Megérkezett Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra, repülőgépe pénteken nem sokkal 10 óra előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.

10 óra előtt pár perccel száll le Ferenc pápa repülőgépe Budapesten. A Szentatya háromnapos látogatásra érkezett Magyarországra. A hivatalos látogatás fő programja vasárnap lesz, amikor Ferenc pápa a Kossuth téren celebrál szentmisét.

A twitterre több olyan kép és videó is felkerült, amin a repülőgépen lévő pápa látható:

Semjén is ott volt Ferihegyen a pápa landolásakor

Az egyházfőt állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az egyház képviseletében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Kocsis Fülöp érsek-metropolita fogadta.

Ferenc pápa megérkezett Budapestre, Semjén és Szijjártó várta Ferihegyen, valamint 100 gyerek kenyérrel és sóval  – Itt vannak az első fotók a katolikus egyházfőről

Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Ferenc pápa mögött jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Kovács Tamás

100 gyerek is várta a pápát

A repülőtéren száz gyerek is várta Ferenc pápát, közülük két, magyar népviseletbe öltözött gyerek kenyeret és sót adott át neki.

A pápai delegáció tagja mások mellett Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, a vatikáni államközi kapcsolatok vezetője. A katolikus egyházfő a megérkezése után négyszemközti találkozón vesz részt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel. Ferenc pápa 2023. április 28-30-ai apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája. A Duna tévécsatornán, illetve a Kossuth rádióban összesen hat – pénteken, szombaton és vasárnap is két-két – élő közvetítés lesz látható, hallható.

Forrás: Ripost

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó és Tömjén? A Nemzeth Potroha ki sem ment elé? Vagy a Kegyelmező Golyós Toll?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Szíjrágó és Tömjén? A Nemzeth Potroha ki sem ment elé? Vagy a Kegyelmező Golyós Toll?...
Nessy
@Qqberci: Ők majd a kolostorban, illetve a Sándor palotában fogadják! Látpgassa meg őket a pápa, ha idejött! Lesz majd fotó a csoda erkélyen Orbánnal?
Manhattan
Ez a felhajtás nem túl tömény egy idős embernek?
Nyírfa
Még egy kis néptánc sem volt? És ostorpattogtatás? Gulásleves?
És hun vannak a huszárok? Ja, az egy külön szám majd a Karmelita előtt.
Nézz minket, Világ, és kacagj jóízűen, aztán, ha kitörölted a szemedből a könnyeket, nem lesz nehéz eldöntened, milyen jövőt kÍvánsz magadnak.
Nyírfa
@Nessy: 10.33

