A héten immáron 27. alkalommal szavazták le az LMP-nek az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatát. Ez azért is érdekes kérdés, mert eleddig a kormánypárti politikusok semmivel sem indokolták, hogy miért szavazzák le rendre az ellenzéki javaslatot.

Semjén szerint attól, hogy kommunista volt, most lehet kereszténydemokrata Szili Katalin
Kép: Facebook/Semjén Zsolt

Az MSZMP-MSZP-KDNP pályát befutó Szili Katalinnal kapcsolatban is kapott kérdéseket a miniszterelnök-helyettes és el is mondta, hogy Szili kitűnő, nemzetépítő munkát végez és a határon túli magyarság autonómiakoncepcióját építi, majd azt is hozzátette, hogy büszke rá, hogy

Szili belépett a KDNP-be, hiszen attól, hogy valaki harmincvalahány évvel ezelőtt MSZMP tag volt, most lehet kereszténydemokrata.

Az elsőre furcsának tűnő kijelentést Semjén azzal sietett elmélyíteni, hogy szerinte mindenkit meg kell becsülni, aki a jó oldalra áll és a nemzetért dolgozik, még ha a múltjában akadnak is téves döntések.

1983 és 1989 között az MSZMP tagja, 1989-ben az MSZP alapító tagja. 1992 és 1994 között pécsi önkormányzati képviselő volt. Emellett 1993 és 1994 között az MSZP parlamenti frakciójának szakértője volt. 1998 és 2006 között minden alkalommal megnyerte választókerületét, a 2010-es országgyűlési választásokon viszont pártja Baranya megyei listájáról jutott a törvényhozásba.

És most vessünk egy pillantást a 2009-es plakátra amelyet a Fidesz rakott ki Pécsett, ugyanis bejött a papírforma, Szili Katalin házelnök elvállalta a pécsi polgármester-jelöltséget.

Semjén szerint attól, hogy kommunista volt, most lehet kereszténydemokrata Szili Katalin

Egy volt MSZP-s is indul a polgármesterségért, a Fideszt a párt egy régebbi polgármestere képviseli.

Szili esélyeit tovább növelte akkor, hogy ő volt az a politikus, aki az utóbbi években többször is kritizálta a kormányt és sikerült magát az MSZP belső ellenzékének vezéreként mutatnia.

