Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lelkesen magyarázta el, miért is kell blokkolnia az újabb uniós szankciókat és a békekeret kifizetését.

Gusztustalan fideszes húzással égetik tovább Magyarországot az Európai Unió előtt

Csúnya, rossz Ukrajna. Forrás: Pixabay

Első sorban az OTP ukrajnai listázására fogta rá Szijjártó, hogy hazánk képviseletében miért nem szavazzák meg diplomatái a készülő 11. uniós szankciós csomagot, illetve az Európai Békekeretből az újabb kifizetést – írja a Portfolió. A Fidesz üdvöskéje azt akarja, hogy az ukránok vegyék le az OTP-t, a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról. Mindezt a Facebook-ján élőzve adta elő Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter elpanaszolta, hogy az ukrajnai törvények miatt (amiről Ukrajna többször egyeztetést ajánlott Magyarországnak is) szeptembertől a magyar kisebbségi iskoláknak be kell zárnia.

Az sem tetszik Petiminiszternek, hogy a 11. uniós szankciós listán nyolc kínai cég is felbukkan, ahogy az sem, hogy Zelenszkij ukrán elnök állítólag a Barátság kőolajvezeték Magyarország felé vezető ágának felrobbantását is kilátásba helyezte. Szijjártó ezt mondta:

Tehát mindaddig, amíg az ukránok nem veszik le az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról, addig az Európai Békekerettel, és a szankciókkal kapcsolatos döntésekben Magyarország nyilvánvalóan nem tud részt venni.

Szijjártó okos szavai miatt a forint-euró kereszt egyből csaknem 372-ig ugrott a 369-ről. A kijelentés ugyanis azt üzeni, hogy a magyar blokkoló hozzáállás miatt egy ideig sem a 11. szankciós csomagról, sem az Európai Békekeret nyolcadik részletének kiutalásáról nem születhet egyhangú döntés az EU-ban.

Forrás: Portfolió, Facebook
Fotó: Facebook

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző cigány geci ki akarja léptetni az országot az EU-ból és a NATO-ból, ugyanis ez a rohadék nem is akar megegyezni az EU-val, mert a jogállam helyreállításával a maffiaállam rendszere megbukna, a haverok meg nem tudnának lopni és kinyírnák a köpcöst, és bekövetkezne az elszámoltatás az ellopott közpénzmilliárdokról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ennek a mocsoknak már biztos be van ígérve egy orosz vagy azeri dácsa, ha már végképp tarthatatlan a hazaáruló helyzete.
De a hülyemagyar maffiahívők szerint Petya azt csinálja, amivel ők a szavazatukkal megbízták!
gina
Fidesz retkes kis buzi és ilyenek döntenek a magyar emberek feje felett, és közben békét hirdetnek alja szemét patkányok
Pálinkás Pál
az unió egy [email protected] lenne eszük, a puhosék az utcára nem tolhatnák ki az orrukat...
gina
@Philip Marlowe: Te elmebeteg barom orosz csatlós szemetek és még ti irtok és libsiztek takony banda, akkor ugass majd ha 26 % infláció helyett 10 et irhatunk, elmebeteg 2 Bites proli vagy a többi kommunista szeméttel
Eladott Ország
A bűnöző cigány geci ki akarja léptetni az országot az EU-ból és a NATO-ból, ugyanis ez a rohadék nem is akar megegyezni az EU-val, mert a jogállam helyreállításával a maffiaállam rendszere megbukna, a haverok meg nem tudnának lopni és kinyírnák a köpcöst, és bekövetkezne az elszámoltatás az ellopott közpénzmilliárdokról.
Béla333
Peti meg csak sírdogál, mint akinek fogalma sincs az egészről:
"Szijjártó Péter: Ukrajna egyre ellenségesebb velünk"
index.hu/gazdasag/2023/05/17/szijjarto-peter-otp-ukrajna-ukrajnai-haboru-szankciok-bejelentes/

