Kocsis a világ- és atomháborútól is nagyon tart, és szerinte a magyar baloldal a külföldről kapott "guruló dollárokért" cserébe háborúpárti.

Minél több ország vonódik bele az ukrajnai háborúba, annál nagyobb iramban haladunk egy világháború felé – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, kiemelve: ha világháború lesz, akkor az atomháború lesz.

Kocsis Máté: a kormány elkötelezett a svédek NATO-csatlakozása mellett, a Fidesz-frakció azonban megosztott

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Az MTI híre szerint Kocsis Máté a kormánypártok nevében közölte: az utolsó lehetőségig fognak azért küzdeni, hogy a béke és a tárgyalások kikényszerítése felé menjenek a dolgok, ne a háborús eszkaláció, ne a fegyverszállítások és ne a halottak számának növekedése felé. A magyar baloldal nem ilyen, ők nem támogatták a békepárti határozati javaslatot a parlamentben – tette hozzá. Álláspontja szerint a magyar baloldal a magyar érdekekkel szemben egy háborúpárti érdekcsoportot képvisel, ahogy már a tavalyi országgyűlési választások idején is tette, az orosz-ukrán háború kitörése óta pedig egyértelműen háborús retorika mentén politizál.

A magyarázat egyszerű, a magyar baloldal "azt a feladatot kapta dollárért cserébe, hogy a háborúpárti álláspontot képviselje Magyarországon, mert ez az amerikai érdek" – fogalmazott Kocsis Máté, megjegyezve, az európai országok jelentős része is ebbe az irányba tart.

A nagyobbik kormánypárt politikusa szerint Oroszország és Ukrajna háborús konfliktusa kiszélesedett, a nyugati hatalmak pedig ahelyett, hogy erejüket, befolyásukat és katonai fölényüket a béke vagy az azonnali tűzszünet kikényszerítésére használnák, egyre nagyobb hatásfokú és erősebb fegyverek szállításával egyre jobban belesodródnak a háborúba.

"Lépésekre vagyunk attól, hogy nyugat-európai, vagy a konfliktustól nyugatra lévő országok katonákat is küldjenek Ukrajna területére, a mi álláspontunk szerint éppen ez az, amit el kellene kerülni" – hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Arra a felvetésre, hogy a baloldal a hasonló tartalmú ENSZ-határozat elfogadását javasolta a parlamentnek, Kocsis Máté úgy válaszolt, a magyar Országgyűlésnek a magyar szempontokat és érdekeket kell elsősorban figyelembe vennie.

Úgy azért nehéz békepártinak lenni, hogy fegyverszállításokat követelnek, a háborús retorikát használják katonák küldésére – jegyezte meg, megerősítve: ez szinte feloldhatatlan politikai ellentétet okoz a kormánypártok és a baloldal között.

Kérdésre válaszolva a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a legerősebb politikai válasz, amit Magyarország adhat az őt ért politikai-gazdasági nyomásgyakorlásra és kihívásra, az éppen az Országgyűlés békepárti határozata.

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szólva kifejtette, a Fidesz-frakció a helyszíni egyeztetéseket követően végül támogatta Finnország csatlakozását a szervezethez, a svédek esetében még zajlik egy egyeztetési folyamat, így ebben a kérdésben később hoznak döntést.

A magyar kormány elkötelezett a svéd csatlakozás mellett, a kormánypárti frakció azonban továbbra is megosztott a kérdésben, de megpróbálják rendezni a konfliktust – közölte Kocsis Máté.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hazudsz meleg málé...a frakció azt teszi amit a cigó mond...ti akarat nélküli cigánycsicska bábok vagytok..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
hazudsz meleg málé...a frakció azt teszi amit a cigó mond...ti akarat nélküli cigánycsicska bábok vagytok..
Nessy
Ad.1 a kormányfrakció droidjai azt szavazzák meg akár fél nap alatt, amit Orbán és a frakcióvezetőjük mond.
Ad.2. ha ez a békehatározat mindent megold, mennyi lesz az infláció áprilisban? Eléri az uniós jelenlegi 6,9%-s átlagot?
Ad.3. Mikor fogadott el a baloldal háborúpárti nyilatkozatot? Vagy aki nincs velünk, az ellenünk? Az elvtársak a kormányzatban ismerik ezt a mondást! ( by Rákosi)
Csizmás Kond
Azt is mondják a rossz nyelvek, hogy a svédeket azért is késleltetik a belépéssel mivel benne van a kezük a gázcsőrobbantásban, és ha napvilágra kerül akkor a zunió lesz a ludas...
kulabombaafityiszre
Kocsis egy tölcsér seggü senki aki a keménykedéssel próbálja álcázni a melegségét.
Sziszifusz
Csokis Máté most is teljesítette amivel megbízták. Háborúba sodródástól való félelem felkeltése a lakosság körében, az ellenzéki pártok háború pártiságának bizonygatása ( világháború, atomháború, EU-s katonák Ukrajnába küldése ... stb.).
Mint már máskor is, most is megállapíthatónak látszik, Fidesz propagandistái által megvalósítva, a BTK. 337. §.-bán leírt, rémhírterjesztés bűntett elkövetésének alapos gyanúja.
Mindent megtesznek, a hazai bajokról történő, figyelem elterelés érdekében. Minél rosszabb a helyzet, annál meredekebb állításokkal jönnek elő. A lakosság nagy része pedig beveszi a legképtelenebb szöveget is. Sajnos .
drrotf
Ha most amikor napirenden volt ,legalább is a sajtó szerint, a svédek csatlakozása , miért nem szavazta meg az fideszes országgyűlési képviselők csapata a svédek NATO csatlakozását, és most mitől olyan biztos Csokis Máté, hogy megszavazzák majd egyszer, ha a törökök is úgy akarják?Rájött hogy a svédekkel sokkal erősebb lesz a védelmi katonai szövetség aminek mi is tagjai vagyunk és az nekünk jó, az a mi nemzeti érdekünk is, vagy a törökök megsúgták hogy majd ők is elfogadják , javasolják a svédek belépését a szövetségbe?Netán már a svédek meggyőzték az ingadozó fideszes képviselőket arról hogy az a jó a magyaroknak hogy egy erősebb katonai szövetségnek lesznek a tagjai ha ők is tagjai lesznek a NATO-nak?De az is lehet hogy K.M csak a levegőbe beszél, gondolja ezzel megnyugtatja a svédeket.
Edebácsi
"a Fidesz-frakció azonban megosztott"
álca.huuúúú
Terminátor
A droidok mindent mögszavaznak, amit a vezér mond. Itt nincs kétség.
A droidoknak nincs saját vélemenyük, mert, ha lenne, akkor kiesnének a maffia leosztásából.
Putykó beirányította O1G-t, ne szavazzák mög legalább a svédnyikeket.
A ráb ás folyamatban van.
Nyírfa
Mondanám, hogy hinta-palinta, de ez annál sokkal komolyabb. Ez a kormány közveszélyes, s hogy ne tehessen valami jóvátehetetlent, nagyon sürgősen le kell mondatni.
Párizsban ki tud menni félmillió ember az utcára. Ez nem utalás, hanem javaslat. Ennyi embert a rendőrök sem vegzálnának.
A katonaságot az EU- és NATO-tagság miatt nem mernék kivezényelni.
Ellenben lehetőséget teremtenénk az elégedetlenebb fideszeseknek Orbán és társai eltávolítására.
Felállna egy ideiglenes kormány, amely feladatául kapná a gazdaság és a kül-, valamint a belpolitikai állapotok rendezését.
Ennyi.
Várjuk a sült galambot, ahelyett, hogy lehetőséget teremtenénk a változásra.
Nyírfa
@drrotf: 10.38

