A család a legfőbb nemzeti érték, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását – közölte Hornung Ágnes államtitkár a Családok nemzetközi napja alkalmából hétfői videó bejegyzésében a Facebook-on.

Az Orbán-kormány elárulta: a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a folyamatosan változó világ "minden kétségen felül álló értékének" nevezte a családot.

Kifejtette: a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását. Ezért tették 2010 óta a családok támogatását a kormányzás egyik legfőbb alapelvévé.

Emlékeztetett arra, hogy évről-évre szélesítették, bővítették a családtámogatási rendszert, hogy megkönnyítsék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést, valamint a gyermeknevelés melletti munkavégzést annak érdekében, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Elmondta:

olyan országot szeretnénk, ahol a családok békében tudnak élni, ahol a gyermekeiket biztonságban tudják, és ahol a dolgozó szülők előre tudnak jutni.

Kitért a szomszédságunkban zajló háborúra is, amely, mint mondta, "megrengette biztonságunkat, megrengette Európa gazdaságát, és rendkívüli kiadások elé állítja a kormányt is".

Közölte:

minél tovább tart a háború és a szankciók, annál többet kell a kormánynak fordítania az ország és a gazdaság védelmére.

Hangsúlyozta, hogy a családok védelmét a mostani háborús időben is a legfontosabb feladatuknak tartják. Ezt mutatja, hogy januártól bevezették a 30 év alatti anyák szja-mentességét és elengedik diákhitel-tartozásukat.

Megemlítette, hogy havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt kapnak a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok. Ugyanakkor könnyítették a Babaváró támogatás és más családtámogatások igénybevételét.

Hozzátette: a megemelt energiaárakkal szemben is védik a családokat, hiszen a rezsicsökkentett árakkal havi 180 ezer forintos támogatást nyújtanak minden magyar családnak.

Azt kívánom a magyar családoknak, hogy a háború mielőbb véget érjen és biztonságban, jólétben tudjanak élni

- fogalmazta meg közösségi oldalán Hornung Ágnes.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Azért fogy a magyar , mert a család a nemzeti érték , és egyre több gyerek születik magyar anyától, nem magyar állampolgárnak ! Nesze neked nemzeti érték , na meg ahhoz a nemzethez sem szeretnék tartozni , amit a fidesz képvisel , mert nekem az a nemzeti szó , nem jelent mást , lopás , aljasság , stb ezt tette a fidesz evvel a szóval pár év alatt , felénk a tolvajokra már azt mondják , nemzeteskednek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Azért fogy a magyar , mert a család a nemzeti érték , és egyre több gyerek születik magyar anyától, nem magyar állampolgárnak ! Nesze neked nemzeti érték , na meg ahhoz a nemzethez sem szeretnék tartozni , amit a fidesz képvisel , mert nekem az a nemzeti szó , nem jelent mást , lopás , aljasság , stb ezt tette a fidesz evvel a szóval pár év alatt , felénk a tolvajokra már azt mondják , nemzeteskednek !
csak úgy....
0rbánék leszarják a családokat, a kezdö fiataloknak nincs jövöjük magyarországon, - ha csak föl nem csapnak fidesz seggnyalónak!
Havanagi
Hazugság minden,ami a száján kijön.
Dr. Proktor
... mármint az Orbán, Mészáros, Rogán, Szijjártó és hasonló családokat!
Yeromos
Azért remélem nem gond ha az orbán családot nem tekintem nemzeti értéknek.
balos
@sgl: Nincs semmi amit nem a nemzeth romlásáért tennének meg,mint nagy elődeik a vármegyei rühes uraink!A jó munkához idő,a szarhoz ilyen fideSSes család barát kurmány kellett a polgári ökröknek!
Toller Béla
Hja, tudjuk, a saját, idióta családját ! Minden idióta fideszes, aki valami stallumot kapott !
Sakk Matt
Állítólag Fannika egy kedves, értelmes nővé cseperedett egy buzeráns apa mellett.
A család az család!
Menőmanó
Igen, név szerint ismerjük azt a pár családot, de ebből nekünk csak kárunk származik.
Néro2
Aztatat tudjuk. Nem küldenél az énkiscsaládomnak is pár száz Milliárdot ? Meghízásos pályázaton kiosztva !
Mondjuk kéne egy két bank az Eon meg... nincs annyi betű.
Egyébként meg dögöljetek meg rohadt tolvaj banda.
Agykárosult trágyadomblakó gilisztáitokkal egyetemben.
Félix
@Péter2: Olyan a helyzet Magyarországon most mint a II.Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc kitörése előtt volt az ezer hétszázas évek elején. A szegények annyira szegények hogy lassan már nincs mit veszíteniük!
Ami nagy szégyen hogy akkor a Habsburgok nyomták el a népet most viszont a saját sz@rból kivakaródzott elitje aki ugyan magyarnak mondja magát de idegenebb szívű a népével mint a Habsburgok voltak!
ómió
Nemzeti érték? Hát, akkor, nem lehet egy "efftársi kategória"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.