Meglepő dolgot talált az NMHH által rendszeresen készített „politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban” című kiadványában a független parlamenti képviselő.

Hadházy: Az LMP az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött
Kép: Facebook/Hadházy Ákos

A márciusi adatok szerint a DK után a legtöbbet az LMP-t emlegetik a közmédia csatornáin sőt, beszédidő alapján a Kossuth Rádióban meg is előzik a DK-. A mindössze négy saját és egy DK-tól kapott képviselővel rendelkező törpepárt a képviselői száma által indokolt 2-3 szászaléknál jóval nagyobb, 9-10 százalékos arányban szerepel a propaganda műsoraiban.

A párt mostani elnöke az ATV-ben cinikusan dicsekszik, hogy ők mennek mindig, amikor hívják őket. Sőt, szerinte már okafogyott a propaganda ellen fellépni, hiszen lám, ők is bejárhatnak a Kunigunda úti épületbe.

- írta közösségi oldalán.

Kitörölhetetlen tény szerinte, hogy: 2018 ás 2022 között egy felháborító Karácsony Gergely „interjún” és Márki-Zay Péter öt percén kívül egyetlen alkalommal sem szerepelhetett élőben ellenzéki vezető.

Mióta azonban áll a bál az európai uniós pénzek körül, a közmédiában megpróbálják elbábozni a kiegyensúlyozottságot. Újabban szorgalmasan, bár túlzásokba nem esve hívják szerepelni az ellenzéket.

- fejtette ki a politikus aki szerint kevésbé kockázatosnak gondolt, rendszerkonform ellenzéki szereplőket valóban beengednek néha, míg a jól viselkedőket, pláne a rendszer helyett az ellenzéki riválisaik kritikáját fókuszba állító képviselőket visszatérően szerepeltetik.

Szerintem viszont több mint bűn, hiba bemászkálni ezekbe a műsorokba, és úgy csinálni, mintha minden rendben lenne. Ezek a politikusok statisztaként segítenek eljátszani, hogy tulajdonképpen kiegyensúlyozott a pártállami média, hiszen még az ellenzék is megszólalhat.

- fejtette ki.

A politikus szerint arra, hogy a jobb sorsra érdemes LMP az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött, a debreceni akkumulátorgyár elleni népszavazás lehetőségének szándékos elszabotálása óta nem kell egyértelműbb bizonyíték.

Ezeket a számokat nem is ezért mutatta be, hanem hogy felhívja egy sokkal fontosabb dologra a figyelmet. Arra, hogy