Mindig aggódom, hogy , ismerve a NER "alaposságát", egyszer leszakad. Féltem ugyanis az alatta lévő növényzetet, a lehetséges áldozatokat.
Ez moat az a nap, amikor az erkélynek a helyén kell maradnia. Majd, ráér...
kereső
Mióta ez az elátkozott, ezerrétegű rárakódott erkölcsi mocsoktól terhes, abszolút gátlástalan és becstelen kormánya van ennek az országnak, azóta szép fokozatosan alakult át a tudatomban, hogy böfögtetően undorítónak tartom ezt a „kereszténységet”, ami ideállt emellé a nyilvánvalóan gonosz banda mellé, és ennek hatalmát erősíti. Nem is nagyon tudnék másképp nyilatkozni erről az államegyházról, csak megvetően, cinikusan, és természetesen ezeknek a képződményeknek a híveit is visszataszító embereknek tartom, az idióta, meggyőzhetetlen, ámenezgető néniktől kezdve a korrupt, javakban dúskáló egyházfiakig, akiknek a hátán röhögve nyargal ez az álszent maffia, harácsol és rombol ebben az országban…
De nem, Jézussal vagy Istennek nem volt semmi bajom, sohasem kevertem össze Krisztust a Semjénnel, vagy az Istent az Orbánnal, a két szakállas fazon mindig ott ül a Szentháromság szobrokon a legtöbb templom közelében, mint egy sílift felvonójában, kezükben a lécekkel, és úgy vélem, nem nagyon törődnek azzal, hogy a lábuk alatt a nevükben éppen mi zajlik itt lent a völgyben.
És megint más dolog a pápa… a legtöbb pápa nem nagyon érdekelt eddig, mindig volt a Vatikánban valami jelmezes figura vicces testőrséggel, és persze Johanna óta hangsúlyozottan csak férfi, aki a világnak felette áll, és nem is biztos, hogy a jó ügyek mentén. De akkor itt van ez a Ferenc, azaz Francesco, még pontosabban Jorge Mario Bergoglio, aki abszolút jó arc a pápák zizzent társulatában, kivételesen rendes ember, és szokatlan módon azt teszi, mondja, amit az egyházának amúgy is mondani kéne. És most eljön hozzánk újra. És pontosítsunk, mert ez fontos: nem a magyar kormányhoz jön látogatóba, hanem Magyarországra. Kikerülhetetlen, hogy egy ilyen szintű látogatásba a kormány is bele ne folyjon, gondolom, okozott nem kis fejtörést, hogy akkor most milyen szinten qwanyázzuk államilag a világ meg a pápa liberalizmusát, vagy vonjunk mindent vissza, vagy csináljunk úgy mókás szemforgatással,
Eladott Ország
Az biztos hogy félrevezették a pápát Magyarországon, mert még egy ilyen álkeresztény kleptokrata banda a világon nincs mint itt, élbolyban a főharácsoló kisrigolettóval és a többi ájtatos rablóval! Ezek aztán mindenki szájából kiéneklik a sajtot, persze Isten nevében, mert valakire mégis csak rá kell kenni, ki más vinné el a balhét, csak is az ismeretlen tettes! "A szeged-csanádi püspök szerint Ferenc pápa azért látogat Magyarországra, mert felismerte, félrevezették az országot illetően." Mög’ körösztanyád’ térgye kalácsát Lackókám! De mondhatnám azt is, hogy a kiscsikó édesapjának a nemesebbik szervét, azt vezetgetitek ti ki meg be az örökös hazudozásaitok során! És bízom benne, hogy a pokol tüzén égtek majd a potrohos kolostormalaccal együtt! "Kiss-Rigó László: az egyháznak nincs felhatalmazása tanításai megváltoztatására" Hát akkor talán nem kellene újszerű, divatos rítusokat bevezetni a pénz imádására. Jézusnak biztosan nem teccene’. Aztán az hol van a bibliában, hogy egy püspöknek stadiont kell építeni és üzemeltetnie? Biztos ez is keresztény értek, a szegények segítése helyett. "Erdő Péter: Az egyház nem jótékonysági szervezet" A kicsi rigó annak fütyül aki a legtöbbet fizet neki. Annak idején, még a rendszerváltoztatás előtt, amikor Esztergomban szolgálta az Urat, azoktól merített erőt, akiknek a Lawrence fedőnevű ügynökként jelenteni volt köteles, mostanában pedig azoktól merít, akik feltehetően a gyónási titok megszegésére olykor ugyancsak kötelezik, ezt azonban korábbi tartóinál nagyvonalúbban, például egy komplett stadionnal honorálják. „Fedőneve: Lawrence”
kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2015/12/abtl-rigo.png
Bayer Zsolt 2016-ban arról írt, Ferenc pápa „vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”.
twitter.com/i/status/1651187448792117250
kereső
... mintha el sem hangzott volna. Mert bizony a pápa és a magyar kiskirálykák hozzáállása a humanizmushoz, empátiához, szegénységhez, szeretethez ég és föld, menny és pokol, azaz szöges ellentétei egymásnak. A ravaszdi bűnszervezet most mégis a teljes, terebélyes büdös seggével rá akar ülni a pápalátogatásra, hasznot húzna ebből is, ámen, ámen, most jövök a templomból, nem éppen a napokba vertem szét a teljes magyar egészségügyet, a teljes magyar közoktatást, a színházat, filmet, magyar kultúrát, aláztam porig orvosokat, tanárokat, fogyatékosokat nevelőket, mindenkit, aki legázolható, ez simán megy nekünk, tegnap még bokáig a vérben tácolunk a vadászkastélyainkban és piásan énekelünk, ma meg már bűnbánatot pislogva gazsulálunk a Szentatyának. Írhatna erről verset Petőfi, Ady vagy József Attila, ha élne egy közülük. Mert mi mindennek vagyunk tanúi ilyenkor: Tóth Gabi, Győzike, Kis Grófo, Szandi, Nagy Feró megtér, rájönnek, hogy mindig is tértek voltak, Zalatnay is rájön, hogy mégis inkább apáca, talán Bohár és Bayer is kámzsát ölt és tonzúrát vágat magának, lehet, hogy Novák Katalin nemzeti fátyoltáncot ad elő… nálunk minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Talán még Erdő Péter és egy ilyen jellemtelen Kiss-Rigó is úgy tesz majd, mintha ő mindig is az emberek odalán állt volna…
Ha én Francesco lennék, Iványi Gáborhoz jönnék, Beer Miklóshoz, Perintfalvi Ritához, Bolba Mártához… és azt mondanám, áldásom rátok, maradék keresztények!

