A mentőszolgálat vezetése ismét elővette a rongyosra játszott lemezt, amelyen csak egy szám van: „politikai okokból támadják az életmentőket”. – írta bejegyzésében Hadházy Ákos.

A Fidesz kormányzása alatt tragikusan rossz lett a helyzet – Az esetek egyharmadában nem sikerült kiérnie a mentőknek

A politikus szerint ők is tudják, hogy ez hazugság, senki nem a mentősöket támadja, aki a kormányt és az OMSZ vezetését kritizálja a hazai egészségügy, azon belül is a mentés állapota miatt.

Sőt, mi a túlterhelt és alulfizetett mentősök pártján állunk, és annak a mentésirányítónak a pártján, akivel most el akarják vitetni a balhét.

- jelentette ki, és szerinte amúgy teljesen felesleges lenne a felhajtás és a propagandára költött pénz.

Ha cáfolni szeretnék a „politikai támadásokat”, hozzák nyilvánosságra a statisztikát, amely megmutatja, az esetek mekkora részében ér ki a mentő a HÍVÁSTÓL számított 15 percen belül!

Ja, azt azért nem, marad a mímelt felháborodás, meg a bajtársak háta mögé bújás… 

- tette hozzá, majd bemutatta egy korábbi posztját, ahol kitért arra, hogy mentőszolgálat statisztikáinak romlása nem újkeletű.

A Fidesz kormányzása alatt már 2017-re tragikusan rossz lett a helyzet: az esetek egyharmadában nem sikerült a HÍVÁSTÓL SZÁMÍTOTT 15 percen belül kiérni a helyszínre. Mit tett erre a tolvaj propaganda kormány? Megszüntette a statisztikát. Ma már NEM A HÍVÁSTÓL, HANEM A MENTŐ INDULÁSÁTÓL számítják a kiérkezési időt. De biztos , ami biztos, a korábbi gyakorlattal szemben még ezeket a kozmetikázott. értelmetlen számokat sem teszik nyilvánossá.

- írta.

Szerinte hiába akarja a propaganda így magyarázni, Gálvölgyi János esete nem egy szerencsétlen mentóirányító hibája, akik a szakszervezet szerint amúgy ugyanolyan túlterheltek, mint maguk a mentősök. Hanem az évek óta egyre jobban széteső rendszer következménye.

A propagandával sok mindent el lehet érni, de semmit nem lehet megoldani. A tüdőembóliát nem érdeklik Rogán propaganda szempontjai.

Fotó: OMSZ

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nemzetárulók pontosan ezt akarják elérni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Nemzetárulók pontosan ezt akarják elérni.
Havanagi
Itt az idő! Sokszor leírtam: gúzsba kötve fogunk táncolni.Tessék,ezt akarta a magyar,szavazzatok továbbra is a fideszre!!!
Yoda69
Itt az eredmenye, hogy a mocskos fideSS lerohasztotta az egeszsegugyet. Csak ugye ez nem bukik minden nap elo, mert nem minden nap kerul egy Galvolgyi az intezivre. Vajon hanyan halnak meg naponta a miatt, hogy nem er ki a mento? Nem veletlenul nem nyhilvanos ez az adat.
Ennek pedig nem a mentosok a felelosei, hanem az a kormanyzat amelyik elszivja toluk a penzt, es ertelmetlen beruhazasokba, es a pereputty kitomesere kolti.
orbant es a fideSSt sok minden mas ez is terheli. Itt nincs eleg hely felsoroni azokat a buntetteket, amiket a magyar tarsadalom ellen kovettek el ezek a tetvek.
Aki Én
Az az igazság, hogy a fidesz kormányzása alatt minden tönkrement.
Ha az ellopott ezermilliárdok a helyükön lennének, ha nem szervilis, ostoba, hozzá nemértő csicskák lennének minden vezetésben, nem itt tartanánk.
Aki ma még hithű fideszes, annak meg hiába mondunk bármit.
gina
Büszke lehetsz magadra elmebeteg cigány, neked a nép a fontos ,, igaz a pénze te tetves zsiros undor
Namely
Tegyük fel, hogy a kormány a hibás és nem is törődik vele. Kinek a dolga lenne, hogy erre felhívja a figyelmet. Pl Hadházy-nak. Ja, ahhoz be kellene járnia a munkahelyére, de ő nem végzi el a munkáját. Akkor tényleg valós a feltételezés, hogy ha nem a Fidesz lenne hatalmon, minden más lenne.

