A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc egy Facebook-posztban fejtegeti az infláció körülményeit.

Gyurcsány Ferenc üzenetet intézett hozzád: „Orbán miatt élsz rosszabbul”Gyurcsány Ferenc/Facebook

Tönkretesz az infláció

– kezdi egy tételmondattal a bejegyzést. Ebben azt írja, hogy a kormány hazugságokkal traktálja az embereket, hiszen nem igaz, hogy a háború vagy akár Brüsszel miatt ennyire erőteljes a hazai infláció. 

Hogy lehetne igaz, ha a háború sújtotta Ukrajnában kisebb, ha Lengyelországban kisebb, Luxemburgról nem is beszélve

– magyarázza. Majd súlyos kijelentéseket tesz:

Orbán miatt élsz rosszabbul. Kevesebbet ér a pénzed minden nap. Az infláció rablás. A rablófőnök Orbán Viktor.

Te csak lementél a boltba, mint mindig. Te csak vettél kenyeret, zöldséget, felvágottat, vajat, mint mindig. És kétszer annyit fizettél, mint két éve. Eközben sem a fizetésed, sem a nyugdíjad nem duplázódott meg.

Kicsi lett a kosár, kicsi a pénztárca.

Orbán miatt élsz rosszul.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A DK-nak semmi véleménye nincs az amerikai nagykövet bejelentéséről? Vagy a kémbank történetről?
Konkrét ügyekkel kapcsolatban úgy félnek véleményt mondani, mint a mondás szerint: „Fél, mint ördög a tömjénfüsttől”
De miért ilyen semmitmondó üzenetekkel jönnek?
Szevasztok
Imádlak, Feri ! Ez a harc lesz a végső.
jáger laszló
Ki mint él úgy ítél!!!
Van aki jobban,van aki rosszabbul
Nem lehet igazán általánosítani és statisztikai átlagban gondolkodni!!!
csak ennyi
barátilag J.L.
Toller Béla
Rosszabbul...de elsősorban nem anyagi értelemben ! Lassan szégyenleni kell ezt az országot a megnyilvánulasi miatt ! Nem a GYF megnyilvánulásaira gondolok itt elsősorban ...
Clavigo
@KisTehen: Nem ő oszja a krumplit,böcce.. ne nála álljál sorban.
Nyírfa
Arra már nem is emlékszem, két éve mennyi volt az annyi. De, hogy tavalyhoz képest 100 %-os áremelkedést produkáltak, és nincs vége, azt tanúsítom. Persze, ezt a család- és gyerrmekvédő, a nyugdíjasokat megbecsülő kormány, amelynek tagjai , barátai, rokonai, üzletfelei tejben-vajban fürdenek, letagadja, negligálja, mondjuk ki: szarik rá.
Különben is, már fáj a feje a sirámainktól, és igazán beláthatnánk, mennyi fáradságába kerül nap mint nap kitalálni valami új hazugságot, valami új sikertörténetet, friss ellenséget a régiek mellé, és harcot, amennyi csak belefér.
De, ha már csatatér, ott el is lehet esni, Orbán Viktor.
csak úgy....
teljesen fölösleges az ilyen üzengetösdi,hiszen a seggfejek még mindíg azt állítják, hogy miattad! :)
Nessy
@KisTehen: 13 éve fidesz kormány van Boci!
csak úgy....
@KisTehen: miért, volt az országról valami elárulni való?
csak úgy....
@KisTehen: brüsszel azt úgy is tudta,hogy loptok mint a szarkák!
csak úgy....
@KisTehen: csak azt lehet bemózerolni aki valami disznóságot tett! :)
Yoda69
Ezek nem súlyos kijelentések, hanem az igaz tények.
Nessy
