Egyfajta nemzeti konzultációra fog hasonlítani Karácsony Gergelyék ötlete, a Budapesti Lakógyűlés, aminek révén közérdekű problémákra keresnek megoldást, Budapest lakóival.

Nemzeti konzultációt akar Karácsony Gergely

Karácsony Gergely autómentes Lánchidat akar. Forrás: Facebook

A főpolgármester szerint a Lánchíd felújítása óta csökkent a torlódások mértéke és a budapesti hidak összforgalma is. Ámde:

A Lánchíd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kaptunk a megígért 6 milliárdból. Hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett

– kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint írta, a Lánchíd forgalmi rendjéről való döntést nem lehet rájuk bízni, de az sem lenne helyénvaló, ha ő maga hozná meg a döntést. "Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa" – szemlézte az Infostart.

A főpolgármester a videóban arról beszélt, hogy a Fővárosi Közgyűlés túlélőprogramjának lényege, hogy megóvják a budapestieket a "kormányzati sarcpolitika hatásaitól", és időt biztosít Budapest számára. A több mint tízszeresére emelt kormányzati sarc miatt

a kérdés, hogy a kormányt vagy a közösségi közlekedést finanszírozza Budapest.

A Budapesti Lakógyűlés következő két kérdése a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról, és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről szól. A döntéshez szükséges szakmai érveket a Budapesti Közlekedési Központ gyűjtötte össze.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@KisTehen: Ha valódi problémákról szól, akkor teljesen rendben van.
Az óvodások nemvéltó műtétje csak a pedofil kormány beteges fantazmagóriája.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 18:58
Mi van boci, sokat voltál a napon hogy így felhorgadt benned a bátorság? Pesti vagy? Nem? Budai? Az se? Akkor miért lett egyszerre fontos neked, hogy a budapestieknek mi a lényeges kérdés?
A nemzetvesztő és minden szócsöve azt harsogta, hogy a mimagyarok kormánya megkérdezi a zemberek véleményét. Most a főváros főpolgármestere kérdezi meg a fővárosiakat egy általa fontosnak tartott kérdésről.
Miért fáj ez neked négylábú? Vagy csak bőgni akartál egy határozottat? Nagy marhaságot cselekedtél.
Macskaszem
@KisTehen: Szólj a gazdádnak, hogy ne fosztogassa tovább az ellenzéki önkormányzatokat.
Macskaszem
@KisTehen: Én roppant szolidáris vagyok még az ilyen tudatlan barmokkal is mint te.
ómió
Figyelem! Az "efftársi konzultánsok" szava duplán számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.