2008-ban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levelet írt Grúzia, Ukrajna, Lengyelország, valamint a három balti állam vezetőinek, amelyben elítélte az orosz katonai agressziót.

Orbán elítélte az orosz katonai agressziót, azonnal felvenné Ukrajnát a NATO-ba – Így változott meg 2008 óta a fideszes politikai irányvonal

Orbán Viktor 2008-ban úgy vélekedett, hogy Oroszország katonai agressziót hajtott végre, megsértette Grúzia területi integritását, aránytalan erőt alkalmazott, miközben humanitárius akcióként állította be az ügyet, emellett az oroszok a konfliktusos zónán kívül szisztematikusan rombolják Grúzia gazdasági, közlekedési és energetikai infrastruktúráját, és nem titkolt céljuk, hogy eltávolítsák a demokratikusan választott grúz vezetést.

A Fidesz külügyi kabinetvezetőjének akkor nyilatkozata szerint Orbán Viktor arra is utalt, hogy Grúziát és Ukrajnát minél előbb fel kellene venni NATO tagjai közé.

Ugyanis véleménye szerint Ukrajna tekintetében, nem lehet kizárni, hogy Oroszország hasonló eszközöket alkalmaz a Krím-félszigettel és a Donyecki-medencével kapcsolatban, mint Dél-Oszétia és Abházia ügyében.

Mint mondta, fontos, hogy nemzetközi békefenntartók érkezzenek Grúziába, és az is jelentős, hogy az ott élő kisebbségek alapvető jogait biztosítsák, így az autonómia jelentheti Abházia és Dél-Oszétia számára hosszú távon a megoldást.

A Fidesz felkéri Gyurcsány Ferencet és kormányát, hogy vizsgálja felül különutas Oroszország-politikáját, mert a magyar kormány nem akadályozhatja tovább az EU és NATO egységes fellépését.

- írta közleményében akkor a Fidesz, mely azóta is olvasható a KDNP oldalán.

A jelenleg meglehetősen oroszbarát hintapolitikát folytató Fidesz számonkérte, hogy az orosz nagykövet a diplomáciában megengedhetetlen durvasággal kommentálta Orbán Viktornak az konfliktus ügyében tett nyilatkozatát.

Szerintük alapvető diplomácia normákat vesz semmibe az orosz nagykövet, és ezzel nem csupán a Fidesz elnökét, hanem Magyarországot is semmibe veszi, ezért támogatja azt a kezdeményezést, hogy a Külügyminisztérium tiltakozzon emiatt.

Orbán Viktor múlt csütörtökön rádió-és tévényilatkozatot adott, amelyben elítélte Oroszország „nyers erőpolitikáját” Ukrajnával szemben.

Az akkori orosz nagykövet, Igor Szavolszkij a pártelnök nyilatkozatára reagálva azt mondta, Orbán valótlanságot állít, és egyrészt nyugodtan, másrészt enyhe undorral fogadja szavait.

2009. november 16-án egy energetikai konferenciát tartottak Budapesten, amelyen a közelgő választásra készülő Orbán Viktor a Fidesz elnökeként szólalt fel, itt még teljes egészében szabadult volna az orosz gázfüggőségtől.

A konferencia után öt nappal, 2009. november 21-én történt meg a magyar politikus és az akkor éppen a kormányfői posztot betöltő Vlagyimir Putyin között az a találkozó, amely valószínűleg meghatározó változást hozott kettejük kapcsolatában.

A konferencián a magyar és amerikai előadók mellett részt vett Alekszander Babakov, az orosz duma képviselője is, akinek az elmúlt évtizedben meghatározó szerepe volt abban, hogy a világ legkülönbözőbb országaiban felduzzasszák a Putyinnal szimpatizáló oroszbarátok táborát.

2010-ben jött a fordulópont, amikor Orbán Viktor akkori bizalmasa, Simicska Lajos, valamint üzlettársa, Nyerges Zsolt Moszkvába utazott, hogy a KGB egykori épületében tárgyaljanak. 

Orbán Viktor alig több mint egy éve volt hatalmon, amikor kénytelen volt felismerni, hogy nem teljesen ura a saját kormányának. Egyes kormányzati és állami pozíciókban olyan emberek ültek, akik nem hozzá, hanem régi barátjához és szövetségeséhez, Simicska Lajoshoz voltak lojálisak, és az ő utasításait követték.

