Véget ért az Európai Parlament égisze alatt működő Költségvetési Ellenőrző Bizottság delegációjának budapesti látogatása, amelynek végén a küldöttség sajtótájékoztatót is tartott. A CONT látogatása során az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódott hazánkban. Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának kritikája kiakasztotta a fideszes Deutsch Tamást.

A CONT hazánkkal kapcsolatban látszólag “szakmainak" szánt érvei olyanok, mintha valaki hosszan érvelne amellett, hogy a hülyét azért lehet pontos j-vel is írni...

Ennyi.

– jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője pénteken.

Deutsch Tamás: "nem oszt, nem szoroz", amit az EP költségvetési ellenőrző bizottsága politikai nyomásgyakorlása során csinált

Korábban Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is kiemelte:

a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így "nem oszt, nem szoroz" mit csinál.

Deustch Tamás azt mondta: a bizottság az EU-ban példátlan módon 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében jöttek, hogy Magyarországot bele lehessen kényszeríteni, "préselni" az ukrajnai háborúba.

Emellett – folytatta – Brüsszelnek az sem tetszik, hogy a Magyarország polgárai népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve, hogy Magyarország egy nagyon szigorú gyermekvédelmi törvénycsomagot fogadott el, nemet mondva a kiskorú gyermekek szexualizálására.

Ezzel szemben Brüsszel "migránssimogató" álláspontot vár el a tagországoktól, a "genderideológiai őrületet" pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában – tette hozzá.

Mi ezzel szemben azt mondjuk:

no war, no migration, no gender.

Ebből nem vagyunk hajlandóak engedni – jelentette ki.

Hangsúlyozta: az Európai Parlament és annak egyetlen szakbizottsága sem felettes szerve Magyarországnak, nem egy hatóság, amelyik kötelező érvényű döntéseket hoz.

Ezért, – folytatta – nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és "elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálni. Hozzátette: több tiszteletet várnak el az Európai Parlament valamennyi tagjától, így az költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaitól is.

Ennek alapján úgy vélte: "nem oszt, nem szoroz", amit a bizottság politikai nyomásgyakorlása keretében csinált. Szerinte az elmúlt napok tapasztalata is az, hogy a tagokat nem érdeklik a tények.

A magyarokat pedig nem érdekelik a bizottság hazugságai, csúsztatásai, vádaskodásai 

- jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: "ennek a politikai akciónak a lufija ma a zárósajtótájékoztatón ismét kipukkadt".

Deutsch Tamás tajtékzik az EP ellenőrző bizottságának kritikája miatt: "Az érveik olyanok, mintha valaki hosszan érvelne amellett, hogy a hülyét azért lehet pontos j-vel is írni"

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról az Országgyűlés Irodaházában 2023. május 17-én. MTI/Máthé Zoltán

Arra is kitért: 2004 és 2010 között, amikor az "európai baloldal elvtársai", a magyar baloldal volt kormányon, az EU egyetlen szakbizottsága sem vizsgálódott Magyarországon, holott "brutális korrupciós ügyek" voltak ebben az időszakban, így például a 4-es metró botránya, ahol az EU csalás elleni hivatal 160 milliárd forintot ellopását állapította meg. Hozzátette: az emberi jogi helyzetet sem tartották megvizsgálandónak ebben az időszaban, pedig 2006-ban "rendőrterror tombolt" Budapest utcáin.

Az EP delegációja felszólította a kormányt, hogy hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának Budapestre látogató delegációja felszólította a magyar kormányt, hogy felelőségteljesebben ossza el az európai uniós forrásokat, ne "felülről lefelé", hanem az érintettek bevonásával hozzon döntéseket, hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket

- mondta Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

Kiemelte: 28 milliárd euró, azaz 10 ezer milliárd forint sorsa múlik azon, hogy teljesül-e érdemben a korábban megfogalmazott úgynevezett 27 "szupermérföldkő" és a hozzá tartozó 17 korrekció.

Úgy fogalmazott: az uniós alapok nagy lehetőséget rejtenek az ország számára, ugyanakkor vannak fenntartásaik, hogy tényleg a magyar polgárok és a vállalkozók a haszonélvezői azoknak.

