A Momentum szerint Baján épp egy DK-Fidesz koalíció van kibontakozóban, de úgy gondolják, nem ez lenne az első alkalom, hogy a DK kiszolgálja a kormánypártot a városban.

Súlyos vád érte a DK-t – Tényleg lepaktálnak a Fidesszel?MTI/Mohai Balázs

A bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a helyi DK-ban politizáló László Károly volt alpolgármester pár befolyása alatt képviselővel és Fidesz helyi képviselővel együtt leszavazta Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést. Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait

– vette észre a Momentum Mozgalom szombati közleményét az atv.hu.

Emlékeztetnek: ahogy Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere írta az ülés után közösségi oldalán: „beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz a városnak és a lakosságnak is az, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján "megbénul" a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.”

Hozzátették: ezért sajnálatos, hogy a testület nem támogatta a sok évtizedes vezetői és energetikai tapasztalattal rendelkező, a távhőszolgáltató cégtől nyugdíjba ment szakember megbízását, ami csak néhány hónapra szólna, amíg pályáztatás útján meg nem találják az új ügyvezetőt.

A Momentum és Nyirati Klára reméli, hogy a Fidesz mellé állt képviselőknek és a helyi DK többségének nem célja megbénítani a helyi távhőszolgáltatót és kárt okozni a bajaiaknak. Ezzel együtt reményüket fejezték ki, hogy amikor a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül a kérdés, a helyzet megoldására szavaznak majd.

Forrás: atv.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ferkónak mindíg is fidesz szaga vót, - akkor ez most a dk. baja !?
csak úgy....
@KisTehen: még kideríted,hogy ferkó nélkül 0rbán nem menne semmire! :)
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:32
Fel kel ébredniük az agymosásból,írja az agymosott.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:36
Szerinted orbán hibázott valamibe 2010 óta?
Béla333
Ezt mondom már évek óta!
Gyurcsányék ezt az oldalt takarítják ki, a maffia meg azt.
Egymást sohasem számoltatták el, egymás bűncselekményeit elsikálják, sőt! A korábban ellopott közpénzeket egymás között elosztják! (Ugye ismert a 2/3-1/3 osztozkodás?!)
A lényeg, hogy új alakulat/politikus ne tudjon megerősödni, ne kerüljön olyan pozícióba, hogy a választók elé tudja tárni a politikusi "elit" mérhetetlen mocskosságát az elmúlt 33 évből.
A két KISZ titkár mindig is szót tudott érteni egymással...
levarosbukta
@Béla333: Én ezt már mióta ugatom, de mindig le vagyok hülyézve.
jesz
persze hogy lepaktálnak...addig béke van, jön a támogatás a kussolásért...

Aztán választások előtt jön a tüzérség...
kulabombaafityiszre
Hol vagy kis tehen,nem válaszoltál a kérdésemre.
esetleg lapulsz mint a tehen szar a füben?
Hol vagy?
Nessy
Megindokolták elfogadhatóan a döntésüket? Erről nem szól a fáma. Egyébként nem lenne ördögtől való, ha egy település képviselő testületének tagjai a település érdekében nem párt alapon döntenének, hanem azt félretéve akár közösen is!
Gauntlet
na, akkor ennek az országnak reszeltek !
jáger laszló
A bajai DK-Fidex összeborulás olyan egyedi eset amiből nem szabad általános következtetést levonni!!
Hát ilyen is van egyedi esetekben!!
Momentumnak ezért nincs igaza,mikor ezt a helyzetet kritizálja!!
Minden helyzetez egyedileg kell +vizsgálni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
@jáger laszló: Ha Gyurcsány utolsó nyilatkozatait elemzem, akkor van abban valami, hogy sokat tett a Feri azért, hogy az ellenzéki pártok olyan népszerűtlenek, hogy Orbánék már elég a választásokon a mezüket felküldni a küzdő térre akkor is győznek.Ha az ellenzéken belül állandóan csak az a menetrend hogy egymás politikai magatartását kritizálják, a negatívumokat hangoztatják a nyilvánosságban, akkor már a FIDESZ-nek már csak hátra kell dőlni és akkor is kényelmes a helyzete.Az teljesen világos hogy másképpen kell politizálni a helyi és z országos ügyekben, sokkal több az együttműködési lehetőség a helyi ügyekben mint az országosban, de azért nem lehet úgy csinálni, hogy az emberek ne lássák továbbra is a lényeges különbségeket a hatalomban levő és egy ellenzéki párt között.Ez a nehézsége az együttműködésnek!
Néro2
A DK a fityma orkokkal.
Meg van vegetáriánus oroszlán is.
Meg fityma amelyik nem lop.
Meg olyan fityma ork amelyik ne tudná megmagyarázni , hogy miért is jó a köznek ha ő lop.
Nyírfa
@Horizont: 16.14

