Az orosz gáz még akkor is kifejezetten drágának tekinthető, ha kiszűrjük az eltolt árazás hatásait. A magyar importon belül is láthatóan drágább az orosz eredetű földgáz a más forrásból származónál. Az eltéréseket részben az eltolt árazás magyarázza, de ha ezt a hatást kiszűrjük, úgy is kifejezetten sokba kerül az orosz gáz, amelynek elsődleges vevői a különböző állami szereplők – derül ki a G7 cikkéből. Tavaly az őszi hónapokban az orosz importgáz átlagára 1000 forint volt köbméterenként, viszont a máshonnan ezen ár feléért, 500 forintos köbméterenkénti áron tudtunk energiahordozót vásárolni. Ezt a nagyfokú eltérést a portál szerint a beszerzési szerződések különbségei magyarázhatják. Az orosz gáz legnagyobb hazai importőre az MVM, amely 4,5 milliárd köbmétert vásárol évente, de cserébe az állami vállalat és a Gazprom közötti szerződést titkosították, így alig tudni róla valamit azt leszámítva, hogy a beszerzési ár a tőzsdei jegyzést követi, két hónapos eltolással.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Macskaszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az biztos, hogy Orbánnak van pofája ezen is nyerészkedni. Mutyi ez is a javából. A járvány kapcsán is loptak mint az állat, de olyat soha nem is csinálnak amiből nem lehet lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ezek után.már csak az a kérdés: hány százalékkal fog nőni a fideSS népszerúsége, és hány százalékkal többen alkalmasnak orbánt a kormányzásra.
Pálinkás Pál
@KisTehen: " Tavaly ősszel 500 forintért vettük a földgáz köbméterét, kivéve, ha az oroszoktól érkezett, mert akkor ezerért "...melyik része haladja meg értelmi képességeidet..?
kereső
@Pálinkás Pál: Szerintem a határozott névelővel "az" van gondja!
Nessy
@kereső: Gondolod, hogy a királyi média ezt publikálni fogja?? Nem szabad a hívek lelkivilágát megbolygatni! Még esetleg gondolkozna is némelyikük!
kereső
@Nessy: Nagyon szinvonalas, és sokrétű lett a G7 online felülete- ez itt nem a reklám helye!!!- olyan, amilyen valamikor a hvg, a figyelő volt. érdemes néha ellátogatni a felületre. Felvillan az "ujságirás", amit a minap hiányoltam.
Nessy
@kereső: Kösz a tippet. Esetenként a portfóliót nézetem. Meg az ifjúság küld érdekes cikkeket viberen. Miután a gyermekem az egészségügyben dolgozik, így abban is naprakész vagyok, nem a propagandából, a mai rög valóságból. Meg azért majd fél évszázad alatt rám is ragadt valami ismeret. :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.