A delegációt vezető európai néppárti németországi képviselő megjegyezte: egyebek közt azt kifogásolták, hogy az Állami Számvevőszék nem tudott tájékoztatást adni – 29 esetben, 1,48 milliárd eurót érintően – a korábban kifogásolt európai pénzek sorsáról.

Hiányolják továbbá a szabad piacgazdaság érvényesülését is a közbeszerzéseknél, a civil szervezetek és az önkormányzatok érdemi bevonását a pénzek elosztásába – jegyezte meg.

Monika Hohlmeier közölte:

a magyar kormány számos torzító, a versenyt korlátozó intézkedést – például egyedi adókat – vezetett be, konzultáció nélkül változtatta meg a törvényeket, továbbá megfélemlítette az érintetteket.

Hozzátette, hogy a döntéshozás kapkodó, egyik napról a másikra változtatják meg a költségvetési törvényt.

A kohéziós és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) alapjainak felszabadításához alapvető feltétel, hogy átláthatóbb és pártatlanabb módon, valamennyi régió és vállalkozás egyformán férjen hozzá az uniós forrásokhoz – "politikai torzítás nélkül"; az EU-alapoknak el kell érnie a polgárokhoz, a társadalomhoz – mondta.

A delegáció vezetője az új Integritás Hatóság felállításáról elismerően beszélt, továbbá az adóhivatalnál zajlott változásokat és a bírósági tanács megerősítését is pozitívnak nevezte.

Petri Sarvamaa, a delegáció tagja (Európai Néppárt, Finnország) azt hangsúlyozta, hogy 11 éve vannak ilyen tényfeltáró misszióik, a demokratikus felügyelet megvalósulását vizsgálják. A jogállamiság tiszteletben tartását és a költségvetés védelmének a megvalósulását kívánják elérni – fűzte hozzá.

Lara Wolters (S&D, Hollandia) elmondta, hogy aggódnak az európai polgártársaikért, a következő generációért. Az európai pénzek befagyasztására azért volt szükség, mert a jogállamisági kérdésben a magyar kormány nem volt hajlandó előrelépni – mondta.

A delegációban részt vevő Daniel Freund (Zöldek/Európai Szabad Szövetség, Németország) úgy fogalmazott,

nem szeretnék, "ha az európai pénzek révén Orbán Viktor ismerősei és családja gazdagodna", a pénzek megfelelő felhasználásának a biztosítását várják el.

A delegáció megfigyelő tagjai Cseh Katalin (Renew, Magyarország) és Rónai Sándor (S&D, Magyarország) voltak; ők nem vettek részt a sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogyan kommentálnák, hogy a Mol felfüggesztette a tárgyalásokat az ukrán féllel, miután a vezetékhálózatot üzemeltető cég vezérigazgatója közölte, hogy Brüsszelből, Ursula von der Leyenéktől engedélyt kaptak a Barátság vezetéken történő szállítás leállítására, ha hazánk nem enged a feltételeiknek és zsarolásnak tartják-e a történteket, valamint miért állna a bizottságnak érdekében egy tagállam iparát és gazdaságát gyengíteni egy ilyen lépéssel, Monika Hohlmeier úgy felelt:

nekik nem feladatuk azzal foglalkozni, hogy kik Magyarország barátai és ellenségei.

Az ő dolguk az EU-s költségvetés szabályszerű végrehajtásának vizsgálata.

Egy másik felvetésre reagálva közölte: javaslataikat, kritikai észrevételeiket továbbítják az Európai Bizottságnak.

Monika Hohlmeier az Integritás Hatóság apropóján úgy fogalmazott, hogy a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) is bizakodóak.

Ugyanakkor megjegyezte: aggodalommal tölti el küldöttségüket, hogy úgy érzik, bizonyos diszkriminatív gyakorlatok hosszú ideje működnek Magyarországon. Egyesek arról számolnak be, hogy megfélemlítik őket az állami hatóságok, a jogszabályok pedig túl gyorsan változnak

- mondta.

