Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Sziget Fesztivál esetleges megszüntetéséről beszélt.

Ha Demeter Szilárdék úgy döntenek, megszűnhet a Sziget FesztiválMTI/Mohai Balázs

A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált. (...) Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten

– jelentette ki Demeter a SpiritFM adásában. 

A 444.hu szemléje szerint Demeter arra is emlékeztetett, hogy a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori goltftanya területét és azt a nyolchektáros területet is az általa vezetett ügynökség birtokolja, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik.

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon” – gondolkodott hangosan Demeter. Azt is elmondta, hogy leült a Sziget Fesztivál szervezőivel, akikkel közölte, hogy innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a román tetűt majd agyon kell ü...bár sz nehéz lenne...
csapnivalo
Az ámerikái tulajdonos bekerült. Ja. Mentették a magyar tulajdonosok a f****z felvásárlása elől, ami menthető
Nessy
Saját hazájában nem ugathatott bele a kulturális életbe, ezért ette ide a jó csuda! Gondolja, hogy egy Ákos, vagy Nagy Fero koncertre idejönnének a külföldi turista fiatalok??? Tévedni emberi dolog, mondá a sünmalac!
csipetke
Ha demeter szilárd migráncs úgy dönt,hogy megszűnik a Sziget fesztivál, akkor a fiatalok megnyúvasztják. Sok külföldi előadó is örömmel lép itt fel, és egy ilyen senkiházi seggarc dönthet róla? Hihetetlen. Otthon a fatornyos kis falujában egy senki volt, most viszont itt oszthatja az észt. Valahogy orbánnak különös érzéke van hozzá,hogy az összes idiótát maga köré gyűjtse, talán ezzel.--hülyék közt a féleszű a király...
csipetke
@Törölt Nick: 10:32 ...és tényleg örülnek?
csak úgy....
@Shikari: tibim,te drog és pia nélkül is olyan mint egy belött alkesz!
jesz
szarok a szigetbe...a prájdot szüntesse meg!...
laja70
Szünjön meg!!! Békemenet meg legyen legalább havonta!!!
drrotf
A kivagyiság , a pökhendiség sugárzott ennek a palinak a nyilatkozatából.Ilyen habitusú embernek nem kellene még a kultúrában sem hatalmat biztosítani, mert az ilyen csak rombolni,eltörölni, engedélyezni, megszüntetni, uralkodni és dönteni akar!Akarnokból már van elég a magyar közéletben. Minek eggyel több léhűtő , kis Cézár ide?
Nessy
@Shikari: Sajnos, ha a fiatal drogosok mind a Szigetre mennének, kevés lenne a hely!
Emmersson71
@Shikari: Kevered az O.Z.O.R.A. fesztivállal!
Yoda69
Diktaturaban mindent megtehetnek ezek a komcsik.
Clavigo
@Shikari: Ez buznyák óvónő volt romániában..
Néro2
Hát ezek a migráncsok tényleg xar alakok. Se kultúrajuk se semmi .Na ugye , hogy igaza van fitymáknak !:))))
Főleg ha szilárd meg vidnyánszki meg még egy rakás határon át csúszómászó.
kereső
"hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált. (...) Onnantól kezdve,,,,"

Ez a gyütt-ment, senkiházi náci tulajdonrészt kapott a Hajógyári szigetből, a magyar köztukajdonból- a hűbérúrtól/orbán/, és ő tilt ki onnan egy olyan rendezvényt, amelyre a világ minden tájáról érkeznek fiatalok- szórakozni?
Ki a franc engedélyezte ezt? Erre adot felhatalmazást-engedélyt a 3 millió hülye, akik igy egyenként is búnrészesek, és búnpártolók a köz vagyonának elsikkasztásában. És abban, hogy Magyarországon idegen nácik felügyelik a kultúrát, csúfot úzve Petőfi Sándorból, és szelleméből. Még tapsoltok is neki , ti primitivek.Igen azok vagytok, hiába van doktorátus, meg egyetemi diploma.Ti nem magyarok vagytok, hanem csak orbánisták.
Clavigo
Silarda Demeterescu...,,,migráncs,, patkányarcu óvonő,és "" világhírű " bassgitáros romániában..,,szarosnyelvű ,megélhetési oláh janicsár ,...
surdilloFUJT
Ez a szőröstalpu,bocskoros,orbáncsicska addig húzzon vissza Romániába amig megteheti!!!Aljas,mocskos nyalonc!!!
kereső
@Maccska: Nem vagyok kiváncsi hont andrás orbán csicska szerecsenmosdatására. Igy , rád sem.
kereső
@Maccska: Nem mellesleg, hozzátok már magyar-újmagyar "értelmező" kéziszótár kell. Mert demeter náci migráns pontosan azt mondta.
szép új világ
MI lenne ha a fesztiválozók döntenének úgy, hogy megszüntetik Demeter Szilárdot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.