@KisTehen: Mit lehetett itt elárulni?? Pártunk és kormányunk már olyan nyíltan lopott, csalt, állított valótlanságokat, hogy a Holdról is látszott!
Péter2
Igaza van , már többször hasonlítottuk a 2010 előtti fizetéseket az akkori árakhoz , már 2014-től szarabbul él a magyar ember mint 2010- és előtte , pedig 2010- előtt kevesebb volt a fizetés összege , de többet tudtunk érte vásárolni, pedig volt egy pénzügyi világválság is , most hiába keresel többet 2014-től már sokkal többet fizet az ember mindenért , és így kevesebbet tud vásárolni , hiába van több pénze , a nyugdíjak is értékét vesztették , 2010 előtt Svájci index szerint fizették , teljesen inflációkövető volt , 2010 után a fidesz ezt a kifizetési módot megszüntette , és annyit ad amennyit akar , a példák azt mutatják , hogy közelébe sem kerülnek az infláció mértékének az éves nyugdíjemelések , így rengeteg pénztől esnek el a nyugdíjasok , ezért hónapról hónapra, lejjebb csúsznak a társadalmi " létrán " elvesztik az egzisztenciájukat , " na de mindegy a magyar " sírva mulat " még tapsol is hozzá , betegé tették a társadalom egy részét , ezért beteg az ország is .
Ditrich
Ez a kijelentés teljesen igaz! Tapasztaljuk hogy napról napra kevesebbet ér a fizetésünk és hogy főállás és másodállás is kevés lesz az életben maradáshoz! Olyan ütemben drágul minden. Az államtól semmilyen segítség nincs! Csak az a baj hogy mindezt egy olyan ember mondja aki tehette volna ezt az országot tejjel mézzel folyó kánaánná de ahelyett egy megosztott polgárháború szélén tántorgó országot hagyott kormányzása végén! És ezért nagyrészt neki köszönhetjük a szarházi és rablóbandája ,,kétharmadát,,és minden velejáró nyomorúságot!
jesz
baszki Gyurcsány miatt élek rosszabbul...bukása előtt még megszavaztatta az mszp-s többséggel, hogy 8%-al kevesebb legyen a nyugdíj...15 év alatt a 8% ellopott nyugdíjam már szép kis summa(lenne)
...aztán mégis megbukott.
simmering73
Én meg azt mondom Feri, miattad. Ha a 2006-os események értelmi szerzőit lakat alá teszed, akkor ez egy élhető ország lenne.
Csizmás Kond
...vagyis Feren szerint ukrajnánam kisebb a zinfláció...ja és hogy orbán miatt élünk szarabbul...háááát ez tényleg bezavarodott...
Ukrajna ipara, mezőgazdasága, infrastruktúrája, egyszóval mindne szarrá van téve. A gabonájét már az éhező afrika sem veszi át mert túl vegyszerezett meg rossz minőségű, ezért is tolják szét a szomszédos országokba vámmentesen, tönkretéve így azok termelőit is. Ukrajnát már csak a segélyek éltetik úgy ahogy, tehát ilyen esetben ukrán inflációt emlegetni aljasság sőt szerintem ordináré hazugság és épp az ilyen judáspénzen történő hazugságok miatt romlik mindenhol a becsületünk ők hazudozzák tele a világot és gátolnak minden olyan lehetőséget ami életképes lenne...vagyis az ilyen lükeferencfélék eltünése hozná a legnagyobb nyereményt az ország számára.
Terminátor
Szlogenek:
Fidesz: Béke pártján állunk!

Értjük, kívánjuk, de nem tehetünk semmit az irányában. Sőt egy erőszakot támogatunk.

Dk: Orbán miatt élsz rosszabbul.

A szarabbul élés, az meg gyün, élvezzük!
De ezt az egyszerűbb emberek nem értik, miért pont Orbán, miért nem Gyurcsány?
Ja, hogy Orbán van hatalmon, az őket nem befolyásolja!
Majd möglássuk, működik-é?
gina
Gyurcsány nem a kedvencem, de igaza van 200 % ban, ez a román cigány mindent tönkretett ami még müködött, lopot, csalt, hazudott, más nem is tud...
gina
A sok fogatlan 8 osztályos hiveit megeteti hogy Brüsszel a hibás és a háború, de azoknak nincs agyuk, mert miért a többi EU oszágban nincs 25 % infláció. ehhez nem kell sok agy sem matek... ugye proli hivök???
ómió
Bizony, Böszme efftárs! A te szemkilövetős népzsebelésed "örök efftársi mementó" marad!
FLETÓ
@Csizmás Kond: Használhatom AVATAR-nak?

:-)
Nessy
@ómió: @Csizmás Kond: Lehet, hogy maguknak itt és most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvannak elégedve! De vannak, nem is kevesen, akiknek nem mindegy, hogy a már tavalyi magas ár 10%-kal ( mint a környező országokban átlagosan,) vagy 25%-kal magasabb mint kis hazánkban! Nem mindegy, hogy az előző évi árhoz képest 100 forinttal, vagy 250 forinttal lett valami drágább!
Csizmás Kond
@Nessy: mi az oka ennek a hirtelen magázódásnak ?...:)...naszóval az ugyanaz a dolog nem jobb és nem szebb mint másnak, csak az értelmezés más. Az értékkülönbségeket meg nem propaganda lapokból kell elhinni...
Nessy
@Csizmás Kond: Bocs.Amikor kissé erősebb stílust használnék, akkor magázásra váltok! Bármilyen hihetetlen, de az árakat nem a propaganda lapokból ismerem sajnos, hanem azok alapján kell a nyugdíjamat beosztani hó végéig. Úgy mellékesen vannak szerte Európában ismerőseim, és nekik elhiszem az inflációs adatokat, a fizetésük vásárló érték változását. Azért elemző statisztikusként tudok különbséget tenni a 15% nyugdíj emelés és a 25% infláció között! A több, kevesebb, ugyanannyi fogalma általános iskolai tananyag volt hajdanán.
Csizmás Kond
@Nessy: Nekem is vannak ismerőseim akik a nyugati országokban dolgoznak...persze bejelentettként és minimálbéren, ami ugyan több mint amit itthon keresne de abból ott nem élne úgy mint az itthonkeresettből itthon...ezt nem egy hanem több ismerősöm kiszámolta és különböző helyekről. Amúgy nem akarok reklámozni semmit és összehasonlítani sem mert aki nem akarja úgy sem érti meg...mindenütt nehéz az élet és ez leginkább a nyugati telhetetlenek miatt van akik a háttérbe meghúzódó pénzhatlmak mániáját követve mindenre képesek...háború, járványterjesztés, műilfluenza stb...és mi itt egyást túllicitáljuk hogy máshol bejó másoknak...
Németh István
Ha ez az őshűllő megszólal a szar menten kifröccsen a seggemből irányába, de leginkább a fröcsögüs szájába! Ez e mocskos tolvaj élősködő gazember akinek a fia, mindegy hogy nevelt vagy se- lop mint a szarka eleve így nevelték?? miről beszélünk!? Egy szar tróger, csak úgy minősíthet a moslék államellenes megnyilvánulásai dacára, és hazaáruló létére? Hol élünk?? Még hogy hogy nincs sitten a nemzet polgárainak izgatása felbújtás miatt!?? tessen mán mondani?! Kormány nem vagytok képben? A demokrácia a rend a nyugalom talajára épűl! A tör-vények, előírások megtartása és betartatásán alapul! Ez a moslék miket enged meg magának ?
Aztán az usa-nató armada takarodjonEurópából, az Eu. vezetése a bitófára akasztásilag, az usa nagykövete a rohadt büdös kurva anyjába, a gebe lenge szervére tekeredve a soros-biden-rocsild pöcsére!
Yoda69
@Németh István: Neked a szar nem a seggedbol jon, hanem a pofadbol, amikor megszolalsz.
C_3PO
Mihez képest? Gyurcsányhoz? Hornhoz? Medgyessyhez? Bajnaihoz? Antallhoz? Esetleg Borosshoz? Vagy önmagához képest Orbán 1-5. kormányok?!
Németh István
"Orbán miatt élsz rosszabbul" > ezen kinyilatkoztatás valójában a cikk írójának agyszüleménye-ként, szenzáció hajhászás okán jött létre! MERTHOGY ti is ugye tudjátok, hogy a meggyesi, gyurcsány-bajnai időszakban kirabolt tönkretett ország és devizás, meg a nem devizás bank-hitelek alatt vergőddő népség egy része öngyilkos lett, mások a máig is tartó bíróságosdit űzik anyagiakat rabló képviselettel! Mindezt óriási rezsiköltségek mellett indították még a bajnai éra alatt >> ugye nem volt "rezsi-csöki", de volt adóemelés nyugdíjmegvonás, stb. MOST > csak azért ninc kánaán, mert a belső ellenség így ti is gátját képezitek anemzetünk virulásának mondjuk és többek közt a nemzet és hazaárulás megvalósításával!
Mélyedjetek magatokba és imádkozzatok Istenkéhez, hogy ne a pokol üstjét hevítő tűzbe kerüljetek vezeklésként!
A lényegről azért ne feledkezzünk meg >> az usa-nató moslék armada, takarodjon Európából, az Eu.vezetése a bitófára rohadásilag, az usa nagykövete a büdös ruhadt kurva anyjába a gebe lenge szervére tekeredve a rocsild-biden -soros pöcsére!
Németh István
Különben ki is az gyurcsány ferenc?? nem a nép, a nemzet kirablója, aki a költségvetést a mohósága okán is meghamisítja? arról beszéltek ???
ómió
@Nessy: Hát, tényleg nem mindegy, hogy hol, mennyivel "sikerült" az efftársaitoknak az árakat felszankcionálniuk, de ránk ennyi esett! Az meg "efftársiasan kényelmes" lehet, ha a földkerekség inflációját, de még az intergalaktikusat is a "Zorbánra" hazudhatjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.