A küldöttség a parlamenti szakbizottságok elnökeivel és valamennyi tagjával akart találkozni, végül azonban csupán az elnökökkel tudtak egyeztetni – közölte Monika Hohlmeier.

Daniel Freund kérdésre válaszolva kijelentette: az a céljuk, hogy a magyarok minél előbb megkapják az uniós forrásokat.

Amint Magyarország teljesíti a szükséges feltételeket, a pénzek megérkeznek, addig viszont befagyasztva maradnak -

tette hozzá.

Petri Sarvamaa kérdésre felelve kijelentette: nem azért érkeztek Magyarországra, hogy valamelyik politikai párt mellett vagy ellen szálljanak síkra. Hangsúlyozta:

követelik, hogy a jogállamiság minden szempontból álljon helyre Magyarországon.

Lara Wolters szintén egy kérdésre válaszolva azt mondta, Varga Judit igazságügyi miniszter nem találkozott velük, de nem kaptak bővebb tájékoztatást arról, hogy miért. A holland EP-képviselő arról is beszélt, feszültebbé tette a látogatásukat "az ellenséges média hangulatkeltése", pedig ők a nyitottság és az együttműködés szellemében érkeztek.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hülye Úr!
Megkérdeztek titeket is, csak éppen a magas lovon nem hallottátok, szóba sem álltatok velük!
Aztán mit képzeltek, hogy majd a nyúl viszi a puskát?
Hülye...ja hüje!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
laja70
Faragjon a tajtékjából tajtékpipát, abból még szívhat is...
jáger laszló
mn no dt!!
Csak + ne üsse a guta,mert akkor mi lesz az MTK-val!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Hülye Úr!
Megkérdeztek titeket is, csak éppen a magas lovon nem hallottátok, szóba sem álltatok velük!
Aztán mit képzeltek, hogy majd a nyúl viszi a puskát?
Hülye...ja hüje!
simmering73
@KisTehen: Te olyan hüje vagy, hogy még a -ly-.t se érdemled meg.
Emmersson71
"Deutsch Tamás tajtékzik az EP ellenőrző bizottságának kritikája miatt: "Az érveik olyanok, mintha valaki hosszan érvelne amellett, hogy a hülyét azért lehet pontos j-vel is írni""

Gondolom, nem Shit Plagi bá' vagy Kunhalmi művésznő volt a meghívott vendég :)
csak úgy....
@KisTehen: ökröm, ma még a hideg vízre valót sem keresed meg, annyira gyönge vagy!:) szorgalmazd végre, hogy oktatásra járassanak...
troppauerhumer
Sállátavasz van,tavasz van nálatok virágzik a kreténfa-gender-.azé'ettől felnyerítettem-az egysejtűek orbánfelszopó,nyaló versenyben jó helyezés.Fogadok a gendert is megvétózzuk ..
Nincs semmilyen migrációs terv . A tagállamok pedig eddig is -eztán is maguk döntik el, hogy milyen mértékben támogatják a legális migrációt.

Menjünk vissza a múltba és adjunk kotont a hülyegyerekgyártó apádnak ,
Férfi,fehér,heteró és keresztény nagyon :HÜJE.a gendernek semmi köze a biológiai nemekhez ,a szexualitáshoz se höhöö...a gender a nők társadalmi,munkahelyi,közéleti elfogadottságáról,a nőket társadalomban megillető egyenlő jogairól szól.
Hát nemis tom ,rémlik valami ,vájjácsak valami prüsszel üzent tegnap :

Ez szörnyen aljas dolog ,tegnap is megmondta -Navracsicska -az EU bizottság rossz kérdésekkel provokálta Orbanisztánt ,megtámadtak minket: Brüsszelből üzenik: "Nincs részletfizetés, minden feltételt teljesíteni kell!Pénzcsap zárva marad.

