordult mostanában Budapesten, amikor a mentő nem ért ki időben a sürgős ellátásra szoruló beteghez.

A tévécsatorna említ egy idős férfit, aki március végén lett rosszul az utcán. A járókelők mentőt hívtak, de a segítség hosszú percek után sem érkezett meg.

Körülbelül 20 perc telt el az első hívás után, amikor újra megpróbáltuk felhívni a mentőket. Meglepő módon a budapesti hívásunkat Békéscsabán vették fel. Nem nagyon tudtunk ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ők is kicsit tájékozatlanok voltak, és akkor megijed az ember

- mesélte az egyik segélyhívó, hozzátéve, a második hívás után 10 percen belül a helyszínre ért a segítség.

Még rosszabbul járt egy koronavírusos budapesti férfi, aki nehézlégzés miatt hívta ki a mentőket, de elmondása szerint azok két órával később sem értek ki a helyszínre. Végül egy barátja vitte be a kórházba.

Lengyel Tibor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke úgy értesült, hogy egyre több hasonló esetet jelentenek a kollégáik, főleg Budapestről:

Ki kell hogy mondjuk: az Országos Mentőszolgálat az alapfeladatát, a mentést nem tudja biztosítani a fővárosban. Ennek az egyik ékes bizonyítéka, hogy több 10 éve vezényelnek fel egységeket az egész országból azért, hogy a budapesti mentést valamilyen szinten megerősítsék

– mondta Lengyel Tibor, aki a legfőbb problémát abban látja, hogy a dolgozók nincsenek eléggé megfizetve, így a rendszerből sok szakember hiányzik.

Forrás: rtl.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Nem kellene módszeresen pusztítani ez a szegény országot ! Amihez csak hozzáér ez a rezsim, mindent tönkretesz. Legalább a hét végén maradjanak már nyugton ! Nincs annyi életük, hogy mindezt rendesen leüljék majd !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@sgl: Sajnos nem a mentők lopnak. Azt a fideSS-kdnp, a NER és a kormány átvállalja.
Fenyöfa58
@Aki Én: EZ A VEZÉR ÖKÖR ANNYIRA HŰLYE ,hogy a KORHÁZAT hivná a balesethez vagy valami sürgösségi dologhoz nem a MENTÖKET !!! fejlődik ez a 2 f-es fasz fej = / ff / !!!
Toller Béla
Érdekes ! A vezető meg a szóvivő szerint minden rendben van. Volt és lesz is !
Nessy
@Toller Béla: Ez így kötelező kérem szépen! Hiszen azért "szóvivő", hogy a főnöke agymacskáit, döntéseinek "helyességét" elhitesse a nagyérdeművel!
Toller Béla
Önérzet ! Lehet, hogy a mentés nem megy, hát ez van ! De tudunk ügyelni ! Akkor sem megyünk ki, de felvesszük a telefont és ha már félóráig faggattuk a pácienst, nyugodtan letehetjük, nem sürgősségi az eset !
ómió
@Aki Én: A ti bolsi kreténségetek, bizony, "megúnhatatlan"! Függetlenül attól, hogy én únom-e, vagy sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.