Aztán Peti! A rengeteg agyaddal, mit gondolsz miért van ez? Mocskos kis geci hazaáruló szemét!
Menőmanó
@KisTehen: Te marha, orbánnál nem azt kell nézni, hogy mit mond. Még ezt se tudod, pedig ő mondta.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:57 ♦ Vizsgáltasd ki magad! Bármennyire nem volt egyszerű időszak a magyar gazdaságban a 2006 és 2008 közötti pár év, a forint ekkor volt a legerősebb az euróhoz képest: ma már szinte elképzelhetetlen, de 2008. július 18-án 229,11 forint volt egy euró ára.
infogram.com/forintarfolyam-1999-2022-kozott-1hdw2j7p1dyp2l0
372-ig ugrott 369-ről a forint, és az nem 1 forint, hanem 3.
Béla333
Egyértelmű, hogy akik ide írogatnak és a józan észen túl is a maffiózók hazugságait terjesztik, azok nem a magyar érdekeket, hanem az oroszok érdekeit nyomják!
Persze, ha ezt a hülyemagyar maffiahívők becumizzák és gondolkodás nélkül a magukévá teszik, akkor bizony ők is az ország érdekei ellen tesznek (vagy éppen nem tesznek!).
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:17 ♦ A cigányod akkor fog megnyugodni, ha börtönbe kerül vagyonelkobzás mellett, mert addig csak a szart keveri! A 27 tagállamból csak ez a rohadt csúti geci nem tudott megegyezni, hogy b@szná meg a qrva anyját! Tájékoztatlak, 2010-től a bűnöző román cigány van hatalmon a fidesz nevű szektával/bűnszervezettel ! 2010 - óta Magyarország az EU Bangladese lett, és sereghajtó minden szinten!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:15 ♦ Ha kilép a geci az EU-ból, kínai hitelt vesz fel hat-hétszeres kamattal! A geci ezt már meg is tette, a ruszki hitellel együtt! Élete végéig börtönben rohad meg az idióta, hazaáruló, bűnöző, kolostordisznó!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:27 ☻ A cigányod akkor hazudik, ha kinyitja a Putyin szaros, gecis pofáját! A csúti geci minden volt már még fürdős qrva is! A nem kevert faj új etalon példánya. Egy idióta árnyképe. Kifejlesztve Szájer pubi közreműködésével ! Így néz ki a snapszli segg. Lehet rajta zsugázni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/313412737_420477913574744_117215527745974203_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=bpqq-BxZxoEAX99Mlax&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAJ-mQ-6iCOTJB5evgb09Pr1kkaHpuzw6VFlvDVBknNNg&oe=6469F0E5
- Pajúbadú! Hmmm, dáááá! - Viktor olyan vagy már mint egy tükörtojás! - Az milyen?- Csak tükörből látja a tojásait!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/320522165_690583602440228_6950402072270640876_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zDxqy_eLYtgAX9xvbfb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCmPX3-cuXe6f0a6qpIlTFa12WXYI5SX50UPB3mLsdKJA&oe=6469714D
Németh István
Tiszta vizet a fejekbe! BARMOKTI KISZOKTÁTOK NYALNI ANNAKA SEGGÉT AKI PICSÁN RUGDOS BENETEKET!? HA IGEN AKKOR RENDBEN VAN! HA NEM, AKKOR SZÍVESKEDJE-TEK JÓZANÚL GONDOLKOZNI! AZ ukránoknak lófasz a seggébe, de nagy az Eu vezetésnek még nagyobb, MERT az uikránok úgy adják veszik a hazájukat ahogy akarják - amennyiben a föderációs szerződéseik engedik! ÉS EHHEZ SEM az EU, vezetésének de az EU. nemzeteinek semmi köze! AZ usa által erőltetett Eu részvétel az ukrán terület elfoglalására és az orosz birodalom megtámadására egy mocskos szemét korrupciós elvárás a ribanc ursulától! Ezt hűen teljesíti és tönkreteszi Európát >> az usa két legyet üt egy csapásra tönkrevágja Európát élősködik a nemzeteken és ha sikeredik elfoglalja az ukrán földet amennyire az oroszok engedik!
Nekünk egy szerncsénk van hogy a Viktor nagyon jól vitorlázik az ellenszélben! Szar köcsögök vagytok és semmit nem tudtok, csak folyik a lé az agyatokból, mint rendes embernek a tökéből a trutymó ha élvez!
csak úgy....
@Németh István: te + a józan gondolkodás,na ne izélj pisti ,neked a lyánykori neved kisüsti! :)