/Várhelyi Iván/
jáger laszló
Itt a pápa ,ott a pápa,hol a pápa!!??
Jóisten sem tudja már!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Ferenc az Ferenc!Amikor Ferenc József a Budapesten a Nyugati pályaudvarra érkezett akkor a híradások és egy magyar film szerinte száz nem fiú, hanem fehér ruhás szűz várta őt a pályaudvaron.Micsoda hasonlóság, szerintem nem véletlen, csak a nemekben van különbség!Nem véletlen az sem hogy még az elesetteket, sérülteket, leszakadtakat is kiválogatják, hogy ki juthat be a pápa meghallgatására és felkészítik őket a találkozásra.Korábbi nyugati felvételeken ez a nagy "előkészület" egyáltalán nem volt se látható,se tapasztalható!Ez a mi majdnem diktatórikus vezetésünk az akarat gyenge keresztény egyházzal együtt csak nem félti a pápát még attól is ,hogy a pápa ne mindenkivel, csak az egyház által megválogatott emberekkel találkozhasson?Talán csak nem attól félnek, hogy a megjelentek majd tiszteletlenek lesznek a pápával szemben és úgy mond lejáratják a magyarokat, vagy megsértik a pápát?Ha a pápa ténylegesen olyan mint amilyennek bemutatták akkor nem kellene őt ennyire félten, és védeni, mert szerintem ott ahol Ferenc megjelenik nem kell félteni az épségég és életét!Maga a jelenléte , megjelenése és magatartása ad védelmet számára.Ha ez nem így van, akkor csak mese beszéd az ,hogy mennyi keresztény ember él az országunkba, hogy tisztelik és szeretik Ferenc pápát!
Ditrich
@drrotf: A pápa érkezése előtt 5 pontban dekralálta hogy gyakorlatilag semmiben nem ért egyet evvel a szemét országnyúzó bandával! Nem hozzájuk érkezett! De a protokoll sajnos őt is köti!
lampa laz
@Nyírfa: A huszárok még budaházival próbálják a bevonulást.
lampa laz
A magyar gyerekek meg mind Erdélyből érkezett a pápa fogadására?
levarosbukta
@KisTehen: Miért szegény? Ő akart jönni!
levarosbukta
100 gyerek? Kedveskedünk a pedofilsimogató egyháznak? Bravó!
verőce21
Köpni, nyelni nem tudnak a tévécsatornák műsorvezetői, olyat mondott a Pápa a befogadásról...!
Még szerencse, hogy ebédszünet lett...! :)
csak úgy....
@verőce21: egy a hazugságairól elhíresült országban, hol az összes vezetö politikus hazudozik, ott egy pápának is szabad! :)
CsipkeRózsa
@Qqberci: 10:27

Szerintem "A Nemzeth Potroha" is kint volt a repülőtéren, olyan Chaplines cipő volt rajta.
verőce21
Az elkövetkező két napban muszáj átnevelnünk a Pápát, a befogadásról alkotott nézeteiről...! Még szerencse, hogy mindjárt az elején közölte a soros-bevándorlók iránti együttérzését...!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 13:10 ☻ Németországban 12 évet kapott a gyermekpornó terjesztője. Nálunk a fideszes pedofil Kaleta Gábor védettséget kapott, és az ügyét titkosították 10 évre.
Jegyezzétek meg. Akinek mindene a lompos, abból simán lehet a főkolompos.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332261835_563408805743873_7984443143777495807_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=W0dUqKM48gwAX8jxBwO&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfChdYHG7uTw0ycdDYYoVPP1Cu4pkF7Phk0cWDUxDA0fJQ&oe=6450FA69
Eladott Ország
@Maccska: ma, 13:09 ☺ Ő az aki: - (Ifjú)kommunista lett, amikor attól remélt hasznot; – kommunista ellenes lett, amikor attól remélt hasznot; - liberális lett, amikor attól remélt hasznot; liberalizmus ellenes lett, amikor attól remélt hasznot...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122122489_2090154301121515_2559426319039449753_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=hlEGFYt8NsEAX9kT6qw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC5zj6RUyuTnkWuD0BaMf6dqfxzKLBnJii3hc6tCQJ7-g&oe=64734F27
Köpj fel és állj alá. Orbán a liberális. Amíg én vagyok a fidesz elnöke, addig egy nemzeti elkötelezettségű mérsékelt liberális párt marad.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/120893427_10158436188376405_7065352990158890257_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=19RlPrsHUkcAX_uSG3L&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD80BHoniZiu5QJjR3ZcfoK-k8uZLzrH5D3vhQ-rkfXow&oe=64732C74

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.