Előfordult, hogy a miniszterelnök szűkebb körben nyíltan ki is mondta, hogy a magyar politikát kispályának tartja, mert abban rajta kívül csak inasok vannak, és ő az egyetlen mester. Volt, hogy kijelentette azt is, senki másnak nincs olyan távlati gondolkodása a politikában, mint neki, ezért nem is számít arra, hogy a közeljövőben le tudják győzni. Az egyik ilyen beszélgetés résztvevője szerint eközben egyértelművé tette azt is, hogy "amit izgalmasnak tart, az a Putyinnal, Angela Merkellel és az amerikai elnökkel zajló játszmákban való részvétel.

- írta meg cikkében a Direkt36 még 2018-ban.

Akkor Orbán meg volt győződve arról, hogy rendelkezik a megfelelő képességekkel és tudással ahhoz, hogy helyt álljon ebben a nagyhatalmi közegben.

Azt gondolja, ha nem Magyarországra születik, akkor a világ vezetője lenne

- mondta egy forrás a lapnak, aki többször beszélt vele az elmúlt pár évben.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Aki Én: Orbán úgy váltogatja a hitét, az elveit,a "barátait", mint más fehérneműjét! Az a pechje, manapság már van internet, ami viszont nem felejt!
Nyírfa
A világ vezetője...de miért csak a világé, miért nem az univerzumé? Vagy olyan kispályás, hogy kevesebbel is beéri, mondjuk egy piti kis magyarországi miniszterelnökséggel?
Így esik két szék közül a pad alá a nagy ambíciókkal bíró kisszerű polgár: nagyhatalmi játszmák izgalmáról álmodik, úgy beleéli magát, hogy már el is hiszi , ez nem álom, hanem valóság. De már ébredezik, és érzi a pisiszagot, lassan kiderül, hogy a bilibe lóg már jó ideje a keze.
Nem irigylem.
Emmersson71
...

Sima hétköznapi pávatánc. Csak a szokásos, nincsen semmi látnivaló..tessék oszolni!
Aki Én
@Nessy: volt ez a patkány már minden, csak akasztott ember nem.

youtu.be/RVOvGyGYc-Y
m73
csikari és tehén, lehet pofázni!
24
2008-óta?
2023 negyedik hó óta, vagyis pár napja.
A büdös geci megélhetési fasiszta kommunista tempóban.
24
Eddig úgy volt, hogy nem, átkozok meg senkit.
De most úgy van, hogy megátkoztam az egész világot.
Így jártatok!
Persze nem azonnal. nem holnap reggel 6-kor fog lesúlytani az átok (van egy átfiutási időszak), hanem kicsit később.
Természetesen nem örülök magamnak. De már sokszor... túl sokszor nem örültem magamnak.Egyel több vagy kevesebb már nem számít.
24
Büdös geci magyarok, sorvadjatok el!
24
Most már túlmentem minden határon. Már nincs visszaút. Már csak előre menekülhetek.

