Szerda reggel 7 óra körül ismét megkezdte a kordonok lebontását a Momentum és Hadházy a Karmelitánál. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a 444 tudósítója szerint megállt a kordonbontók mellett, és azt kérdezte tőlük: maguk egyébként most mit csinálnak itt? 8 óra előtt megérkezett Orbán Viktor is, de ő már a Sándor palotába parkolt be a kisbusszal, majd átsétált az udvaron a Karmelitába. A Karmelita bejáratát megerősítette a rendőrség, körülbelül tíz rendőr áll az ajtóban.

Szerdán harmadszor is lebontja a Karmelita kolostor bejáratát mondvacsinált okból elzáró kordont Hadházy Ákos és a Momentum. A tervek szerint a bontással nem lesz vége az akciónak, váltott műszakokban 24 óráig őrzik majd a kordonokat – írja a 444.hu oldal.

Semjén Zsolt kiakadt: "Maguk egyébként most mit csinálnak itt?" – Ismét kordont bont a Karmelitánál a Momentum, Orbán már résen volt, és kerülőúton surrant be munkahelyére

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál helyszíni tudósítója szerint 7 óra után kicsivel érkeztek meg a résztvevők. El is kezdték az akciót, a rendőrök hagyták nekik. Hadházy, Orosz Anna, Hajnal Miklós és Gelencsér Ferenc először a garázs előtti kordont bontották le. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a 444 tudósítja szerint megállt, és azt kérdezte:

maguk egyébként most mit csinálnak itt?

Hadházy is megszólította Semjént, aztán ment tovább bontani. Varga Mihály már nem volt ennyire jóindulatú, ő nem állt meg.

Hadházy Ákos azt próbálta megtudni Semjéntől, hogy ha ez egy építési terület és ezért van körülötte kordon, akkor ők miért közlekedhetnek ott védőruházat nélkül. 

Orbán kerülőúton surrant be a Karmelitába

Megérkezett 8 óra előtt Orbán Viktor is, de a Sándor palotába parkolt be a kisbusszal. Orbán tehát nem a Karmelitán keresztül ment be az épületbe, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatalnál állt meg autójával, és onnan sétált be hátulról a Karmelitába, így sem az újságírókkal, sem a momentumosokkal nem találkozott.

A leláncolt és lelakatolt kordonok elé a momentumosok „Különleges jogrend=fideszes jogrend”, „Fideszes jogrendben nincs jogbiztonság” és „Különleges jogrendben csökken a nyugdíjak reálértéke” feliratú táblákat helyeztek. Készenléti rendőrök is érkeztek a Karmelitához.

A Momentum parlamenti képviselői kifeszítettek egy molinót a Karmelita kapujára is, amin pedig a következő üzenet áll:

Követeljük az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását!

Ez a mai már a harmadik akció

Ahogy korábban mi is megírtuk Hadházy Ákosék múlt héten is nekimentek a kordonnak. Ekkor történt az az eset, amikor Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára „Ahelyett, hogy kapálnál, bazdmeg!" kiáltással vezette le az ideget Gelencsér Ferencen. Az esetre még Orbán is felfigyelt és megdöbbentő dolgot tett a kormányfő.

Az első kordonbontás három hete volt, március 14-én. Akkor Hadházy Ákos és a Momentum parlamenti frakciója ténylegesen lebontotta a Karmelita főbejáratát, illetve az épülethez vezető Színház utca száját lezáró mindkét kordont, majd a követeléseiket soroló 12 pont-parafrázist rövid időre ki is ragasztották a Karmelita főkapujára. A kordonokat alig egy órával az akció után már szinte teljesen visszaépítették.

Forrás: 444.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Nem Tordai efftárs házbontását tévesztik össze az efftársak a Karmelita előtti építési kordonnal!? "Szójjon" má' nekik valaki!
sokanvagyunk
Hogyan őrzik a Sándor-palotát, hogy akárki/bárki beparkolhat oda hívatlanul - vagy kulcsokat osztogattak oda?
simmering73
Hát nem egy bátor ember ez a Kevlár Ramszesz.
jáger laszló
And hogyan kell szabályosan közlekedni a kordonon belül,hogy ne zavarják az építkezés kefokyását!!!???
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@sgl: mert ez nem ellenzék...hanem a fidesz " fedett tagozata "...
Béla333
Nagyon helyes! A maffia packázik itt mindenkivel... Ne hagyjuk!
Mocskos szemét banda!
jesz
Orbán résen volt, és kerülőúton surrant be a munkahelyére?

Bravó! Tapsot kérek a miniszterelnök leleményéhez...
Emmersson71
...

"Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?"
Nessy
Hazánk "nép által választott nagyjai" úgy félnek szeretett népüktől, hogy pár politikus és újságíró látványától már a kocsijaikból kiszállni sem mernek, hanem egérúton közelítik meg a "munkahelyüket". Gyáva egy színtársulat! Újságírók kérdezni mernének? Felségsértés!
jáger laszló
S Zsoltinak nem derogál a kordonbontás!!Megoldás
Ha nem lesz kordon ,nem lesz bontás!!Hát ilyen 1XŰ ez kérem szépen!!!
Másoknak pedig világos,mint a vakablak...
csak ennyi,barátilag
J.L..
Toller Béla
A rendőrök megint túlbuzogtak ! Az építési terület nem létezik, ergo nekik ott nincs hatósági feladatuk sem. Az épületet meg nem támadta senki tehát a falragasz felerősítése teljesen törvényesnek látszik. A lépcsőre meg - természetesen - bárki felmehet ! Amikor a kis kezével eltakarta a csavar anyáját, hogy ne tudják megfogni, garázdaságot követett el a közeg, a szabálytalanul felállított kordon ügyében neki ellett volna az elbontásról már hamarabb intézkedni (amikor felállították azt) !
Eladott Ország
@Emmersson71: ma 09 :30 ♦ Mácsai Pál - Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=igBb-ULd9ao
balos
@m73: Na akkor kellett volna,azt a kordont rájuk "hegeszteni",akkor most már eurónk lenne!
kereső
@m73: az akkor "polgári engedetlenség" volt, a biróság meg kimondta, hogy " a kordonok elbontásának társadalmi veszélyessége kicsi". Bizonyára már elfelejtette az imádkozó sáska.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 08:43
Mellette sunyi és bosszúálló
verőce21
Lóf@szházit legalább földhözb@szták a rendőrök, amikor odaugrott az hozzájuk, mert a rendőrök kezdték visszaépíteni a kordonokat...!
"Ne nyúljon hozzám, mentelmi jogom van," - mondta Baromházy... Ez a surmó még a mentelmi jogra vonatkozó jogszabályt sem ismeri! A közvetlen tettenérésre nem alkalmazható a mentelmi jog...!
Csaba Zsolt
Ööö kerülőutak mindig lesznek,ahol ki-besurranhat a sleppjével.
A fő elvtárstól követelni,majd ő megmondja a csicskáknak,hogy mi legyen.
Hihihihi
Nessy
@Csaba Zsolt: Anno az Operaházi ünnepségről is a hátsó kijáraton, az Opera mögött lévő utcában várakozó autójához is így távozott!
Csaba Zsolt
@Nessy: Anno KISZ-titkárként ő sem gondolta,hogy hatvan éves korára,kerülőutakon kell neki ki-besurranni.
Nessy
Semjén emlékszik még rá, amikor Orbán saját kezüleg kezdett kordont bontani? A kutya sem bántotta őket! Majd a parlamentben elmondta, hogy ez vélemény nyilvánítás! Azóta annyi változott, hogy most vele szemben nyilvánítottak véleményt! Ja, az már rendőrségi intézkedést von maga után!
csak úgy....
@verőce21: "Lóf@szházi, Szaros Gyurka, Baromházy " ...stb. névkreációid a nemlétezö intelligenciádról sokat regélnek! :) általános iskola 4.-6. osztályos nívó!
Nessy
@Maccska: De kár, hogy 2006-ban a hasonló eset kapcsán ez nem jutott senki eszébe! Akkoriban Orbán nagyon tudta az ellenzék jogait! Mára már elfeledte! Néha nem ártana neki némi Ginko-baloba, vagy Cavinton!
amortizáltok
te ÁJTATOS MANÓ te menj misére, mesére ne keverd a szart inkább rénszarvasra mennél a svédekhez oda nincs bátorságod ?
Nessy
@Maccska: Kár hogy az eredeti megvalósítás már elévült!
gina
Csak tudnánk hogy ez a pedofil keresztény mit csinál ott??? ja tartja a retkes zsiros kezét,,, Money money money...
Edebácsi
Mit csinálnak, mit csinálnak! Kordont bontanak, követik a Fidesz példáját!
Dr. Proktor
Ezt pont fordítva kellett volna megkérdezni - Hadházyéknak...
VASTAGBŐR
Mikor lövöd be magad Zsolti ?
1 év fizetetlen, és addig nem kell politizálni .. illetve máshol "munkát" vállalni és szorgoskodni ...

Üdvözlettel.:

Munkáltató Választpolgár
Munkáltató Választpolgárok Országos Egyesülete (MVOE)
fehersrac
@Maccska: Egymillió pár kordon visszacsavarozása??? Szépen árazol, csak úgy fidesszesen...
verőce21
Ügynök bohócok. Már a 24.hu-n a vörös siratófalon is kiröhögik őket...!
ómió
Ha éppen nem lopnak, nem hazudoznak, akkor, vajon "mifenét" csinálhatnak az efftársak!?
exmelós
@ómió: Lopni,hazudni,rágalmazni a te aljas,szemét bandád szokott folyamatosan.
percsi
Semmi újdonság, volt már, aki kordont bontott, és mi történt? Miniszterelnök lett belőle! És az akkori rendörök nem viselkedtek vele így!
ómió
@exmelós: Mit loptak, hazudtak, "rágalmaztak" el tőled, bolsiék "géniusza"! Hazudd már meg nekünk! Vagy még a 2002-2010. időszakról makogsz, amikor "reggel, éjjel meg este" ezt csinálták szemkilövetéssel, "elkúrással komplettírozva"!? Mert akkor az aljas szemét banda tényleg ezt csinálta! Ekkora a "fáziskésésed"!? Akkor, "jó efftárs" lehetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.