A Momentum szerint Baján épp egy DK-Fidesz koalíció van kibontakozóban, de úgy gondolják, nem ez lenne az első alkalom, hogy a DK kiszolgálja a kormánypártot a városban.

Súlyos vád érte a DK-t – Tényleg lepaktálnak a Fidesszel?MTI/Mohai Balázs

A bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a helyi DK-ban politizáló László Károly volt alpolgármester pár befolyása alatt képviselővel és Fidesz helyi képviselővel együtt leszavazta Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést. Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait

– vette észre a Momentum Mozgalom szombati közleményét az atv.hu.

Emlékeztetnek: ahogy Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere írta az ülés után közösségi oldalán: „beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz a városnak és a lakosságnak is az, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján "megbénul" a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.”

Hozzátették: ezért sajnálatos, hogy a testület nem támogatta a sok évtizedes vezetői és energetikai tapasztalattal rendelkező, a távhőszolgáltató cégtől nyugdíjba ment szakember megbízását, ami csak néhány hónapra szólna, amíg pályáztatás útján meg nem találják az új ügyvezetőt.

A Momentum és Nyirati Klára reméli, hogy a Fidesz mellé állt képviselőknek és a helyi DK többségének nem célja megbénítani a helyi távhőszolgáltatót és kárt okozni a bajaiaknak. Ezzel együtt reményüket fejezték ki, hogy amikor a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül a kérdés, a helyzet megoldására szavaznak majd.

Forrás: atv.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Momentum??? Van ilyen? 2-3%-kal?
Akkor jó hangosan, hogy észrevegyék!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:51
Látom félted az állásod,nem mersz válaszolni a feltett kérdésemre agymosott birka,fideszes,hazudozós trollocska.Pedig csak egy igen vagy nem elég lett volna,de még erre is képtelen vagy.Szánalmas kis senki.
ómió
A momentumos efftársak most ezt hazudozva lassítanák, hogy felfalja őket a "Demokratikus" Kisgömböc!?
kereső
Kicsit utána jártam a dolgoknak. A bajai MJV képviselő testülete 13 fő +1 polgármester.
A polgármester asszony a Bajáért egyesület szineiben- momentumos ajánlással győzott.
A képviselő testületben 8 fő az egyesület szineiben lett jelölt- közülük 1 fő dk-s.
5 fő a fideSS képviselője.
Sziveskedjetek megnézni az index táblázatát- azután mindenki maga döntse el, hogy mi is a helyzet. Erős csúsztatásnak érzem/ látom, hogy az 1 fős dk-son múlt a dolog.Arról nem is szólva, hogy a kinevezni kivánt szakember-régi fideszes káder. Határozatlan idejű munkaszerződést nem igazán szoktak kötni néhány hónapra.
Csakis és kizárólag a tárgyilagosság kedvéért.
index.hu/belfold/2023/04/01/demokratikus-koalicio-momentum-fidesz-baja-osszefogas-nyirati-klara-laszlo-karoly/
surdilloFUJT
@ómió: Anyádnak kell a momentum,hogy ne a sarkon keresse meg a kajádat,agynélküli fogyatékos fidesscsicska!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.