abban sincs sok köszönet, ha a többi párt egyszerűen nem válaszol az állítólagos meghívásokra, mert tudja, hogy úgysem valódi interjú helyzetek várnák őket. A lesütött szemmel elsunnyogás nem jó módszer.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az lmp a kancsal maris segge vége...
" Ungárnak 2018-ban körülbelül 15 milliárd forintos vagyona volt akkori adóbevallása szerint, "..." mely kft-nek kétharmadban az édesanyja a tulajdonosa, míg neki és nővérének egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van. "...és mondja valaki hogy ez a buzzancs nem NER lovag...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálffy
@Horizont: Kutyából nem lesz szalonna ...
Pálinkás Pál
az lmp a kancsal maris segge vége...
" Ungárnak 2018-ban körülbelül 15 milliárd forintos vagyona volt akkori adóbevallása szerint, "..." mely kft-nek kétharmadban az édesanyja a tulajdonosa, míg neki és nővérének egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van. "...és mondja valaki hogy ez a buzzancs nem NER lovag...
jancsipapa
@sgl: Azért ez az " ország alja " ( kétharmad) nem gondolod,túlzás? Többek között az ilyen megnyilvánulások miatt nem kelletek . Ti is okai vagytok ennek a helyzetnek,nemcsak az inkompetens ellenzék...
Tonyróma
Ebben mi a hír tudjuk.Sertepertél ott több párt is a lehulló morzsákért.
Csizmás Kond
Ez az Ányoska, folyton azokat a pártokat ócsárolja amelyekben valaha ő is részt vett...vagyis rossz kutya amelyik a saját vackait ugatja...másszóval ő is ugyanolyan mint akiket megugat.
jáger laszló
Lehet,hogy Ungár mamája egyengeti a párt politikai irányvonalát!!!???
Nem tartom kizártnak...
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Ákos!!! Nem beszélnétek meg ezt egymás között- ha még szóba álltok egymással?Mint a kis ovis homokozó- csak a "be-be" hiányzik.
csak úgy....
@Csizmás Kond: neked alaposan teliszarta valaki a logikád!
csak úgy....
@Maccska: ezt a sok baromságot a fideszes oktatáson súlykoltát abba az idióta elbutult fejedbe?
Sámannus
Tévedsz kisfiam Az elempé megalakítása is anyuci műve. fölösleges bárhogy ragozni. A legocsmányabb átverésre építették ezt a pártot. Arcátlanul tolakodnak, hogy a zöld pénzehez közük legyen. A könnyű pénzhez akarnak közel jutni, és felelősség nélkül harácsolni.
Nyírfa
@sgl: @kereső: Részben van csak igazatok. Szerintem minden információ, ami segít minket a tájékozódásban, a döntéseink meghozatalában, igenis, ránk tartozik. Én tudni akarom, hogy valójában ki mit gondol, árulkodóak az elszólások, összevetem a szavakat a tettekkel, és nem kerüli el a figyelmem a metakommunikáció sem.
Amiben egyetértek veletek, az az a típusú karaktergyilkoló attitűd, amit az összefogás produkált a választások előtt.
csak úgy....
@Maccska: te valami elbutult segédmunkás lehetsz a fideszes hazúgsággyárba! :) ti még akkor is hazudtok ha kérdeztek!
kereső
@Nyírfa: Milyen, olyan információval szolgált mostan Ákos, amelyet nem lát , a figyelő, a gondolkodó ellenzéki? Szerintem semmivel sem. Ezért aztán kikérem magamnak, hogy óvodás szinten magyarázza el nekem bárki, hogy én mit gondoljak bizonyos dolgok felől. Kéretik az "ellenzéki választót,szimpatizánst" felnőttként kezelni. Egyébként ez nem figyelemfelhivás volt, hanem Ákos "magán véleménye"- egy másik ellenzéki tömörülés ellen. És, ha ez igy van- nem tartozik rám, sem másra, főleg nem az "egy a tábor, egy a zászlóra". És csak annyiban tartozik rám hogy igazat kell adjak azoknak, akik azt mondják- "ezek kormányozni"? , hiszen még az "a" betúben sem értenek egyet. Kell (kellen)egy csapat!!!, na de ilyen?
dr. prédikátor
mi az hogy lömöpö??? az egyfajta betegség???
kereső
@Nyírfa: Nem mellesleg az LMP akkor is elment az M1 stúdiójába, amikor Hadházy Ákos az LMP társelnöke volt.
Emlitetted azt megcsúfolt előválasztást- éppen az LMP volt az egyik, amely tartotta magát a hatpárti koalició etikai kódexéhez, Ákos már nem annyira. Nem kell Hadházynak lemenni erre a szintre, mert lenullázza mindazt amit egyébként elért a tevékenységével- "magányos farkasként". (hogy ez miért van igy, talán erről kellene több információval rendelkeznünk...).
Na, meg ha már beszélgetünk, miért is van az úgy, hogy csak Ákos és a momentum vehet rész a kordonbontásban, a pedagógusok tüntetésén? A többi párt ki van tiltva,,,,,,,,,,???
Nyírfa
@kereső: 11.57

Lám, Ákos "magánvéleménye" is információ: számodra Ákosról, az egy a tábor egy a zászló hallgatástörvényét számonkérve.
Millió és egy bizonyítéka van a fidesz hazaárulásának, mégis újrra és újra véleményezzük nap mint nap ugyanazt a mentalitást a cselekvés helyett. Számomra ez nem felnőtt magatartás.
Ha iazán kikértük volna, hogy óvódásoknak néznek minket, akkor 2022-ben hagytuk volna a francba az egészet, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Karácsony belerúgott az összefogásba. Vagy: tiltakoztunk volna, tömegesen, egyértelműen megfogalmazva a feltételeinket. De nem ezt tettük, hanem oktalanul tovább reménykedtünk, sőt, egyes vélemények szerint a csalódásunkban írt kritikáinkkal még ártottunk is.
Nekem ebből van elegem. Én a teljes átláthatóság híve vagyok, és készen állok arra, hogy távol maradjak a választásoktól, ha nem lesz érdemben támogatható jelölt.
Ákos sokszor naív, de azt tudomásul kell vennünk, hogy minden tisztességes ember egy kicsit a föld felett jár. Hálás vagyok, hogy legalább egy ember akad ebben az országban, aki mer az lenni, aki ő, pedig akár az életét is kockáztatja.
Mi mit teszünk azon kívül, hogy itt jártatjuk a szánkat?
Néhány éve már tüntetni sem járok, és ez is vélemény.
csak úgy....
@Maccska: miért cáfoljam, hiszen itt mindenki tudja,hogy te egy elmebeteg, kecskével hempergö buta pötsch vagy?! :)
Nyírfa
@kereső: 12.09