@Sámannus: :D te olyan sejtelmesen írsz, mint Nostradamus. Mindenki azt ért bele, amit akar.
"Nemzetárulók pontosan ezt akarják elérni. "
Mit akarnak elérni és miért?
Nessy
@Philip Marlowe: Szép számokat lehet mondani! Talán a statisztika legfőbb kérdését is figyelembe kellene venni: Mihez képest! Továbbá azt is figyelembe kellene venni mennyivel nőtt a segélykérések száma! Mennyi az a a plusz km, idő, amikor a vármegye egyik sarkából a másikba kell szállítani a neteget, vagy csak a harmadik kórház tudja fogadni. A rendszer tökéletes, egy zavaró tényezők kell csak kiiktatni, a beteget!
Sámannus
@Namely: Igen váéaszoltam a dőltbetűs tartalomra, így ez nem jóslat, hanem vád!
gina
"Olyan emberhez ragaszkodnak sajnos még mindig sokan ebben az országban, aki egy manipulatív, egoista, kényszeresen hazudozó, kisebbségi komplexusban szenvedő, kivénhedt, hatalommániás személyiség. Rég elvesztette a hitelességét határon túl, de itthon sokan azért bíznak még mindig benne, mert olyan, mint egy harcias kivénhedt túzok, közben Don Quijote módjára képzelt ellenséggel harcol. Legalább is azt akarja elhitetni velünk, hogy ő az egyetlen, aki meg tudja védeni a szeretett népét, miközben folyamatosan a gyűlöletet szítja. Közben magasról tesz rájuk, csak a figyelmet akarja elterelni a gátlástalan lopásról, amit elkövet családjával, cimboráival, talpnyalóival büntetlenül, miközben az országot a pusztulásba, teljes elszigetelődésbe vezeti " (László Orbán)
Aki Én
@Namely: Ki a fasz lenne a hibás, ha nem a mindenkori kormány?
Hadházy pedig a dolgát végzi, egyetlenként végzi a dolgát., még ha te ostoba is vagy ezt megérteni, helyén kezelni.
Kinek kellene felhívni a figyelmet a hibákra, bűnökre, hazaárulásokra, tolvajlásokra, ha nem egy ellenzékinek? Ahogy ezt egyébként a fidesz, de főleg orbán tette ellenzékben.
Szerinted miért nem orbánista az ország túlnyomó többsége?
Üljön a Parlamentben, igaz? Ne tárjuk a társadalom elé a gondokat, csendben tűrjük, mert a magadfajta agyhalottnak zavarja a lelkét.
Jesszusom :(
Aki Én
Miért van, hogy az átlag fideszes a mérhetetlen ostobaságát, túlzott öntudattal és önelégültséggel leplezi?
Néro2
És és ? Nem tetszik ? Önök kérték a fityma-köpnömkő meg teljesíti.
Az évek óta tartó vészhelyzetet az 50 százalékos inflációt a mindennapi lopást ...
De hát jó van ez így !
Aki Én
Méghogy Hadházy nem a dolgát végzi.

,,Tagja a Korrupcióellenes Szövetségnek.
Kiemelt figyelmet szentel az európai támogatásokat érintő rendszerszintű visszaélések felderítésének."

IQ 30 felett köszönjük áldozatos munkáját!
Toller Béla
Úgy, kb. egy éve miden ellenzéki doktor azt mondja hogy bár az ötlet jó (tenni kell valamit) a konkrét megoldás vacak ! Erre még mindig ott tartunk, hogy ti politizáltok, mi meg nem ! Cseréljünk, vazze, kapjunk mi erre a megoldásra 13-14 évet, annyi pénzt, amennyi nektek jutott...és nem lesz panasz ! És nem csak azért nem lesz panasz, mert titeket többé nem látunk, hanem azért, meg megoldjuk a problémát !
Aki Én
@Philip Marlowe: Áruld már el mennyiben javul a helyzet, ha lecserélik a mentőautók egy részét?
Több mentős lesz? Nem lesz létszámhiány?
csipetke
Teljesen igaza van Hadházynak. A fidesz olyannyira hagyta lepusztulni az egészségügyet,és az oktatást,hogy mindkét ágazat romokban. Most,egy ismert ember kapcsán kezdenek vizsgálatot?Röhej. Ez a rendszer úgy sz@r,ahogy van. Köszönjük a dilettáns pintérsándornak, és a gazdájának. És most mit csináltak? Gyorsan találtak egy bűnbakot. Ez az egy dolog,amihez a fidesz baromira ért. Sose fogják beismerni,hogy a kormány semmit se ér. Mintha a szél fújt volna össze pár embert,akikkel eggyel többen vagyunk. A kül,-és belügy, a gazdaságpolitkájuk sz@rt se ér. Ha szétnézünk a szomszéd országokban, láthatjuk a különbséget. Kár,hogy arról sose fog statisztika készülni,hogy a dilettáns kormány miatt hány ember halt meg
Aki Én
@csipetke: Nem hogy hagyta, egyenesen szándékosan tette. Minden jel erre utal.
csipetke
@Philip Marlowe: 09:58 ...és a mentőt ki fogja vezetni?Majd te?És ellátod a beteget is? Valamiért nem fogjátok fel,hogy KEVÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ! A fidesz a nagy parlamenti vízfej béremelését sose felejti el menetrendszerűen megemelni évente 30%-al. (az egyébként is milliós bérüket) Érdekes módon erre mindig kerítenek pénzt,nem várnak Brüsszelre, csak amikor ezeknek az embereknek a béréről van szó. És persze Brüsszelből nem jön a pénz,mert orbán olyan katyvaszt teremtett a dilettáns kormányzásával, hogy képtelen megfelelni az elvárásoknak. És akkor mit csinálnak? A csúúúnya Brüsszel miatt nincs béremelés,nem adnak pénzt. Ahelyett,hogy visszaállítanák a jogállamiságot,a tisztességes választást, a bírói függetlenséget, stb,stb..,és akkor jönne a pénz
csipetke
@Aki Én: 11:05 Sztem ezt már simán nevezhetjük szervezett népirtásnak is, ami itt megy...
Aki Én
@KisTehen: ,,több mint 30 mentőállomás épült és újult meg országszerte, 780 mentőautót cseréltek le"