www.youtube.com/watch?v=OJxCcCEobNs
jáger laszló
Teljesen + vagyoj zavarodva!!??
Akkor most ki is a barátunk és ki az LNség!!!???
jó kenne már tisztázni,hogy világosan lássunk!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
24
Ne tévedj, az átok áll - és vissazvonhatatlan!
24
Az egész világot megátkoztam. Bocsánat!
24
Kurva szar lesz az egész világnak, miattam, mert megátkoztam. Bocsánat!
Gyerekelk halnak meg, meg kiskutyák... a kis macskákról nem is beszélve. Bocsánat!
24
Nyílvánvalóan nem gondoltam ezt át. Bocsánat!
24
Az átok az visszavonhatatlan. Sajnálom! Őszintén! De tényleg!
24
Az átok visszafordíthatalan...
Ha egyszer elhangzott, akkor működésbe lép.
Sajnálom!
csak úgy....
nincs jelentösége ,- max. a veröce legényei tökön szúrják dühükbe magukat! :)
jáger laszló
And természetesen támogatja s baráti amerikai humanitárius segítséget amit a béke érdekében nyújtanak
Micsoda önzetlen 1 államférfi!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
sgl
Talán elég lenne a sperma életútját megnézni, első kezdeti kommunikációját megfigyelve mit mond ma.
...Komcsi bölcsőben születve, kb 30-35 éves koráig komcsi-szocialista elveket vallott majd hogyan fordult önmaga és elvei ellen amikor a Parlamentbe bejutva megcsapta a mézesbödön illata, rájött minél jobban a hatalom felső részén van annál többet markolhat, lophat, vagyonosodhat.
.. Ez lett a cselekvéseinek a döntő mozgató rugója, semmilyen eszme, elv nem befolyásolta, mert azt aszerint hajlította ahogy a híveit legjobban befolyásolni tudta.
-- Így lett komcsiból liberális, majd horogkeresztény náci, mára egy klepto és cezaromániás szociopata elmebeteg diktátor. Pandémia és eü kezelése okán elérte a tömeggyilkos kitüntető címet is.
-Szerencsére a diktátorok sorsa meg van írva!!!
...Az mindent elmond amit pávatáncakor mondott amikor államcsőd közelben visszahívta 2011-ben az IMF-et,-
-"Ne azt nézzék mit mondok, hanem mit cselekszem!":
--Most brüsszeli szankciózik, minden baj oka, eközben mind a 11-et megszavazta, de itthon egy rakat FIDESZ SZANKCIÓT VEZETETT BE AMI A GAZDASÁGOT ERŐSEN VISSZAFOGTA.
...A hernyóbáb felrepedt és felszállt a magyar történelem legnagyobb legártalmasabb gazembere.
sgl
Nincs a Földön még egy olyan állami vezető, akiről annyi ismert bünetetendő ügye, gazembersége ismert lenne és akkor ez a bélféreg MO vezetője 13 éve, pártja 4x nyert csont nélkül, na jó világbajnok a média csalással.
--Lakáscsalás, székházlopáson át a szőlőbányászkodás, kerti budija sarkába 10 mrd közpénzért stadion, kisvasút, magánhasználatba igénybe vette repülő utak, a közvagyon teljes mértékű magánhasználata, adócsalás, bennfentes kereskedelem, sikertelen erőszakos állampuccskisérlet, pandémia helytelen kezelése, 50ezer plusz halott, ... stb., szegényen lépett a politikába mára családjával egyik leggazdagabbá vált, Soros évekig támogatta majd hatalmi érdekből hátbaszúrta, szóval iylen erkölcstelen, hazug tolvaj gazember nem volt a magyar történelemben,-
...Csak azt kérdezem, ez a vezetői szabadlábon sőt hatalomban való lébecolás mit bizonyít?
Milyen ügyes a gazember, - KR-ban Bolgár szerint igen, zseniális,- vagy az ellenzékénél nincs nagyobb idióta banda a Földön??
Sztem ez nem ellenzék ez egy méretes szarhalom, 100x lehugyozva!
.. Akik képtelenek a vezér és bandája szemmel látható hatalmas bűntetteit - nagyító kell a stadionhoz is?- eljuttatni a választóhoz azok segghülye impotens kretén idióták.
...Elég lenne ezt az egyetlen bélférget kilőni a politikai életből, a fidesz összeomlana, de ez az álellenzék még ezt sem veszi észre
qunta
@sgl: hiába omlana össze. az elmúlt évek 1 dolgot fényesen bizonyítottak: azemberek inkább szavaznak - még ha sírva is - a patás ördögre, mint erre az ellenzékre. ezt o1g ragyogóan kihasználja.
lampa laz
2009.nov.16-2009.nov.21, ott még 5 'hosszú' nap, ma már félperc is sok, h a kijelentései megállják a helyüket.
Akkor putyin adott neki egy zsák dollárt és bemutatta neki a nála lévő kompromittáló iratokat ami miatt akkor orbán lement előtte kutyába. Azóta is körülötte csahol és nyaldossa a talpát.
simmering73
Várjuk meg míg kinyitják az istálló ajtaját és kis tehén elbőgi magát. A mi hazánk naplopó tanár urát már nem is említem.
Pálinkás Pál
a puhos egy elmebeteg állat...itt lenne az ideje,hogy valaki takarékra tegye...
m73
@simmering73: most a kinte qunta helyettesíti azt a két hülyét:-)
zenebohóc
Nofene! Brüsszel kifizet nekünk mindent???
sgl
@qunta: mERT A FIDESZHÍVŐK A BEÉGEETETT GYŰLÖLETBŐL SZAVAZNAK,
Mindenkit gyűlölni aki nem fideszhívő!
Ezért bármit megtehet a fidesz legnagyobb balhé esetén esetleg nem megy szavazni de ez is 100-ból 1.
Fideszhívő szavazót nem lehet ellenzékhez csalogatni teljes téveszme aki ezeket mantrázza.
jáger laszló
And üdvözölte az amcsi békeharcot!!??
erre is kíváncsi lennék!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Érzi a cigány geci, hogy kicsúszott a talaj a lába alól. Kétszinű rohadék!
KisTehen
2014-ben amerika barát kormány került hatalomra ukrajnában ... azóta baszogassák a kisebbségeket

mindössze ennyi változott 2008 óta

ja és urjana háborúban áll ... ez is változott 2008 óta
KisTehen
de a libsiket nem szokták zavarni az ilyen csekély részletek ... ha propagandáról van szó
Nyírfa
@sgl: 05.27

