Az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspontról egydimenziós és leegyszerűsítő kép él Brüsszelben, a mi szempontunk alapvetően nem fősodorbeli – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.

Parlamenti államtitkár: Magyarország a legelejétől kezdve elítélte az orosz katonai intervenciót
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 17-én. MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár, aki a Polgári Magyarország Alapítvány brüsszeli irodája által szervezett konferenciáján vett részt, kiemelte: Magyarország a legelejétől kezdve elítélte az orosz katonai intervenciót, minden segítséget megad az Ukrajnából érkező menekülteknek, ugyanakkor ellenez minden olyan cselekedetet, amely a háború eszkalációját eredményezné, például nem támogatja a fegyverszállítást.

Továbbá szkeptikusak vagyunk minden olyan, Oroszország elleni szankcióval kapcsolatban, amelyek leginkább az európai állampolgárokra rónak nagy terhet

- hangsúlyozta.

Dömötör Csaba szerint a brüsszeli politikai fősodor azt állítja, hogy Magyarország elszigetelt a háborús álláspontjával kapcsolatban, ugyanakkor Európa-szerte végzett felmérések azt bizonyítják, az európai állampolgárok többsége azt gondolja, amit a magyar kormány képvisel.

Nem hiszik például, hogy megoldást jelent a teljes energetikai import betiltása, mert azt tapasztalják, hogy ennek az árát elsősorban nekik kell megfizetni. Továbbá a közép-kelet-európai régióban a többség nem támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

- fejtette ki.

Mint mondta, a magyar kormány nincs egyedül az általa képviselt állásponttal, azonban a brüsszeli bürokraták elmulasztották megkérdezni a saját állampolgáraikat arról, hogy mit gondolnak ezekről a fajsúlyos kérdésekről. Véleménye szerint ez nagyon súlyos hiba, és a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy ez változzon.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar kormány két választás közötti időszakban is törekszik arra, hogy kikérje az állampolgárok véleményét, több társadalmi konzultáció is lezajlott, amelyekben jóval több mint egymillióan vettek részt. "Ezek a visszajelzések mindig nagyon fontos irányjelzők a magyar politikai életben" – tette hozzá.

Szerinte ha a kormány egy álláspontot hangoztat, akkor nemcsak a saját érveiről van szó, hanem több millió ember véleményéről.

A tavalyi választások eredménye is egyértelműen azt mutatta, hogy a magyarok békét akarnak, és a jelenlegi kormány olyan pártszövetség, amely a békét érvényesíteni tudja ebben a helyzetben

- szögezte le Dömötör Csaba államtitkár.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ilyen ordas hazugságtól se szakadt rá a mennyezet?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ilyen ordas hazugságtól se szakadt rá a mennyezet?...
Péter2
Egyik fideszes, kommunista, moszkovita, szájából sem lehetett hallani , oroszok irány haza Ukrajna területéről , hogy béke legyen !
Nessy
Se hall, se lát Dömötör ...! Előadta az új kormánypropagandát. Előadhatnák már a tavalyi lopott holmit! Több értelme lenn!
drrotf
Na !Emlékezz már!Volt azért egy kis hezitálás!
justhpeter
Szemét ez a Dörmögő. Ha csak minden második akiket ez a senki hülyének néz adna neki egy maflást, egész életében csöngene a füle.
Sámannus
Arra se emléxik hogy Ukrajnát fel kell venni a NATO-ba, pedig akkorát horkantott tőle mint egy ló!
Má mindegy is csak kicsike pénz gyüjjen majd küldjuk putlernak bizony.
csipetke
A szeme se rebben ilyen ordasnagy hazugságra...
jáger laszló
Persze
Csak ezt nem hiszem L!!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Szalay Miklós
Itt szokás szerint jól kibeszéljük, a legfontosabb aktualitásokat, egyebek mellett a háborút, meg a NATO-val való csesződést:

www.youtube.com/watch?v=lRkmYQTVpGY
jáger laszló
Az USA is a béke érdekében szállítja azt a rengeteg hadifelszerelést,bombát,lőszert Ukrajnába
Semmi köze a háborúhoz!!!
Na ezt kapd be ne a náthát!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
nezelodo
Szóval ne higyjük el amit eddig hallottunk a NER-es dakota tesóktól, felejtsük el az ukránok és vezetőjük dedós gyalázását, a csúfolódást, a nagykövetes játékokat stb. Hé fiúk, a világhálón nem olyan egyszerű az agymosás, mint az M1 nézőinél!
Menőmanó
@KisTehen: Nálunk ez nem hit, hanem ténykérdés te fideszhitű.
Az a tényálladék, hogy szavakban elítélik, közben meg szponzorálják feláras, méregdrága gázvásárlással, vétózgatnak az oroszok érdekében, Szargyártó meg hetente jár leszopni Lavór elvtársát.
Eladott Ország
Peti miniszter úrt leigaZolták' az oroszok
uploads.disquscdn.com/images/ab3db3bc428d262d816b0c3f7c5ce36513ba68c3ff1246e54050b9e66ebe7f5c.jpg
Orbán, barátok közt, (ki)egyenes(ített) gerinccel... A folytonosságot a
Aki Én
@KisTehen: 18:12 Na, végre őszintén beszélgettek egymással...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 07:29 ☻ A méhecske hiába magyarázza a légynek, hogy a méz jobb a szarnál, úgysem értené meg! Ezért nem tudsz meggyőzni egy fideszest. A szar az jó, fogadd el! 3millió légy nem tévedhet! Kikel a kis légy, már nem lárva. Van látása, szaglása, kérdi anyukáját mi az a gyönyörű fény? Kicsim, az a napocska. És mik ezek a szépséges finom illatú színes dolgok itt körülöttünk? Azok a virágok kicsim. Anya! Akkor mi miért a szarban élünk?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142690534_2768762670043474_7085112023086963833_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7qISfeA69RwAX_RD1IU&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDjKqs9-bwvAibtg1YbZJKV8tLCPvCbxzf8DZESRkd9kw&oe=64703FE3
Nem unja még, hogy rengeteg csoportban ontja a hülyeségét ?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/145397609_3711695335544894_7151271502873833102_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=ra9m1I_tn-UAX_nNsnf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC-Wr538eZbCOK3nNxebv9ZYQu3jagepQeU5AV2zK8nIw&oe=647029CA
ómió
Ne erőlködj! Ezt az egyet az efftársak sosem hallják meg!
Béla333
Egy mocskos hazudozó, pávatáncoló senkiháziak ezek. Nem méltóak arra, hogy az országot képviseljék.
De a hülyemagyar maffiahívőknek az ilyenek megfelelnek, ezért hülyemagyarok!
csak úgy....
dömötört azért tartják ,hogy folyamatosan hazudozzon...
nezelodo
@KisTehen: Szóval libsi duma megy naphosszatt az M1-en és a többi kanálison? Kösz, hogy megerősítetted, amúgy nem tudnám honnan szedik a lakájok azt a sok baromságot, hazugságot, ferdítést!? Szóval lesik Orbán minden szavát, és most élvezkednek pl. azon, hogy kiváló szakmunkás. Régeben meg az tetszett nekik, amikor megtudták, hogy a gyerekeik közjószágok. Arról viszont nem hallottak, mik voltak a közjószágok falun, nevezetesen a falu kandisznója, a fedeztető bikája és a falu csődörje...
balos
@csak úgy...: nedvesfiam dömötör,hülye vagy mint hat ökör!Na a dömötör is a tehenek között nevelkedett ilyen ba-rom-má!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.