"Nincs részletfizetés, minden feltételt teljesíteni kell!
Pénzcsap zárva marad."...te érted ? olyan okos vagy lécci magyarázd el

Na zárjuk le Orbán megmondá:
'Magyarországon nincs korrupció"
...és télleg nem lehet hámer a korrupció nemis magyar szó.
Prosti a bíróságon-
Tisztelt bíró úr mégis mi a vád ellenem ?
Bíró:az ön vádlója azt állítja ön :korrupt,kancsal krva.
Prosti:nade bíró úr nézzen rám ,méghogy én kancsal?
A lóvét továbbra sem kapod meg,, de azért a lépcsőházból még vissza tudtál ugatni nekik. Olyan portásgyőzelem ez..
Menőmanó
Olyan mintha ez a hüje Tompi kétségbeesetten küszködne azért, hogy továbbra is Prüsssszelben rugdoshassa Prüsssszelt.
Péter2
Na akkor megint megkapták a fideszt hívők a cirkuszt , Amikor például arról ír valaki, hogy a Fidesz - KDNP rezsim politikusai mennyire korruptak, akkor mindig megjelennek azok a barnanyelvű véleményezők, akik csípőből tagadják az egészet, vagy jobb esetben arról posztolnak, hogy de a szocik is loptak. Teszik ezt valami elképesztően hamis magyarságtudattal ötvözve, hazaárulózva le minden olyan állítást, ami megkérdőjelezi a Fidesz vezetők szakértelmét, lojalitását Magyarországgal szemben. Persze ezen tulajdonképpen nem tud meglepődni az ember, amikor azt látja, hogy a Fidesz vezető politikusai is ugyanezt csinálják. Mire is gondolok? Itt van például az OLAF jelentése a metróberuházásról (ami jelenleg nem elérhető egy hétköznapi ember számára, mert ugye titkos), ahol a Fidesz rezsim akkor összeget lengetett be, a szocik kárára, hogy abból a bánatos szegfű pártja minimum 10 választást nyerhetett volna zsinórban, örökéletet ígérve minden magyar állampolgárnak. Az egész nem más, mint egy nagy fedő sztori a Fidesz rezsim elmúlt 7 évének kitisztázására - "a szocik többet loptak" - történet - "az elmúlt nyolc év" újratöltve és megfűszerezve vastagon szervilizmussal. Mit is akar eldugni a Fidesz és seggnyalói? """ Orbán kisvasútja (amit, ha kell, Bicskéig tolnak) 850.000.000,-
- Orbán várba költözése (teraszostul, tapétástul, stb.) 19.000.000.000,-
- Rogán minisztériuma (aminek a feladata Orbán újraválasztása) 24.000.000.000,-
- Orbán GYODA-ja (ami felelős a földikutyák szinte teljes kipusztulásáért) 22.000.000.000,-
- Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter brókeres bukása 1.400.000.000,-
- MET offshore buli a gázárakkal való játszadozás 100.000.000.000,-
- Magyar Kereskedőház Zrt (Szijjártó orosz bulija) 2.400.000.000,-
- C. Mack az USA volt kongresszusi képviselőjének "támogatása" 1.400.000.000,-
- Fk Csíkszereda futballcsapatának támogatása 1.200.000.000,-
- Századvég (csak a 2014-es tanulmányok) 1.400.000.000.-
- KOGART galéria ( évi 200 millióval támogatva)...
Péter2
@Péter2: Folytatás --450-es mobilhálózat (használja valaki?) 13.000.000.000,-
- Nyúltenyésztési szakkönyv(Plagi Pali módra) 31.000.000,-
- Látványsportok (nézők nélkül) 190.800.000.000,-
- Felcsúti focicsapat 9.200.000.000,-
- Csődvédelem (ami nem működik) 626.000.000,-
- Munkahelyteremtés (0 és zéró közötti mennyiség) 300.000.000,-
- MTK stadion (kivégzőfallal) 1.530.000.000,-
- Nyugdíjkassza (mennyire elfelejtettük a legnagyobb lenyúlást!) 3.000.000.000.000,-
- MNB a Fidesz házipénztára (csak műkincsekre, Matolcsy tündérországbeli álmaiért) 30.000.000.000,-
- Közmédia (beszélek hülyeségeket, Fidesz - Habony média) 100.000.000.000,-
- Államkötvények offshore értékesítése 27.000.000.000,-
- Villavásárlás (Matolcsy módra) 1.000.000.000,-
- Roma önkormányzat ( most lett felmentve Flórián a felelősség alól) 1.500.000.000,-
- Győri Tibor (nagy spíler, önmaga sajtómegfigyelését rendelte meg) 4.400.000.000,-
- MMA és Fekete György (az apród frizurás, de nagyban játszó ) 6.500.000.000,-
- Zöld Erdély Egyesület (egy szinte nem létező egyesület, a pénz is eltűnik benne) 11.200.000,-
- Leslie Mándoki koncert (hát nem egy Madonna koncert volt) 100.000.000,-
- Corvin Lánc Testületének székháza (akit kitűntettek még Corvin láncot sem kapott) 1.000.000.000.-
- Erdélyi kulturális programok (ebbe aztán minden belefér) 1.470.000.000,-
- Bánsági magyar kulturális napok 150.000.000,-
- Olimpiai központ (szavazzuk meg, hogy ne legyen) 40.000.000.000,-
- Zsidó emlékezet háza (amit a zsidók sem akartak ebben a formában) 4.700.000.000,-
- MKB bank ( a kormány bankja) 300.000.000.000,-
- Határon túli papok és lelkészek támogatása 420.000.000,-
- Fidesz - KDNP rezsim autóflotta (Rogán helikopterezés nélkül) 6.000.000.000,-
- Nemzeti információkommunikációs stratégia 1.400.000.000,-
- Ózdi filmes élménypark ( esküszöm látni kell, park a semmiről, senkinek) 1.000.000.000,-
- Brien Bar koncert (43 eladott jegy!) 100.000.000,-
- Ócsai lakópark (ahová Orbánt és tettestársait...
Péter2
Folytatás 3 - Ócsai lakópark (ahová Orbánt és tettestársait lehet majd egyszer költöztetni) 2.400.000.000,-
--------------------------
Ez eddig 3.919.188.200.000,-