Oké, ez mind igaz. Csak éppen azt az egyetlen egy elemet hagytad ki ennek a 13 évnek a szapulásából, amely alapját képezi Orbán hatalmának: a választópolgárt. Te, én és még néhány millió ember miért látjuk a leírtak igazságát, a másik néhány millió pedig miért nem, illetve miért marad közömbös a saját sorsa iránt?
Nem menthető fel a magyar nép mint ártatlan szemű boci , mert közülünk is csak tízezrek mozdulnak meg, mégcsak nem is spontán szervezkedéssel, hanem egy-egy hívó szóra. Kevés ez,@sgl: Amikor meghallom, hogy a magyarság szabadságszerető, forradalmi hevületű nép, már sikítani szeretnék, mert annyira nem igaz.
Sokkal inkább illik rá Kertész Ákos megállapítása, miszerint a magyar genetikusan alattvaló. Ezt igazoljuk kollektíven.
És itt azon problémázunk tízenéve, hogy Gyurcsány hol rontotta el...mindenki hibás, csak mi , a szavazópolgárok nem , sőt, kikérjük magunknak, hogy lenne bármi felelősségünk az életünk alakulásában.
Bármilyen szomorú, és elfogadhatatlannak érezzük, a magyarság népként nem működik. Vannak kiváló individuumok köztünk, akik bárhol megállják a helyüket, hírnevet is szereznek, de csapatként...nem megy. És ez mindaddig így is marad, amíg a helyére nem kerül az István-Koppány ellentét máig ható története, annak ok-okozati kapcsolata. Komolyan kéne ezt venni: túl toltuk István misztifikálását, és úgy ejtettük el a koppányi fonalat, mintha égetné a kezünket. Ez az őrült keleti nyitás is ennek a következménye, és azért nagyon veszélyes, mert nélkülözi a tudást, az elmélyült vizsgálódást, a szakmai hozzáértést, az alázatot, az intelligens gondolkodást. Olyan észbontóan műveletlen, betegesen hatalomvágyó ember vette kézbe a történelmünket, aki nem egyensúlyt akar teremteni a keleti származásunk és a nyugati létünk között, hanem vissza akarja vezetni NÉPÉT Ázsiába.
Mi meg csak ülünk, és várjuk a megváltót, mások meg tapsikolnak, és bekészítik az íjaikat.
KisTehen
egyébként orbán most is elítéli az oroszokat ... ez nem változott

infostart.hu/belfold/2022/02/24/orban-viktor-rendkivuli-uzenetet-tett-kozze-video

a miniszterelnök Facebook-videót tett közzé, amelyben Orbán Viktor kijelentette:
"európai, uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését".

csak a libsiknek olyan az agya, mint a rosta ... ami nem érdekük, azt arra nem is emlékeznek :))
m73
@KisTehen: elő bújtál hülye gyerek? Eddig gondolkodtál ezen a sok baromságon, amit most ide hánytál? Miért libsi, aki nem ért egyet orbánnal? orbán is libsi volt meg 2. Rákóczi Ferenc is és sok nagy magyar, akik sokat tettek az országért. Fel tudod dolgozni ezt a"sok"információt? És tudsz rá érdemben válaszolni?
KisTehen
@m73:nevezzelek szocinak? nekem egyre megy ... lehetsz szoci ezentúl
Törölt Nick
@KisTehen: Buta tehén, még mindig nem tudod, hogy amit Orbán mond az köszönőviszonyba sincs azzal amit csinál?
Pedig ő maga mondta.
KisTehen
@Törölt Nick: ez baromság

akkor a svájc és ausztria is putyin-barát, mert ők se szállítanak fegyvereket?
KisTehen
@m73: @Törölt Nick: magyarázzátok is a hülyeségeiteket :)))
m73
@KisTehen: látod barom? Ennyit az ájkúdról:-) se érvelni se észérvelni nem tudsz! Csak bőgsz itt, mint egy rühes tehén. És honnan tudod hogy szoci vagyok?
KisTehen
@m73: hülye vagy b+

