Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere nem jelent meg a sajtóperen, amit végül elveszített.

Elvesztette a sajtópert a fák nélküli lombkoronasétányért felelős polgármesterHadházy Ákos/Facebook

Filemon Mihály elveszítette a sajtóhelyreigazítási pert, amelyet az Átlátszó tényfeltáró portál ellen indított a hírhedt lombkoronasétány ügyében – szemlézi a hvg.hu az Átlátszó Twitter-bejegyzését. Az ítélet nem jogerős.

Mint ismert, Nyírmártonfalva polgármestere EU-pénzre pályázva épített egy lombkoronasétányt, majd tarra vágatta az egész erdőt. Ezt természetesen több sajtóorgánum is felkapta országos botrányt generálva. Ennek nyomán Filemon azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit beperel, aki ír a lombkoronasétánytól. Az Átlátszó esetében be is váltotta a fenyegetését: miután a portál nem tett eleget a helyreigazítási kérelemnek, így a politikus valóban pert indított.

A hírek szerint a perre Filemon Mihály el sem ment, ügyvédje megtiltotta, hogy hang-és képfelvétel készüljön róla, sőt, azt akarta, hogy még az ő nevét is elhallgassák.

A bíró a tárgyaláson kimondta: az ügy szempontjából nincs relevanciája annak, hogy az EU mikor fizeti ki a már elnyert támogatási összeget, egy közszereplőnek szélesebb körben kell tűrnie a sajtó állításait, és mivel az Átlátszó a Közbeszerzési Értesítőben szereplő adatok alapján írt 50 méteres sétányról, így a tőle telhető gondossággal jár el a munkájában, hiszen így bizonyítékkal tudta alátámasztani az állítását.

A bíróság a polgármestert mintegy 300 ezer perköltség megfizetésére kötelezte. 

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Na, ugye! Bíró efftárs megmondta! "Póginak" a bolsi kanászkürtök hazudozását is "tűrnie kell"!
sokanvagyunk
Úgy látom, Filemon M. nagy facsemete-erdőjáró, aki egy kicsit-nagyon eltévedt benne. :)
nemkati
@ómió: Az összes média az igazságot írta meg. Ez a hazudozás nálad nagyon bekattant, de vajon miért nem veszed észre, hogy pont a kormánypárti média hazudozik rendszeresen, és minden pert el is vesztenek? Vagy te láttál a lombkorona sétány környékén erdőt? Vedd le azt az ócska zöld szemüveged. Mellesleg a kormány most hozott egy olyan törvényt, hogy korlátlanul lehet hazudozni a médiában, mert már nem győzték fizetni a sok büntetést
ómió
@nemkati: Figyu, gyagyáska! Te láttad azt a pályázatot, ismered a részleteit, amit az illető beadott, hogy mit és hogyan valósítana meg!? Ha meg nem, akkor, honnét "meríted" te is a baromságaidat? A hazudozási szabadságból?! De, hisz', az nálatok már Kun Béla efftársatok óta "fellelhető"! Véletlen se lehet, hogy az volt benne, hogy megépít egy ilyen "magaslati ösvényt", mellé fasort ültet - ez mindkettő látszik a képen, ergo megvalósult - ami majd 15 év múlva felülről összeérő lombkoronával zárja be az "ösvényt"!? Honnét tudod, hogy nem így volt!? Meghazudták neked a "bírósági ítéletek", vagy a de genere hazugságkényszered mondatja veld!? Amúgy meg, "tiszta mázli" lehet számodra, hogy ebben a dollármédiában kizárólag az "efftársilag megnyert" perek feltüntetése szerepel, az elbukottak sorsa pedig a "kusika"!
nemkati
@ómió: Emlékszel még, mit mondott a Filemon, amikor kirobbant a botrány? Azt, hogy amikor kiírták a pályázatot, megvolt az erdő, de mire elbírálták, elfogyott a pénze, ezért kellett kivágni a fákat. Az eredeti pályázati kiírtást nem mutogatja, de nyilván az nem volt benne, hogy nem kell erdő a lombkorona sétányhoz, elég azt utólag telepíteni. Ha megéred azt, hogy a facsemetékből erdő legyen, majd nézd meg, mi lett a fasétányból. Ha komolyan gondolod, hogy tízévekkel előbb kell megépíteni egy lombkorona sétányt mielőtt felnő mellette egy erdő, akkor rád ugyanúgy nem bíznék se úniós, se költségvetési pénzt, mint erre a Filemonra. Az a baj, hogy a tolvajok mellett ilyen agyalágyultak vannak ma a hatalomban. Gyagyáska.
ómió
@nemkati: Szóval, az erdőkivágás, az grátisz megy!? Nem is tudtam! Márpedig, ha tényleg elfogyott a pénze, akkor, az kétségkívül csak grátisz mehetett! Vagy mégse!? De én már a kezdetek óta únom ezt a mi lehetett, mi nem lehetett szövegkörnyezetet, mint, ahogy azt is, hogy bárki "kitalálja" a vonatkozó pályázat tartalmát, pláne a részleteit. El lett fogadva egy pályázat! A teendő annyi lenne, hogy megállapítsák: az valósult-e meg, vagy sem! Nem szörnyűlködni kell, hanem ezt megállapítani! Ha az valósult meg, akkor, a pályáztatót, ha meg nem az valósult meg, akkor, a pályázót kell "megkérdezni", ha indokolt, felelősségre vonni, nem pedig ez a ...hat, ...het süketelés! Ami meg az uniós pénzt illeti, arról max. csak álmodozhatsz, mert olyat már évek óta nem kapunk - az efftársaid "merő hazafiságból" mindig megakadályozzák a Magyarországnak járó pénzek kifizetését! Az agyalágyult tolvajokat meg, gyagyáska, ott keresd, abban a körben, akik 2008-ra kopogtatni hívták hozzánk az államcsődöt, a népzsebelést meg csúcsra járatták - szóval az efftársaid között!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.