Hogy Németh Szilárd kicsinálta Csepelen Borbély Lénárdot, ráadásul ellenzéki képviselők segítségével, elkezdtem drukkolni Borbélynak. Mindaddig élvezte a szimpátiámat, amíg el nem zengte fideszes hitvallását.
Vajon azok az ellenzéki képviselők mire számítottak, amikor Németh keze alá dolgoztak? És a csepeli szavazók, akik elzavarták Németh Szilárdot kétszer is, hogyan fognak bízni ezek után azokban a pártokban,amelyekre leadták a voksukat?
Már nem elég valami, valakik ellen fellépni. Kellenek a konkrét célok, eszközök és személyek, amik, akik mellé érdemes oda állni. Nálam, ha nem méltó a bizalmamra, már nem játszik sem a DK, sem a Momentum, a szocialistákról pedig vagy jót, vagy semmit. Ha nem lehet érdemi kapcsolatot kialakítani a civilvilág és a politikusok között, akkor az utóbbiak ne is törjék értem magukat, persze, szigorúan csak négyévente, mert leírom őket. Nincs áltatás, reménykedés, vagy komolyan veszik magukat és a vállalt szolgálatot, vagy én nem, őket.
fergeteg
Segíts minket Feri továbbra is! Te vagy a messiás. Plusz 15 % -t hozol.
fergeteg
Volt nálunk,a városban Klára !
Végül is az jött le,még nem akarnak kormányváltást. Ez jó nekik is. Politika az egész,urak huncutsága.
Nyírfa
@Horizont: Tragédia, abszolút. A csepeli példát csak azért hoztam fel, mert , ami megtörtént, az bármikor és bárhol előfordulhat: az ellenzék azt a fideszes polgármestert buktatta meg a fideszesek többségével, aki egyébként nagyon igyekezett a kerületért dolgozni.
Az ellenzék és Németh? Felfoghatatlan. És ez csak Budapest egy kerülete, van még bőven, mint ahogy Göd sem az egyetlen település, ahol az ellenzék kifarol az összefogásból.
Látványosan Karácsony kezdte megbontani a szövetséget, ki gondolta volna, hogy ilyen könnyen össze lehet roppantani.

Na, mindegy. Azt hiszem, lassan elengedem ezt az egészet. És nem a fidesz miatt, hanem, mert nincsen ellenzék.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 19:27
Erre.
@KisTehen: ma, 13:36
Szerinted orbán hibázott valamibe 2010 óta?
kulabombaafityiszre
@kulabombaafityiszre: tehát nem az volt a kérdés hogy orbán a kisebb vagy nagyobb rossz,hanem amit előzőleg kérdeztem.
Nyírfa
@Horizont: 19.27

Megindított, amit írtál, mert pontosan így érzek én is. Ákos és a hatvanas évek, és az akkori büszkeség, az öröm, hogy Magyarország a hazám. Béke volt, igazi.
laja70
Ez annyira hasznos, mint a disznók elé igazgyöngyöt szórni...
surdilloFUJT
Hamarosan orbán a keblére öleli a momentumot,mert azok csak szarkeveréssel foglalkoznak,lemásolva orbánt!!!A fegyőr is a balfaxságába ellenségkeresésbe bukott bele!!!DOLGOZZATOK MOMENTUMOSOK,ÉPÍTKEZZETEK,HA ÍGY FOLYTATJÁTOK LEJÁRATÓDTOK!!!
namihami
Momentum??? Van ilyen? 2-3%-kal?
Akkor jó hangosan, hogy észrevegyék!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:51
Látom félted az állásod,nem mersz válaszolni a feltett kérdésemre agymosott birka,fideszes,hazudozós trollocska.Pedig csak egy igen vagy nem elég lett volna,de még erre is képtelen vagy.Szánalmas kis senki.
ómió
A momentumos efftársak most ezt hazudozva lassítanák, hogy felfalja őket a "Demokratikus" Kisgömböc!?
kereső
Kicsit utána jártam a dolgoknak. A bajai MJV képviselő testülete 13 fő +1 polgármester.
A polgármester asszony a Bajáért egyesület szineiben- momentumos ajánlással győzott.
A képviselő testületben 8 fő az egyesület szineiben lett jelölt- közülük 1 fő dk-s.
5 fő a fideSS képviselője.
Sziveskedjetek megnézni az index táblázatát- azután mindenki maga döntse el, hogy mi is a helyzet. Erős csúsztatásnak érzem/ látom, hogy az 1 fős dk-son múlt a dolog.Arról nem is szólva, hogy a kinevezni kivánt szakember-régi fideszes káder. Határozatlan idejű munkaszerződést nem igazán szoktak kötni néhány hónapra.
Csakis és kizárólag a tárgyilagosság kedvéért.
index.hu/belfold/2023/04/01/demokratikus-koalicio-momentum-fidesz-baja-osszefogas-nyirati-klara-laszlo-karoly/
surdilloFUJT
@ómió: Anyádnak kell a momentum,hogy ne a sarkon keresse meg a kajádat,agynélküli fogyatékos fidesscsicska!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.