Orbán Viktor pénteki, Kossuth rádiós interjújában elhangzott egy furcsa kijelentés a miniszterelnök szájából, ezzel kapcsolatban kérdezte a 24.hu Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki Kormányinfón.

Döbbenetes bejelentés a Kormányinfón: "Oroszország nem a barátunk!"

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. MTI/Bruzák Noémi

A portál felidézi, Orbán azt mondta, hogy

ha a nyugati támogatás megszűnne Ukrajnának, akkor a háború véget érne.

Gulyás ezzel kapcsolatban a 24.hu-nak azt mondta, amit Orbán mondott, az egy ténymegállapítás, de vitatni nem lehet szerinte, nincs mit szégyellni abban, hogy ha egy gazdaság nem tud működni, akkor gazdasági segítségnyújtásra szorul.

Gulyás szerint nem egyértelmű, mi lenne az orosz hadi cél akkor, a jelenlegi területek megtartása, Ukrajna lerohanása vagy egyéb.

Mi azok közé tartozunk, akik támogatják Ukrajnát

– szögezte le.

Oroszország a partnerünk, nem a barátunk, Amerika a szövetségesünk, és nekünk a szövetségesek a barátaink

- fogalmazott.

Ahhoz, hogy Oroszország is a barátunk legyen, ahhoz a nemzetközi jogot tiszteletben kellene tartani, hangsúlyozta.

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Végülis ha az ukránok nem védekeznének, nem kapnának semmilyen támogatást, akár már vége is lehetne a háborúnak.
Meg Ukrajnának...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Végülis ha az ukránok nem védekeznének, nem kapnának semmilyen támogatást, akár már vége is lehetne a háborúnak.
Meg Ukrajnának...
simmering73
"Amerika a szövetségesünk, és nekünk a szövetségesek a barátaink"
Shikari a kardjába fog dőlni Kis Kreténnel együtt.
jáger laszló
Hát ettől a guge bejelentéstől még nem szúrom tökön magam
Eddig sem számított ,hogy ki MO barátja!!
Oroszok vagy az amcsik esetleg a kínaiak!!!???
Túlélem...
csak ennyi
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
Ne azt nézzétek amit mondunk,hanem amit teszünk.
Fidernyák mondás.
kereső
Akinek ilyen "szövetséges barátai" vannak, annak nincs szüksége ellenségre. Ez a "szövetséges-és barát' olyan mint a kigyó, hátulról támad, miközben szemből meg "elbűvöl".
Yoda69
@KisTehen: Akkor szerinted ki kapott Lavrov elvtarstol barati kituntetest? Nana hogy szijrago.
Nekem ebbol az jon le hogy a magyar kormany baratjo az orosz kormanynak.

Mellesleg orbantol tudjuk ne azt nezzuk amit mond, hanem amit csinal. Tehat ez csak ujra jatek a szavakkal.
Toller Béla
A barátság érmet is azok szokták kapni akikkel éppen, hogy kijönnek hadüzenet nélkül, igaz ?
CsipkeRózsa
"Oroszország a partnerünk, nem a barátunk, Amerika a szövetségesünk, és nekünk a szövetségesek a barátaink"