A héten Semjén pedig Nagy Imre példáján keresztül próbálta magyarázni Szili helyzetét, hiszen Nagynak is szörnyű múltja volt, de végül a magyarok mellé állt és ezért van helye a panteonban.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Azt, hogy a fideszes komcsi jó komcsi tudtuk eddig is. Van belőlük dögivel. Most már azt is tudjuk, hogy a kdnp-s komcsi is jó komcsi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rohács1926
Azt, hogy a fideszes komcsi jó komcsi tudtuk eddig is. Van belőlük dögivel. Most már azt is tudjuk, hogy a kdnp-s komcsi is jó komcsi.
Terminátor
O1G is cserélt már kabátot!
Ha jobban működik, hozza a lét, egyeseknek semmi problema!
Profi politikus átrendezi a meggyőződését, s már robog is az új sineken.
vitriol
semmilyen zsolt szerint szili katalin jó példa arra, hogyan lehet kommunistából hithű kereszténydemokrata! Akik azonban régről ismerik szilit, leginkább a sz@rkavarós meg a kamupártvezető időszakára emlékezhetnek!
Péter2
@m73: Pont oda való, ezek a nemzetiek a volt komcsik gyűjtőhelye , összefújta őket a szél mint a szemetet .
Béla333
Ti ott a maffiánál bármi lehettek... - csak rendes emberek nem!
Mocskos szemét banda!
colibri
Akkor másokat miért kell lekommunistázni?? Jaa, bagoly mondja verébre...
vacsi
Persze, hogy lehet! A nyilasok is átigazolhattak kommunistává...
jáger laszló
Ezután
Szili igazi keresztény és még demokrata is!!
Az elvhűség mintapéldánya
Ilyenek kellenek minél többen a pártba,közénk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Persze... orbán elvtárs is volt már minden,, eddig..a Félkarú Rablónéni meg nem oszt,nem szoroz...
Giovanni Alba
Akkor a fővadász, a nagyon keresztyén, orbán-imádó S. Zsolt magyarázza már el, mi is a probléma Horn Gyulával, miért nem viselheti egy sétány a nevét?
Sömlyén véleménye szerint ez a névadásos törvény csak parasztvakítás? Mert ha Szili lehet kommunistából jó keresztyén elvtárs, akkor Horn érdemeit miért is nem lehet elismerni? Mármint idehaza, mert nemzetközi színtéren más a helyzet.
csak úgy....
a pávián segge is veres,ezt ne tudná egy kanos keresztény öszülö vadász? :)
drrotf
Zsóti!Persze hogy lehet olyan, hogy az ember megváltoztatja a nézetit,sőt olyan is lehet hogy valaki, mondjuk mint Orbán Viktor, évenként változtatja az álláspontját a világról, s nézeteit úgy változtatja mint más az alsó gatyáját.Előbb ifjú kommunista, majd liberális, azután illiberális, majd keresztény demokrata lett ez az ember.Csak hát ha ezt vezetői pozícióban teszi, akkor azt megélhetési politikusnak nevezik,és nem másért változik a nézete, csak a hatalom megszerzéséért és megtartásáért.A durvább kifejezéseket most mellőztem.
justhpeter
Olyannyira szines a NER paletta, olyannyíra sokféle féreg foglal benne helyet, hogy a becsület már a szélére sem fér oda. De mit lehet tenni, ha a nyomoronccá tett igazi magyaroknak ez kellett. Elvégre az ingyenkonyháról is meg lehet élni és a hajléktalan szállón is megvédi őket O1G a háborútól ! Hogy háború nincs Magyarországon, viszont az ő bőrükön csak a NER gazdagodik ? Hát ez már senkihez nem jut el, ahogy a gondolkodás sem.
Már csak azt kellene megfejteniük, hogy ezt a rendszert az EU miért nem akarja finanszírozni !
Yoda69
Mi a baj ezzel? A KDNP egyebkent is exkomcsik gyűjtőtábora. Semmilyen Jóska is egy budos komcsi volt. Ettol tobb kommunista csak a fideSSben van, ezért is szavazzak le folyamatosan az ugynoklistak nyilvánosságra hozását is.
ómió
Sőt! Megtérni még az Úr szerint is lehet! És itt nem "efftársúrra" gondoltam!
Csaba Zsolt
Ööö már megtalálta a helyét ööö a jó komcsik ööö között.
Nessy
Tisztelet jobboldal! Ezen vélemény alapján kéretik abbahagyni a komcsizást!
Csaba Zsolt
Ööö elértünk arra a szintre ööö,hogy a NER fiuk mondják meg ööö,hogy ki ööö a jó komcsi.
Egyet azért ööö meghagynak státuszában,hogy ööö lehessen vele ööö riogatni.
Hihihihi
amortizáltok
hát zsoti de ostoba vagy te is, a kommunista és a párttag közti szellemi nézeti és anyagi -ak közt kéne KELLENE a különbseget megtalálni. Párttag mindenki lehetett. meg munkásőr is . a nacscságátok meg éppen mint a z ihaj bunda tyuhaj bunda mégis bunda a bunda. olyan KÖPÖNYEGFORGATÓSDI akár orbánotok bravó. bort pálinkát iszik és vizet prédikál. messze a valóságtól elrugaszkodva.
Csizmás Kond
...hát persze hogy lehet...sőt aki ma nem változtatja a színét mint a szemafor az nem is ember...ekkora bunkósságot...
Csizmás Kond
@m73: ...pont én ?...vagyis szerinted én egy fidesz komcsi vagyok...és te akkor miért csodálkozol ha leírom, hogy téged minek képzellek ?
surdilloFUJT
@Shikari: @Csizmás Kond: Védhetitek ezt a szinjátszó,köpönyegforgató,pártját,választóit átverő hazaárulót,DE akkor is egy aljas orbán seggnyaló!!!
Csizmás Kond
@m73: ...nálunk a fideszben...neked nagyon megártott a szenteltvíz...
Havanagi
Hány bőröd van,te kutya?!Bocsánat a kutyáktól.
Csizmás Kond
@m73: ...mit mondjak...ha neked jólesik akár névsort is írhatsz, viszont ha már belekavartál engem is akkor valahogy bizonyítanod is kéne ahogy tagja vagyok...tehát valami olyan felsorolást kéne előadj ahol bizonyítod hogy benne vagyok...különben a hazug szó hazug embert takar.
Nyírfa
Hát, ha még Nagy Imre is a Magyarok mellé állt, akkor ezt a szilit nagyon meg kell becsülniük A Magyaroknak.
Azért van egy kis problémám: ha a szili- és semjénféle figurák a Magyarok, akkor én inkább piréz akarok lenni.
És még egy észrevétel: én, sok milliárt társamhoz hasonlóan, embernek születtem. Ők meg ezzek szerint elsősorban Magyarok, na jó, másodlagosan még emberek is. Momentán, ez látszik is rajtuk. Hogy csak másodlagosan.
Csizmás Kond
@m73: ...neked tényleg nem, sőt az ilyen embereknek az Isten is megbocsájt...
kereső
Lehetni lehet. Csakhogy a kdnp- sem nem kersztény, sem nem demokrata. Egy hazug , tolvaj társaság , amely naponta elárulja Krisztust..Igy aztán mondhatjuk" a zsák megtalálta a maga foltját".
Csizmás Kond
@m73: ..te pedig nem vagy senki, csak betanultad a szájhősködést és itt előadod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.