A hét legfejlettebb ipari ország csoportjának (G7) külügyminiszterei kedden Japánban tartott tanácskozásukon megállapodtak arról, hogy fokozzák, összehangolják és teljes mértékben érvényesítik az Oroszországgal szemben az ukrajnai agresszió miatt kivetett szankciókat.

Újabb gyomrost adnának Putyinnak: tovább szigorítana a szankciókon a G7

A miniszterek a japán középső részén fekvő Karuizavában tartott tanácskozásuk végén elfogadott közös nyilatkozatukban hangsúlyozták, továbbra is fellépnek Oroszország és más országok azon kísérletei ellen, amelyekkel megpróbálják kijátszani és aláásni a szankciós intézkedéseket.

A dokumentumban kifejtették, megismételik felhívásukat, hogy minden ország szüntesse be Oroszország háborújának támogatását, különben súlyos következményekkel kell szembenézniük.

Megerősítjük az Oroszországnak fegyvereket szállító harmadik felek megakadályozására és az ezekre való reagálásra irányuló egyeztetéseinket, továbbra is fellépünk azok ellen, akik anyagilag támogatják Oroszország Ukrajna elleni háborúját

- hangsúlyozták.

A csoport külügyminiszterei ismételten felszólították Oroszországot, hogy azonnal és feltétel nélkül vonuljon ki Ukrajnából, egyben elítélték Moszkva nukleáris retorikáját, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését, miszerint taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba. A vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyverek Moszkva általi bevetése súlyos következményekkel járna – tették hozzá.

A külügyminiszterek találkozóját a G7-oszágok vezetőinek májusban Hirosimában tartandó csúcstalálkozója előtt tartották.

Jelenleg Japán tölti be a G7 soros elnöki tisztségét. A csoportnak tagja Japán mellett az Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Most, hogy vége a fűtési szezonnak, hősködnek G7-ek egy kicsit, majd ősszel ismét lazítanak a szankciókon...! :)
justhpeter
Putyint végleg le kell nyomni mint a bélyeget, az összes hívével együtt.
ómió
Hát, van itt bőven agyalágyult, akinek még mindig nem elég az árak "felszankcionáltsági szintje"!
kereső
Jó lenne tudni, hogy kinek gyárt lőszert az a Kalasnyikov lőszzertgyártó gépsor, amely 5 évvel ezelőtt túnt el a magyar NAV vámraktárából- és a rendőrség nem akadt nyomára. Le is zárták a nyomozást...
Terminátor
Nem értem!
Itthon csak azt hallom, hogy ne szállítsunk fegyvereket Ukrajnába!
Most mög az a mantra, hogy ne szállítsunk fegyvereket Oroszországnak, igaz rajtunk kívüli országoktól.
Szevasztok
Na ezzel végük. Végre. Mehet tovább a klíma biznisz .
Béla333
@kereső: 10.36
Bármelyik (nem NER-es!) vállalkozás, ha bármilyen piti kis dologgal nem tud elszámolni a NAV felé, jön az esetenként milliós bírság. Náluk meg csak úgy eltűnik egy lőszer (!!!) gyártó gépsor nyom nélkül?
Miféle maffiaállam ez már?
Béla333
Na ez a G7 meg már megérett arra, hogy a Bayer Zsóóóóti jól leszidja őket!
Csak úgy ahogy Zsóóóóti szokta: aljas, alpári, bunkó módon!
Úgyhogy kapják össze magukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.