Ez a mondat már majdnem úgy értelmezhető, mint a szerető és a házastárs megkülönböztetése.
archive
@Shikari: ejnye.. nem tanultad meg főnöködtől mit kell írni!!?? Orbán: Amerika a szövetségesünk, és nekünk a szövetségesek a barátaink. Vagyis a szövetségeseink a barátaink!!!
justhpeter
Ez a szerencsétlen Gulyás csak keresztény lehet, mert ilyen erkölcstelenül hazudozni csak a hithű NERkeresztény képes. 2009 óta nyaldossák Putyin seggét és ma azt mondják Oroszország nem a barátjuk. Még a végén megérem, hogy Szíjjártó holnap kirepül Moszkvába, leköpi Lavrovot és visszaadja a "Barátság Érdemrendet".
Hétfőtől pedig ez a Gulyás nevű hazudós szellemi toprongy tovább hülyítheti a fideSS birka híveit.
Terminátor
Hu b+!
Én 20 évig tanultam, hogy oroszország a barátunk!
Most, hogy mán nem az, mi lössz velünk?
Ukrajna lössz a barátunk?
Sámannus
Ha a kotlós sokat forog a tojáson összetörhetnek ám. Ti is így vagytok, mi pedig le vagyunk tojva. Hagytál még valamit holnapra is reméljük, arra vársz mikor csilingel az euró a kalapban. Putler má kibaszottul várja a következő leosztást, te meg budit csinálsz rögtön a szádból. Lassan már el sem lehet elmenni rajtatok, mert el száll minden a levegőbe amit hadováltok. Átírtok mindent hazudozás a lételemetek.
justhpeter
@Maccska: OK. Putyin nem a barátotok. Ezek szerint ti a barátok és az ellenségek seggét is nyaljátok. Hát gusztus dolga.
verőce21
Ha ettől a nyilatkozattól nem roggyan meg az Orbán rendszer akkor semmitől...! :)
szegény hazám
Végig olvastam mindent. Segítsen már valaki rajtam. Most akkor kinek a seggét nyalja ártunk és ormányunk? Lehet hogy a malac minden segben otthon van, és mindenhol szuper módon nyal? Teljes nálam a blokk!!!
Clavigo
@Shikari: Neked sem a barátaid a ruszkik ? Pedig anyád like- olta őket.. Mind a 14- et,,Vlagyivisztok- külsőről... Melyiknek lehetsz te purdéja,,muzsik ?
drrotf
Gulyás csak igazolta azt a tételt, hogy egyéni célok megvalósítása érdekében a nem barátok is kötnek szövetségeket, de ezt már régen tudtuk!Honnan ?A történelemből , gondoljunk csak a II.Világháború idején kötött szövetségre amit Anglia és Szovjetunió kötött!Nem voltak barátok de olyan szövetségesek voltak akik szembeszálltak és legyőzték a náci Németországot, amely világuralomra törekedett!Ezt a magatartást kellen követni mindenkinek aki egy megdönthetetlennek hitt hatalom megdöntésére egyedül alkalmatlan , de összefogva még a nem baráttal is legyőzhetik a legyőzhetetlent!
jáger laszló
Shikari
Április 20 már a múltba vész
Illene L felejteni és nem ezen rágódni!!
A rágót illene kiköpni ,mert már ízetlen!!!
Ma már április 21 van!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
percsi
Azért kevés a napraforgó a földeken, mert a javát a parlamentbe ültették.
Azóta sínylődik a gazdaság!
Yoda69
@KisTehen: Nem emlekszek, akkor meg nem eltem. De ha igy is volt, akkor sem ugyanaz a helyzet, hiszen az csak egy magazin, ami valoszinuleg olvasoi kozvelemeny kutatas utan hozta le hitlert az ev emberenek. Ugyanennyi erovel, sztalin, napoleon, csaucseszku, vagy akar orban is lehet az ev embere, hiszen a diktatoroknak mindig is vannak kovetoi akik a rendszer haszonelvezoi.
Azonban a lavortol kapott kituntets az mas. Azt kormanyzati szinten adtak szijragonak, es a hulyeje meg el is fogadta, jelezve hogy elfogadja az oroszok barati jobbjat. szaijrago pedig kulugyminiszterkent a magyar kormanyt reprezentalja, tehat ez a jelkepesenek tuno mozzanat ekesen igazolja hogy az orban kormany jo baratja a putyin kormanynak. Minden mas bla-bla.
balos
@percsi: Nem az a baj hogy oda ültették,hanem hogy nem benzinnel locsolják!Akkor bő termés lenne a dögkútban!
Eladott Ország
Gulyás: "Mi azok közé tartozunk, akik támogatják Ukrajnát." Ezt az ukránok is tudják. Kérdezd meg a "ribancarcú kolostorgeci gazdádat is. Ribancképű szemétláda., büdös disznó. Ezek az ukránok jobban ismerik Orbánt, mint Simicska.
twitter.com/csorike1520/status/1619651373322346499/photo/1
icegygenabro
Na erre az összes kecskebaszó tökönszúrta magát...
kereső
@Yoda69: 03:55 Hitler anno a német gazdasági teljesitmények miatt lett az "év embere".
terlasz
Orbán g-ségére meggyőző válasz érkezhetett az amcsiktól... Így kell ezt csinálni, tanulhatna belőle az EU is.
ómió
Az, bizony, nekünk is jobb, ha csak érdekeink vannak!
simmering73
@KisTehen: Ti a nyakig szarbanjárók.HAHAHA
Németh István
Oroszország ha nem barátunk akkor bizony TESTVÉR -népünk! Miért is hát először is arról jöttünk, aztán, az oroszok, az orosz muzsikok és melósok pont abban a helyzetben voltak mint a magyar parasztjaink és munkásaink! Rajtuk a cáratyuskák uralkodtak rajtunk a királyi császári semmire kellők! Aztán lett egy lenin aki a sztalinnal felborította a politikai dimenziót! De kölcsönösen magunkra ébredtünk, ki így, ki úgy! Miközben avilágbéke élharcosának eszébe jutott, hogy az ukrán búza meg a körülöttük találhat nyersanyagok bizony sokat érnek hát megkeverte a szart és a világbékeharcos most keményen háborúba szált a világbékéért a hatalomért a területért! Erre az oroszok durcásak lettek Igazuk van! velünk meg az usa nyomásra az Eu. durcáskodik, a helyzet csaknem ugyan az! Arrébb a fegyverek pufognak, itt meg a pénz nem akar hozzánk csorogni, hanem csak elfele! harc ez is a javából! tehát tesók vagyunk!
ÉS!! a lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából, az usa magyar nagykövete a bárcás büdös kurva anyjába a soros-biden-rocsild pöcsére, az Eu, vezetése a bitófára aszalódásilag!
Juhász István
Amúgy IGAZ... ha megszűnne Ukrajna támogatása napok múlva VÉGE LENNE a háborúnak... Magyarul : az OROSZOK ELFOGLALNÁK EGÉSZ UKRAJNÁT, és Magyarország újra határos lenne , most már nem a Szovjetúnióval, hanem Oroszországgal... Ez a BÉKETEREMTÉS egyik útja... A másik az lehetne, hogy az oroszok szépen csendben hazamennének. Ez nyilván NEM FORDULHAT ELŐ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.