Nem dolgoznának tovább pedagógusként, ha elveszi tőlük a közalkalmazotti státuszt a kormány.

Háromezer pedagógus hagyná ott a pályát, ha a kormány elveszi tőlük a közalkalmazotti státuszt – derül ki egy online felmérésből. A pályaelhagyást belengető tanárok száma percről percre nő, mivel az aHangon indított felmérés még nem zárult le.Tanárok ezrei hagynák ott az iskolákat, percről percre nő a számuk egy felmérés szerint

Illusztráció: Pixabay.com

Még tavaly ősszel derült ki, hogy a kormány eltörölheti a pedagógusok közalkalmazotti státuszát, de Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter akkor még cáfolta az ezzel kapcsolatos értesüléseket. Azóta viszont kiderült: a kormány tervei szerint 2023. június 1-től minden közoktatásban dolgozót – tehát az egyházi, alapítványi, magánintézmények dolgozóit is – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének.

Felmérésünk célja, hogy nyilvánossá váljon, hányan mérlegelik, hogy elhagyják a pályát a státusztörvény bevezetése esetén

–olvasható az aHangon futó felmérés leírásában. Ennek kezdeményezői egyébként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), valamint a Pedagógus Egység és a Hívatlanul nevű érdekképviseleti szervezetek. A státusztörvényről azt írják, mindenkire nézve rendkívül hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, de a közalkalmazottak esetében a különbség drámai.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A nemzethy csótányoknak,nem kell a tanult polgár!A birka képzőben a pinter féle szar-értő lenne a szoptató!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A nemzethy csótányoknak,nem kell a tanult polgár!A birka képzőben a pinter féle szar-értő lenne a szoptató!
ómió
Miért nem teszik!? Máshova sehova nem kellenek a bolsik!?
jesz
Nem fogják otthagyni a tanári pályát...akik eddig kitartottak, azok igazi megszállottak, a végtelenségig kitartanak...

