Tengerünk sincs, mégis segítünk.

Novák Katalin Magyarországot kezdte fényezni az ukrajnai háború kapcsánMTI/Czeglédi Zsolt

A közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború ránk is hatással van, és olyan demográfiai visszaeséssel és kihívásokkal szembesülünk, amelyekkel még korábban soha

– mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön az ENSZ katasztrófák kockázatainak csökkentésére és az ellenállóképesség növelésére létrehozott Sendai Keretszerződés kapcsán tartott New York-i konferenciáján.

Magyarország egy tízmillió lakosú, közepes ország Európa szívében és annak ellenére, hogy nincsen tengerünk vagy más, jelentős természeti forrásunk, mégis kiemelkedő erőfeszítéseket teszünk a bajba jutottak megsegítségére – kezdte beszédét a köztársasági elnök, felhívva a figyelmet az Európát jelenleg érintő súlyos kihívásokra, köztük a világjárványt, az erdőtüzeket, áradásokat és az Ukrajnában zajló háborút említve.

Novák Katalin kiemelte, hogy 2017-es indulása óta a Hungary Helps program 54 országban, több mint százmillió dollár értékben mintegy 300 humanitárius és rehabilitációs programot támogatott. Mint elmondta, Magyarország az elsők között sietett Törökország segítségére a februári földrengés után. Kiemelte: 167 szakértővel és 29 mentőkutyával összesen 35 embert mentettek ki a romok alól. Emellett több mint száz tonnányi gyógyszert és orvosi felszerelést biztosítottak Törökországnak, magyar szakemberek több épület újraépítésében is segítséget nyújtanak.

Ott voltunk és segítettünk a tavalyi pakisztáni árvizek idején, az azt megelőző évben a horvátországi földrengéskor

– sorolta Novák Katalin, kiemelve: ez mind csak egy-egy példa, amely megmutatja, mennyire fontos, hogy ne csak magunkat védjük, de egymást is segítsük.

Mégis kinek szeretnénk megmenteni földünket, ha nem a következő generációnak?

– tette fel a kérdést Novák Katalin.

Erős családokra van szükség, amelyekben megtaníthatjuk gyermekeinknek, hogyan vigyázzanak saját környezetükre és hogyan segítsenek a bajbajutottakon

– hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Együtt még többet tehetünk egy biztonságos és fenntartható jövő kiépítése érdekében. Magyarország készen áll, hogy segítsen

– mondta az államfő.

Az államfő kiemelte: "büszke vagyok arra, hogy olyan találkozón lehetek jelen, ahol a Közgyűlés magyar elnöke, Kőrösi Csaba látja el a levezető elnöki teendőket."

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Milyen szívetmelengető beszéd:) 35 török megmentése, jaa és segítettünk a tavalyi pakisztáni árvizek idején, az azt megelőző évben a horvátországi földrengéskor. Ez tényleg szép dolog! Magyarországon nincs földrengés, sem árvíz és még háború sincs! Esetleg itthon nem kellene segíteni a hajléktalangyártás leállításával, a gátlástalan pofátlan fehérgalléros bűnöző maffiakormány szabadrabló tevékenységének megszűntetésével?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: Hogyne tudnám, de az illem azt kívánja, hogy megkérdezzem:))) Miért?
Istenakinincsen
@Pegero: Hááát többet vártam tőled! Sebaj, ebből ma már nem lesz béketárgyalás. Fürdjé le, mosd ki az orrod és aludj rá egyet.
Istenakinincsen
@Pegero: Nem követek senkit nem tűnt fel? Viszont ha neked nincs eszed, akkor nyilván megmondja valaki hogy mit mikor és hogyan kell csinálni. Elég rafinált válaszaidból azt leszűrtem, hogy megvan a magadhoz való eszed és ez már jó!:))
Mint a csirkéknek, tudod azok sem össze-vissza szaladgálnak a baromfiudvarban. Van benne rendszer tudják hol kell/lehet kapirgálni. Tudják hová önti a gazdi a tápot...arról mondjuk fogalmuk sincs hogy miért dehát ezek csak csirkék. Nincs itt semmi látnivaló.
Istenakinincsen
@Pegero: Túl sok a kiskakas, kevés már a szemétdomb...Az EU nem fog pénzt adni arra hogy ellopkodják a kiskakasok.
...inkább ellopkodják ők:)), de komolyra fordítva a szót: Az EU-s pénz alamizsna és ezt ellopkodni szégyen. Mi lesz ha nettó befizetők leszünk? Kilépünk?
evacica
Ki figyel oda Ő is csak egy Orbán alattvaló aki azt csinál amit Viktor mond.nem egy önálló személyiség csak egy Orbán végrehajtó!
Nanya
@Pegero: na itt vagy már te másik félcédulás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.