Éppen tegnap kérdeztem tőled, hogy mit gondolsz a DK távolmaradásáról a várbeli akcióktól. Nem válaszoltál.
Kérdezed vagy állítod, hogy miért csak a Momentum vehet részt Ákos mellett a kordonbontásban?
Nem tudom, hogy ez a többi párt, sőt, a civil társadalom felé intézett szmrehányás-e részedről, vagy eleve nem értesz egyet e cselekményekkel.
Nem mindig tudok eligazodni rajtad.
namihami
Az LMP rohadása nem a közelmúltban kezdődött. Ez a folyamat már a kezdetektől folyik és a legeklatánsabb prominense éppen az a Schiffer volt, akitől/vel az egész indult. Az, aki sose tudta, hogy kicsoda, hová tartozik és a nézeteinek változása (majdnem) Orbáni szinten áll mára. A maiak legfeljebb(!!) a széthullást csak felgyorsíthatták!
kereső
@Nyírfa: Kérdés volt részemről, hogy miért csak a momentum? És miért csak Hadházy Ákos?
Bocsi, ha elkerülte e figyelmemet, és nem válaszoltam. Nem tudom megmondani, hogy miért is nincs ott a karmelitánál valamennyi parlamenti ellenzéki párt, valamennyi képviselője- én nem csak a dk-t hiányolom, hanem az összes többit is- egy egységes akcióban. És ilyennek kellene lenni szerintem az ellenzéki pártok hozzáállásának a kesmahoz. Tényleg igaz lenne, hogy még az "a" betűben sem értenek egyet?
Ákos "magánvéleménye" olyan információ, amely az én véleményemet Ákosról alapvetően nem befolyásolja. Mindössze helytelenitem az ilyesfajta "magánnvélemény" közlést amely arra irányul , hogy földbe döngöljön egy másik ellenzékit.
Mert ennek most semmi más célja nem volt.

Én már régen elhatároztam, hogy csakis és kizárólag a helyi képviselő testületre, polgármesterre fogok szavazni- egyéb nem érdekel. Legyen a fideSS-nek 21 fős EU képviselője. Ha, a "párt", és néhány önző egoista érdekei felül irják az ország érdekeit, akkor csesszék meg.
Nyírfa
@kereső: 14.01

A demokráciát , szerintem, nem lehet megtanulni. Vagy érzi az ember a zsigereiben, és magától is érti, mi miért van, vagy a maga kárán okosodik. Semmi nem működik, amire nem értünk meg, ezért nem importálhatóak a politikai rendszerek - talán ergyszer az USA is belátja. De az sem életképes, amin már túlléptünk, még ha átmenetileg úgy tűnik is, hogy a múlt elvetett magja újra kifejlődik: Kínára utalok, az önkényuralmi törekvéseire, a politikai gyarmatosítási szándékára.
Velünk , magyarokkal az a probléma, hogy nem is óhajtjuk a demokráciát. Részben a tudati éretlenségünk, részben az István által megakasztott evolúciós fejlődés hiánya miatt. Annyi lelkesedés, vágyakozás, remény után, ami az elmúlt éveket jellemezte, muszáj belátni, hogy a magyaroknak idő kell, türelem, rengeteg pozitív példa emberségből, élet- és országvezetésből, hogy merjenek fejlődni.
Talán ez, a belátás folyamata érlelte meg bennem, hogy játszani csak olyan szabályok mentén vagyok hajlandó, amelyek nem sértik az értékrendszeremet. Mert a rossz kompromisszumokkal csak a haladás elé görgetek akadályt.
Ákos: a magánvéleménye közügy. Én speciel nem nézek olyan adókat, amelyeken ömlik a verbális és mentális szenny, olyat sem, amely úgy tesz, mintha fontos lenne számára a kiegyensúlyozott tájékoztatás.
Tehát, ha Ákos beszámol az ellenzék kollaboráns tevékenységéről, az, számomra értékelhető információ, akkor is, ha vélhetően személyes sérelmek is motiválták a közreadásukban.
2018 nagyon szerencsétlenül alakult az LMP számára, akkor ütköztek ki a párton belüli , kibékíthetetlen ideológiai és módszerbeli ellentétek. Ákost akkor meghurcolták, s hogy mit hozott magával abból az időből, igazán csak ő tudja,
kereső
@Nyírfa: A demokrácia folyamatos tanulási folyamat- ebben talán egyet értünk. És nincs két egyforma út. Az István által megszakitott "evolúciós" folyamatot - visszanézve legújabbkori történelmünkre a késő Kádár- kor meghaladta. Abban az időben a mmagyar társadalom polgárosodottabb volt, mint manapság- a kultúráltságról, műveltségről nem is beszélve. Óriási hibája a "rendszerváltóknak", az értelmiségnek, hogy ezt egy az egyben eldobta- ahelyett, hogy erre támaszkodott volna, és tanitotta volna a demokráciát- amelynek vannak azért alapvető és egyetemes kritériumai: a hatalmi ágak szétválasztása, a sajtó szerepe, a világnézetileg semleges oktatás- a parlament valódi ellenőrző szerepének (közvetett népképviselet!!!) felértékelése. Egy felülről irányitott demokratikus folyamat óhatatlanul igy végződik- ha gátlástalan , hatalommániás, agressziv, gyúlölködő elvek és gerinc nélküli személy kezébe hatalom kerül. Habitusa nem engedi, hogy ne éljen vissza ezzel a hatalommal. És , mert az ellenzéki oldal "véleményvezérei" még mindig azon lamentálnak , hogy ez itt mostan micsoda- diktatúra-e már, vagy még nem, és fasizmus épül-e vagy nem- ez igy is marad. Gyávák voltak- és gyávák most is, mert nem merik felvállalni a felelősséget a demokráciáért-sem kollektive, sem egyénileg- ami ugye a demokrácia egyik alappillérre. Na, jól kibeszéltük magunkat- bár Ákos mostani megnyilvánulása kapcsán nem értünk egyet, de nem is kell.
Nyírfa
@kereső: 16.50