A törökök - Erdogan - a kurdokhoz köti a szavazatát. De a svédek nem lennének demokraták, ha ezt a feltételt teljesítenék.
Május 14-én választás van Törökországban, annak az eredményétől fog függeni a török és a magyar aláírás.
kereső
Ha, igy lenne, hogy a kormány=orbán "elkötelezett" támogatója a svédek nato csatlakozásának, akkor a játszóház már régen ratifikálta volna a szerződést. De , mert orbán szereti magát feltüntetni "tényezőként", - az is, x@rkavarásban- ezért aztán ti meg gereblyézitek még egy kicsit amit orbán kix@rt. Had legyen még búzösebb! Csak egy egyszerű kérdés: milyen magyar érdek fúződik ahhoz, ami miatt megéri kockáztatni a kontinens biztonságát- benne Magyarországét? Hm...
jáger laszló
Nyugodj le!!! Világháború pedig nem lesz
And az ukrán-orosz háború is hamarosan véget ér!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Ezek a marhák miatt lassan nemhogy barátunk nem lesz az Unióban, hanem mindenki rühellni fog minket...
De a hülyemagyar maffiahívőket ez egyáltalán nem zavarja, sőt! Büszkék rá!
Havanagi
Ezt a néphülyítés csimborasszója! Méghogy a frakció megosztott!Repülnétek a csába,ha ellentmondtok a fő döbröginek.És ezt be is veszi a szellemi toprongy 2/3, mást nem tudnak hülyiteni.Tessék ájuldozni,hozsannázni,királyozni,agyamentek.
Qqberci
Mártuska, mióta van saját véleménye a fidesz frakciónak?...
surdilloFUJT
@Maccska: ...nnaaa te idétlen szellemi, szarevő fidess toprongy!Mehetsz a központba a júdáspénzért,meg a piros pöttyér a seggedre,utána visszabujhatsz a vezíredbe nyaldosni a meleget,vagy a hugyosmátéval egy Kék lagunás ,vagy Osztriga báros langyos partit ,mivel két idióta az egy pár!!!
ómió
Nem megszavazni a ránk acsarkodó viking neobolsikat!
simmering73
"Vasárnap Kocsis Máténak kellett eltrappolnia a rádióba, hogy elmesélje, mennyire nagyon háborút akar mindenki, kivéve persze a szélsőjobbos magyar kormányt és híveit. Normális ember már ezen is erősen elcsodálkozna, de nálunk lényegében csodálkozni sincsen idő, mert helyből rálicitált Kocsis a saját hazugságaira – jó, nem saját, ezt kell kötelezően hajtogatnia minden rezsimszolgának napi 24 órában -, mert szót ejtett arról is, hogy a kormány nagyon akarja Svédország NATO-tagságát, de a fideszes frakció meg van sértődve, megosztott és még nem szavazták meg azt, amit a kormány (Orbán Viktor) szeretne. Ez egészen szürreális helyzet, az ország hülyének nézésének egy olyan szintje, amire már szavaim sincsenek. A fideszes frakció bármit, bármikor megszavaz, amire utasítást kap a főnöktől. A saját kiherélésüket is megszavaznák, kilencven százalékuk azt sem tudná, mire szavazott, a maradék nem értené, vagy értené, de gyáva lenne ellentmondani. Most pedig azt is elviselik, hogy őket rántja maga elé védőpajzsnak a geci, rájuk hivatkozik, amikor valamelyik diktátor érdekeit védi. Szánalmas alakok."
kolozsvaros.com/2023/04/03/itt-ijesztgetnek-vele-ott-unneplik-a-demokraciat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.