justhpeter
Mégsem mondhatja a kolostormalac, hogy nem szereti az uniós pénztha olcsó a költsége, mert az feltételekhez van kötve.
Félix
@Eladott Ország: Mi meg életünk végéig fizethetünk a szarházi tolvajok miatt!
Toller Béla
@Németh István: Ez nem normális szöveg, ne szedd ezt, amit szedsz ! Amúgy takarodj innen az oroszokhoz, és mondd meg nekik, hogy azért mentél, mert itthon senki sem ért meg téged. Te igenis szereted puttyot, szolovjev a kedvenced, medvegyev a példaképed, az orosz demokrácia és tolerancia meg számodra egyenesen Hawai ! Eriggy !
Yoda69
Ennyit a qurmany nagy beke partisagarol.
kulabombaafityiszre
Minösített többség kell,a köcsög fideszesek akkor hentes kampóra feltéve..
jáger laszló
Nekem semmi bajom sem az orosz,sem az ukrán emberekkel!! Nekem bajom a vezetőkkel van akik háborúznak!!
A háború pedig semmit nem old +!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Németh István: A te gyógyszereidet is a fogyni vágyok tették hiánylistára? Mi a fasz ütött beléd, hogy ezen a szinten elhagyod a gyógyszereidet?
Már az orvosod is elengedte a kezed?
Még a végén kárt teszel magadban.
...remélem...
Németh István
Magyarország nem ellensége önmagának, de az EU. nemzeti szövetségnek sem! Az EU. nem-zeti szövetség pénzének esztelen költekezését igen is meg kell gátolni, különösen NEM EU. közösségi országrész - nem is nemzet, önnálló deklarált államhatárokkal rendelkező puccsista banda esetében! Az ami folyik az Eu. vezetése és az usa-nató agressziója részéről a hadszin-téren a média és az orosz ellenenes világkampány során az területszerző rabló hadjárat újkori realizálása! Meg kell állítani a moslékokat és leszerelni >>> NEM SEGÍTENI, valójában önma-gunk ellen > gazdaságilag, politikailag, morálisan veszélyeztetve vagyunk!!! Barmok térjetek észhez! ----------Bár az nehéz lesz seggfejek!
ómió
Pedig ez a péniszvirtuóz efftárs - ursulai biztatásra - olyan "barátian" vízionálta az olajvezetékünk felrobbantását, hogy ihaj!
Xandor
@sgl: Van ebben egy adag maró önirónia a gittegylet részéről.
Németh István
A gusztustalan húzás az amit ez a moslék ursula csinál, hogy En-n kívülinek pénzt akar megszavaztatni és akinek (akiknek) meg jár azt nem akarják megfizetni! !
Az a helyzet, hogy akik gerinctelen sejtekből vannak összerakva azok rendre összeolvadnak! Magyarul, olyanok mint a trutymó összekeverve!
Németh István
De fogadjunk nem tudjátok hogy az ursula rendre megjelenik a születésnapja, névnapja körül a zelenszkíjnél akkor valami kövecskéket kap, amikor a zelenszkíj nfelesége látogatja meg meghívásra, vagy valami eseményre pl. húvétra is akkor az visz neki kövecskéáket! Nem bőrönben pénzet; nem, köveket! persze nem Duna, bocs Doni kavicsokat! A kövek pénzet jelentenek, de nem nyilvánvaló korrupciós eszköz. ÉS+ viszont a megvett ursula Eu. pénzben fizet a szemét zelenszkíjnekakia világ egyik leggagzdagabb szélhámosa!
Nyírfa
Ukrajnát az OTP-ért. És ez az ember miniszter.
Én már csak azt nem értem, hogy az EU miért nem hozza meg végre a többségi döntést biztosító jogszabályát. De még szabály sem kell, csak a józan ész: egy ugri-bugri nem ugráltathat 26 országot, és nem határozhatja meg más államok kül- és belpolitikai helyzetét, különösen nem azét, amely honvédő háborút vív.
Szíjjártónak , Orbánnal együtt Hágában kéne felelni a tetteiért.
evacica
Szijjártó az orosz bérenc, megcsúfolja hazánkat! ez a kormány csak árt a magyaroknak!
telegdilaci
@sgl: Szegény Handa banda Kakadu amiket összehord az mind kitaláció semmilyen alapja nincs! Sajnos petikének is igen nagy baj van a Toronyban, azt hisz Ő találta fel a Spanyol viaszt! nem is értem miért nem viselik el az őket ért Kritikákat,normális érvek helyett azonnal elkezdenek gyalázkodni,ez lenne a Fidesz inteligencia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.