Szerintem az európai létünk meghatározó problémája az identitásunkban gyökerezik. Abban, ami nincs. A magyarságra erőszakolt kereszténység olyan gátként fixálódott , mint az örökbefogadott gyermeknél a nem tudott tudásból eredő nyugtalanság, amelynek okát nem ismeri, csak érzi, hogy valami nincsen rendben.
Valójában értem ezt a lázas őskutatást, a kelet felé forduló kapaszkodást, csak , mint mindenben, fordítva ülnek a lovon.
Lehet, sőt, kell foglalkozni az eredettel , de ésszel, alázattal, kijelölve a helyét , amely nem lehet fontosabb a társadalom aktuális és hosszú távú ügyeinél.
Csak két megjegyzés még:
- az elméletet lehet tanulni, de a gyakorlat során szerezzük meg azokat a tapasztalatokat, amelyek a tudáshoz vezetnek.
- sokadszorra említem az utolsó Aczél-interjút. Kádár, ha a rendszerváltás ereje teljében éri, pontosan azt valósította volna meg, amit azoktól kívántál, akik erre nem voltak alkalmasak, mert nem tudták, hogyan zajlik le egy társadalom demokratikus átállása. Ugyanis nem tud átállni. Nem lehet törvénnyel garantálni, hogy innen kezdve mi demokrácia vagyunk. Mint mindennek, a demokratikus rendnek is kialakulási és fejlődési folyamata van, megkívánja a szükséges érettséget, az ön- és közművelést.
Kádár attól volt nagy politikus, és lett nagy államférfi, hogy képes volt ezt a folyamatot megélni. Sajnos, nem tudta befejezni a művet. Én sajnálom a legjobban.
kereső
@Nyírfa: És mi zajlik ismét?? Az erőszakos vallásossá nevelés- holott a magyar társadalom alapvetően szekurális. Nem én mondom, hanem a grazi egyetem professzora- Perentfalvi Rita. De jelzésértékú az is, hogy a felnőtt lakosság 17%-a vallja magát vallásosnak. Csoda-e, ha meghasonlik a társadalom- és elvesziti identitását.
"az elméletet lehet tanulni"- na de elméleti tudás nélkül, hogyan lehet gyakorlat- amely arra ösztönöz, hogy az elméletet teszteljük, és ha hibát találunk benne, akkor javitsuk. Kiesett az "elmélet" tanulási folyamata.Nem véletlen, hogy a nyugati társadalmakban iskolai tantárgy a társadalom tudomány- demokráciástól, genderestől- mindenestől. És nem középiskolában kezdik, hanem az óvodában. Itt meg imádkoznak, meg lelki napokat tartanak...és a hatalom jóvoltából tanulnak retrográd tananyagot.A 21. században...ez még kinánál és az oroszokénál is rosszabb.
verőce21
Ha háború van, fennmaradhat a veszélyhelyzet, azaz a diktátumokkal való uralkodás. Minden baj (infláció, recesszió, gyenge forint) a háborúra fogható...
Nyírfa
@kereső: Úgy gondolom, hogy minden elmélet - de inkább axióma - alapja a tapasztalatszerzés: megfigyelem, ismerkedem a megfigyelésem tárgyával, felismerem a logikai összefüggéseket, majd megállapításokat teszek.
Ha az elméleteket általánosságukban vizsgáljuk, akkor azok ugyanúgy folyamatos változáson mennek keresztül, mint a természet, hiszen a gyakorlatban szerzett tapasztalatok azokat felülírják.
A nyugati társadalmakban a gondolkodás képességére fókuszálnak. A lexikális tudásuk messze elmarad a poroszos stílusú oktatásban részesülőkétől, de a helyzetfelismerő és a problémamegoldó készségük mellett fasorban sem vagyunk.
Az optimális az lenne, ha e kettő kiegészítené egymást.
Látod, a végén csak ugyanarra a következtetésre jutunk: a magyarok világnézete szekuláris, a kereszténység egy, a megmaradás vélt érdekében hozott erőszakos , hibás döntés volt. Egyvalamire jó: megosztani vele a társadalmat.
És ez így is van, ezer éve.
kereső
@Nyírfa: Én nem a kereszténységről beszélek, annak Krisztusi jelentéséről. A vallásról beszélek- annak erőltetéséről, a középkori fundemantilsta vallás megidézésével- a magyar katolikus egyház-és a vele összefonódott politikai hatalom.- a kormány, az állampárt és kiszolgálóik. A magyar politikai hatalom már nem válik el az egyháztól, nincs szekurális állam- a társadalom nagy részével ellentétben. Mi lesz ebből???Túz-és vas, mint István idejében?Vagy kiürül az ország- az ész elmegy,,
Nyírfa
@kereső: Én is erről beszélek, nem a jézusi tanokat kérdőjelezem meg, hiszen azokat tartom mindenekfelettinek, csak éppen egyházakat nem körítek melléjük.
A különböző kultúrkörök ugyan másképpen nevezik a hitrendszerüket, de kivétel nélkül mindegyikben megtalálhatóak a magukat keresztényeknek nevezők vallási elemei.
Talán erre , a "lényegben egyek vagyunk"-ból származó egységre kellene fókuszálni, és mindjárt meglenne az emberiség közös nevezője, mint ahogy meg is van, csak eltűnik a túlélésért vívott hatalmi játszmákban. Mert minden rossz forrása a halálfélelem , annak biológiai, érzelmi, mentális, anyagi megjelenése, s már indulhat is az ökölharc. Ez a túlélő stratégia egyidős velünk, ezért olyan nehéz megszabadulni tőle. Az egyházak legnagyobb bűne, hogy erre játszva építették fel a saját hatalmukat, manipulálták, pórázon tartották a híveiket.
És ez van ma is. Orbán aljassága, hogy még lovat is ad az egyjázi vezetők alá, hogy kitömi őket a munkavállalók adóiból, azokéból is, akik soha be nem tették templomba a lábukat, pontosan azt a jövőt vetíti előre, amit magad is felvetsz: tűz és vas, vagy kiürül az ország.
De van más alternatíva is, csak az lassabban és nehezebben érik: megelégelni a cselédlétet.
zenebohóc
Te meg valamikor FIDESZ tag voltál! Nem felejtünk!!!
csak úgy....
@zenebohóc: ha elkorcsosul egy párt, akkor te kilépsz vagy te is elkorcsosulsz a bandával?
zenebohóc
@csak úgy...: Nem vagyok párttag, sehol, nem is voltam, semmikor, nem is leszek soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.