megse érted, amit írok ... teljesen igaza van deutsch-nak :)
m73
@KisTehen: egy szinten vagy ezzel a drogos dajcsal te barom!:-) senki sem érti hogy mit bőgsz itt, mert te sem érted:-) a bolondokat csak a bolondok értik vagy még azok sem:-)
KisTehen
@m73: csak nyomod itt a libsi agymosást ...ennyi az értelmi színvonalad ... a szádba adják, te meg a szádba veszed, szopogatod, ízlelgeted és közben vigyorogsz, mint egy tökkelütött
KisTehen
ez a cikk hazugság

orbán továbbra is elítéli az oroszokat ... idéztem nektek cikket ...

és mi a reakciótok?

nyomjátok tovább a libsi faszságot
m73
@KisTehen: így menekűlsz az értelmes és igaz kérdések elől te barom:-) mert válaszolni nem tudsz rájuk,így neki állsz hablagyolni,libsizni,szocizni,stb. Egy igazi fideszes buta provokátor vagy! Szánalmas, senkiházi,itt élvezkedő buzeráns:-)
KisTehen
@m73: mire kellene válaszolnom seggfej?
m73
@KisTehen: már olyan hülye, hogy azt sem tudod mit kérdeztem:-) oda van írva és olvasd el,ha egyáltalán tudsz olvasni,te seggfej?:-)
verőce21
Nagy hiba lenne Ukrajnát felvenni a NATO-ba...! 2008 óta a nato a ds magánhadserege lett, kár lenne hadbaszállani érte a fiainknak...!
fehersrac
@KisTehen: Ne cikket idézzél!!! Orbánod mondta, ne azt nézzétek amit mondok hanem amit csinálok. Amit mond azzal oroszellenes, amit csinál azzal oroszbarát. Ez ilyen egyszerű, hiába is magyarázod a magyarázhatatlant!!!

Itt egy videó hozzá ha kihagyna az agyad : www.youtube.com/watch?v=f3nfpuOoHdI
m73
@verőce21: aztán mi a fasz közöd van hozzá, hogy a NATO milyen országot vesz fel?
verőce21
@m73: Mert kár lenne hadbaszállani érte a fiainknak...!
balos
@verőce21: A te "fiad" nem nem-váltó,hanem eunuch,mint az apja,akit a felesége kasztrált,mert görbe volt a szerszám,mint a selejtes bumeráng!Azóta a muszka dugja far-hátért!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők gondolkodás és erkölcsi aggály nélkül követik a maffiavezérük pálfordulását!
Ennyi hülyével nem lehet más az ország sorsa, mint a lecsúszás, az elszegényedés, a nyomor!
De ha ez kell a magyarnak, akkor ez lesz!
KisTehen
@m73: nem kézdeztél semmit agyhalott
KisTehen
@fehersrac: mi oroszbarát, amit tesz?
Shikari
Ez igen! Előkaptak egy 15 évvel ezelőtti nyilatkozatot!
verőce21
@balos: 15:45) te sem hülyülsz már meg..., kész vagy...! :)
m73
@verőce21: és kiért kéne hadbaszálni? orbánért?
m73
@KisTehen: de! Csak nem tudsz olvasni és értelmezni te analfabéta barom:-)
Nessy
Ja kérem, 15 évvel ezelőtt Orbánnak az volt a véleménye! Időközben Putyin hűséges "barátja" lett, és már nem lehet az a véleménye, hanem az ellenkezője!
Juhász István
Lépjünk tovább... valamikor azt is szajkózta, hogy " ruszkik, haza ! "- meg hogy " Térdre csuhások ! ". Áder meg az Mszp kormány idején kinyilvánitotta, hogy a külhoni magyaroknak semmi közük az itthoni választásokhoz, nehogymááá még ők dönthessék el, hogy mi történik Magyarországon... Nos azóta MEGVÁLTOZOTT A széljárás, irányában legalábbis...
ómió
És az "ukrán irányvonal", a kisebbségelnyomás, az hogyan változott meg, efftársak!?
kulabombaafityiszre
Van aki idős korára bölcs lesz,kényes a jóhírére.
Van aki idős korára lehülyül és egy hazug tróger lesz belőle.
Sajnos az országnak az utóbbi jutott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok