Példaértékű együttműködő körrel, innovatív tudásmegosztási program kkv-k számára

Az elmúlt két évad sikerére való tekintettel idén is elindult az inkubációval egybekötött, díjmentes Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért elnevezésű workshop sorozat mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Projektmenedzsment Irodája szervezésében. A vezető hazai nagyvállalatok és civil szervezetek összefogásával létrejött program célja, hogy gyakorlati képzéssel fejlessze a kkv-szektorban a környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységet. A kurzuson való részvételre, a januárban közzétett nyílt pályázati felhívás keretében idén 11 nyertes kkv kapott lehetőséget.

Jövőálló kisvállalkozások: Elstartolt a Bridge to Benefits Mesterkurzus harmadik évada

Illusztráció: 123rf.com

Cél a jövőállóság! A Bridge to Benefits program április 14-i indulásával a résztvevő kkv-k 6 tematikus modulon keresztül mentor partnerek bevonásával fejleszthetik fenntartható működésüket, illetve környezeti és társadalmi hasznosságukat. Az idén már 36 szervezet közreműködésével megvalósuló programhoz az Auchan Retail, a bp Magyarország, BDO Magyarország, a dm Kft., az Erste Bank, az EGIS Gyógyszergyár Zrt., a MagNet Bank, a MET Csoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű, a Praktiker, a PwC Magyarország, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szerencsejáték Zrt., a Tata Consultancy Services, a TELEKOM, az UniCredit Bank Hungary Zrt., a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, a Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület, csatlakozott, valamint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete, Pécsi Tudományegyetem.

A mesterkurzuson minden olyan témakörről szó esik, amelyek megismerése fontos a ,,jövőálló” vállalkozássá alakuláshoz, ezzel párhuzamosan a kkv-k minden modul után és között egyéni, illetve csoportos mentoring támogatással fejlesztik a projektjeiket, hogy aztán a kurzus hetedik, egyben záró alkalmán megméressék magukat a nagyvállalati és civilszervezeti mentorokból álló zsűri előtt.

A pitch elsődleges célja, hogy megmutassák a cégek, hogy ráálltak a fenntarthatósági vágányra. Ilyenkor prezentálják, milyen üzleti modellel lesznek jövőállóak, illetve bemutathatják, hogy a hosszú távon fenntartható működésükhöz miben kérnek támogatást, együttműködést. A program win-win helyzetek kialakítására törekszik, a mentor szervezeteink is úgy jönnek ide, hogy tanuljanak a kkv-któl: megismerjék ennek a rendkívül sokszínű vállalkozói körnek a mindennapi kihívásait és céljaikat a fenntarthatóság terén. Azt gondoljuk, hogy az együtt gondolkodás a program sikerének kulcsa”

– mondta Harsányi Mónika, a programot koordináló BKIK Projektmenedzsment Irodájának vezetője.

A Bridge to Benefits – Mesterkurzus a BKIK Projektmenedzsment Irodájának koordinációjával valósul meg, együttműködésben a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, valamint Majoros Zsuzsanna vezető mentorral és társadalmi vállalkozási szakértővel.

Forrás: BKIK.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.