Ezzel meg is szűnt a durva létszámhiány.

Marha vagy...
colibri
A tragikusan rossz helyzettel mindenki tisztában van Magyarországon, csak van, aki nem vallja be. Azok is meg fogják tapasztalni, akik itt is tagadják a valóságot. Nem a propaganda média adatait kell nyomni, mert az nem igaz!
jancsipapa
@sgl: 255 mentőállomás van Magyarországon (2021-es adat). Minden állomáson legyalább 3 diszpécser (mentésirányító).Az több,mint 750. Gondolod,hogy ha lenne egy ilyen lista ,egy fideszgyűlölő, a sok közül nem lobogtatta volna (jogos felháborodással )már az első napon ,amikor megkapták.Persze,ha szerinted ennek ellenére van ,semmi bajom vele...
simmering73
@KisTehen: Na ugorj neki újra ennek a cikknek, barom. Ha nem megy a szövegértés, szóljál durbincs haverodnak. Már az is értelmesebb.
ómió
Ezen, bizony, az efftársak kórház- és mentőállomásfelszámolással szoktak "javítani"!
Nessy
@KisTehen: Aztán van valóban használható sürgősségi kocsi, szakképzett személyzet is? Adtak át nagy csinnadrattával intenzív osztályt is. Aztán se felszerelés, se személyzet nem volt hozzá! Egyébként mit gondol, az elmúlt évtizedekben nem voltak új mentő állomások, felújítások? A mentő szolgálat már több mint száz éve működik. Úgy, hogy hagyjuk a propaganda szöveget! Ekkora káosz az elmúlt években alakult ki! Tudja a mentő szállítás hány nap? 18-72 óta. Azaz két. három nap!
Németh István
A gálvölgyi só gondolom végetért! És miért nem mennek a picsába akik még mindíg rinyálnak! Ki ez a gálvölgyi, ja a tatabányai vájár pajtás! Az mán ok. ja most mondják a buszbalesetes sérültek egyike! ja hát az mán más!
Az usa-nató; Eu. vezérkar, az usa nagykövet szindróma működik!! nem lazsálunk ám!
justhpeter
@Philip Marlowe: OK ! Természetesen - mint mindíg - neked van igazad. Azok pedig, akik azt állítják, hogy rendszeres a vidéki mentőegységek felrendelése a fővárosba, csak riogatnak. Tehát, ha holnaptól egyetlen vidéki mentős sem fogja látni a fővárost akkor is rendben lesz minden és valamennyi pesti mentős időben ér majd ki.
Úgy vagy te is ezzel mint a fővárosiak a mezőgazdasággal: "ha a vidék nem szarna, a fővárosi nem falna".
Németh István
Hi-hi-hi az elmlt 13 év alatt az Eü-gyön belül a mentősöre a munka feltételekre, a fizetésekre négyszer több pénzt költött a kormány mint az eltelt előző 68 év alat! Csak úgy gondolkoggyunk!
Hülyék!
Nessy
@Németh István: Mondja, ennyire nincs képbe a bérekkel?? 1995- ugyanolyan végzettséggel, gyakorlattal ugyan olyan beosztásban 55-65 ezer forint volt a bér, ma 500--600 ezer!
1957-ben, mint asszisztens 800 Ft. volt a fizetésem! A munkafeltételekre többet költöttek!
jáger laszló
Tragédiáról szó sincs,csak 1 rossz döntés esete...
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.