Ezt a kormány is jól tudja, ezért nem ijednek meg a halvány fenyegetéstől...
archive
orbanisztánban nem veszik észre, hogy az értelmiséggel nem lehet packázni (orvosok, tanárok)?
Csak omio meg NagyMarha a maccskájával együtt (és a hasonszőrűek) szo.. ják az igét?
Nessy
@jesz: Ez a kormány mérhetetlen cinizmusa, aljassága! A hivatás tudatra apellálnak. Mint ahogy az egészségügyben, a szociális ágazatban is. Csak hosszú távon ez nem megy! Arról nem beszélve, hogy "hivatástudattal" nem lehet a boltban fizetni! Igaz, ez 60 évvel ezelőtt is így volt. Akkoriban mondtam először a fenti megjegyzést, amiért majdnem kiebrudaltak.
Clavigo
@Shikari: Megjöttél Emese..? Köszönjük.!biiiirka.
archive
@Shikari: Kiváncsi lennék arra, mit szólnál ahhoz ha a te gyereked/unokád tanárai közül mondjuk csak hárman mondanának fel - és a mostani helyzetből adódóan nem lennének pótolhatók? És ez mondjuk csak három a több ezerből ..
archive
@Shikari: ... hát ez az, nincs pótolható ember (tanár), végre jól írod..
Clavigo
@Shikari: Funkcionalis analfabéta vagy Bugsy..( meg bunkó is )
justhpeter
@ómió: @Maccska: Csalódni fogtok és maj nyüszíthettek a kormánnyal együtt, hiszen ha van eszetek rájöhettek, hogy a csúcspont a következő választás idejére tetőzik, ahol hatalmas búcsútok lesz mindentől.
jáger laszló
1 vélemény
Szerintem a tanárok nagyobb anyagi elismerést szeretnének és ennek alátámasztására szakma érveket is keresnek!!Ergo a lényeg a fizetés emelés!!Érdekérvényesítésük azonban gyenge!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@justhpeter: Nem zavar téged, hogy ti négyévente "prognosztizáljátok" a mi "búcsunkat" és mindig a tiétek jön el!? Nem uncsi még!? Vagy ez még mindig az ilyenkor esedékes "nyüszítés"?
archive
@Shikari: Jól írod ezt is:" Abban a pillanatban, amikor anyagilag, megbecsülésben vonzó lesz a pálya, lesz tanár dögivel." Javíts ki, ha nem jól írom - de a tanárokat az állam fizeti, vagyis orbán és társulata. Nem? Nem brüsszeltől kapják a fizetést, hanem a tőlünk beszedett adókból. Akkor nem a mindenkori kormánynak kellene anyagilag és erkölcsileg megbecsülni? 2/3-dal bármit megszavazhatnának, ha lenne akarat.
justhpeter
@ómió: Nem zavar. A távozásotok - ki a börtönbe, ki a diliházba - igazi Nemzeti Ünnep lesz.
Clavigo
@Shikari: Milyen pályát hagytál el,,agyatlan ?
gina
Majd OV és maffia bandája tanitja a gyerekeket, elöre megyünk a szemétben,, Gratula zsiros szemét...ez a te müved muzsikus,,,,
Nessy
@Shikari: Idén 2 azaz kettő fő jelentkezett fizika tanárnak. Azért sipákolnak,hogy évről évre kevesebben jelentkeznek tanári szakokra. Nem baj, majd a fizikát tanítja egy tornatanár, vagy egy közmunkás!
archive
@Shikari: Azért kérhetjük számon a mostani kormányzatot, mivel ez az első kormány 46 óta, akik már jó pár éve "2/3-dal" vagyis teljhatalommal kormányoznak. Ha meg lett volna az akarat (mint ahogy a lopás elősegítéséhez és a jogállam leépítéséhez meg tudták szavazni a törvényeket maguknak) a tanárok megbecsülését is meg tudták volna már oldani. De csak ezt halljuk, olvassuk - hogy ... majd.. majd ..
ómió
@justhpeter: Ilyen efftársi delíriumaid vannak!? És már 13 éve!? És nem múlik? Szar ügy! De eszerint Böszme gazdád még nem kapta el tőled, mert az OPNI-t épp ő záratta be! Vagy azt titeket védendő azért, hogy ti, az alattvalói ne kerülhessetek oda!? Az más!
balos
@szópó-ómió: nedveske!Minden ide hányásóddal erősíted az itt magácskát szarba sem vevők táborát!Persze,ha ezért a bónúsz 1 jó hely a geci seggénél,akkor gratula!Mindenesetre a feleséged éppen kifekszik 1 jó állást részedre a szippantós kocsi alatt csurranó-cseppenő fekália nyalására is!
Németh István
@balos: @Clavigo: @Nessy: @justhpeter:@archive: @gina: >moslékok ti csak támogasátok a pedofil genderbuzi moslék tanárokat! Ez illik hozzátok, hogy a gyerekeiitek ből alul felül a fasz kógjon ki! szemét banda! Hú hogy rohdjatok meg!
Még hogy fizetésmemelést érdemelnek amikor a szertárba kamatyolnak!? Moslékok!
Az usa-nató gazemberek takarodjanak Európából az Eu.vezetői a bitófára likvidincibe!
Törölt Nick
@Németh István: Te beteg állat, vedd be a gyógyszered, oszt takarodj a Qrva anyádba.
Németh István
@balos: @archive: @Törölt Nick: lassan kifogyok a szótáramból, nem fogom tudni az értelemes és a hozzátok illő jelzőket felsorkoztatni, mert ugye ugyanazokat monadani egy idő után uncsi! de adig is amíg új szótárt találok > talán anyukátoknak a száját dugjátok na mit? nem a cukorsüveget!
A lényeg ne feledjétek >> az usa-nató aljas banda takarodjon Európából, az Eu moslék vezetése a börtönbe > akasztásilag!
csak úgy....
akkor magyarországon hamarosan mindenki annyira buta lesz mint @Shikari: @Németh István: @ómió: ...stb.? szegény magyarország..
verőce21
És arra emlékszünk, amikor az MOK ugyanígy fenyegetett sztrájkkal, hogy majd nem vállalnak plusz ügyeletet, ha nem emelik a traumatológusok és a gyermekorvosok bérét? - és akkor Feri közölte, hogy persze jogos a kérés, de nincs pénz rá.
Tényleg nem volt, mert elment az indonéz bányamutyira. Meg a bolgár telekommunikációs céghálóra.
csak úgy....
@verőce21: na de azóta 0rbán csúcsra vitte az országot és a magyar gazdaságot, oszt mégsincs péz? most mire ment el ha vót, ha nem hazudtak?
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 14:20
Mert a fideszes vezetők szerint ez volt 100 év legjobb 12 éve,azért.
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 12:38
Néha elolvashatnád amiről írsz.Tudod ok és okozat.
"Nem dolgoznának tovább pedagógusként, ha elveszi tőlük a közalkalmazotti státuszt a kormány."
Remélem így már érthető és besötétedtél.:)))
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:20
Nem futotta a legjobb 12 év alatt béremelésre,nahát.
Nessy
@Shikari: Ez komoly? Államadósság duplája, a felvett hitelek titkosak, forint padló közelben, néha a padlón, az unió második legszegényebb országa vagyunk, etc. Tudja a jó ég, nekem más fogalmaim vannak a sikerekről! A multiknak köszönhetően statisztikailag ugyan jó a GDP adat, de nem jelent valós hozzáadott értéket. Sőt alacsony adó, kedvezmények,míg a profit náluk otthon realizálódik.
Nessy
@Shikari: Ami azt illeti én sem vagyok hottentotta. Az őseim is itt éltek, haltak! De ez még nem zárja ki, hogy az ember lássa a problémákat!
balos
@Németh István: családod választása érthető!A turulbasznádon csak a génhibásak képesek élni a szaron!
Németh István
@balos: @kulabombaafityiszre: sajnos nagyon buták, rosszindulatóú szemetek vagytok! a tanárok bérét is rendezte a jelen kormány mégpedig tisztességesen! Aztán senki nem kételkedett abban hogy a megkezdett bérrendezéseket folytatni kel! De más kérdés a kérés, és a zsarolás, pláne úgy, hogy közben az országot a kormányát lejárató akciókkal az Eu. szar bandával együtt összefogva akarják ellehetleníteni egy nagyon aljas politikai kényszerpálya kialakításával! ezért ha tetszik; ha nem > menjetek a büdös rohadt kurva szarkavaró mocskos anyátokba! Érthető?
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából az Eu. vezetése a bitófára aszalódni!
balos
@németh posvány: nedveske maga olyan setét,hogy a szén is megirigyelné!A hülyesége pedig már-már a béka seggét is veri!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.