Vagyis eddig cirka 4, azaz négyezer milliárd lett eltapsolva és rengeteg a listán nem szereplő ügy van még, például a Bicske melletti 59 lyuk a földben 588 millióért, és hosszan lehetne sorolni az egyéb eseteket.
Peller Anikó
@Péter2: Köszönjük Péter.

Na ezt osszátok, nem az ellenzéket.
csak úgy....
@Péter2: erröl a sok mindenröl csak az jut eszembe,hogy rózsa sándor a betyár ha élne ,akkor ezt még az ö gyomra sem venné be ...,pedíg szegrü-végrü kollégák!
laja70
@KisTehen: Nem Kis Tehén, hanem egy vén marha vagy!!!
Edebácsi
A szokásos mellébeszélés. A vizsgálat tárgya az EU-s pénzek közpénzek elosztásának módja, haszonélvezői, a jogállamiság feltételrendszerének betartása, a Deutsch & Co. pedig migrációról, nem létező gyermekvédelemről beszél. No, ezekről NEM volt szó. Tiszteletet pedig nem az kap, aki követeli, hanem az, aki kiérdemli. No, erről sincs szó.
Toller Béla
Hihetetlen gyökerek ordibálnak itt Magyarország valamiféle képviseletében ! Miért hagyjuk ezt ? Nincs a külügyi bizottságban egy rendes fidszes, akinek ez azért már sok lenne ? Egy sincs ? Egyetlen darab, megveszekedett rendes érzésű fideszes sincs ?
CsipkeRózsa
@Toller Béla: Lehet, hogy van, de mindegyiknek vaj van a fején, zsarolhatóak, Orbán kicsinálja őket.
human
Ha valaki, hát Tompika pontosan tudja hogy írják a "hülye" szót. Hiszi nap mint nap olvashatja a kommentfalán :)
Peller Anikó
@Toller Béla: Viszont lyó nagy hüje ez a nix dájcs.
Nessy
Drága Tompika! Aki hülye, az hibásan írva is hüje! Maga csak tudja!!
nejlontacskó
" no war, no migration, no gender. Material? Of course! "
Tompika módra...
csak úgy....
a tompihoz hasonló seggfejeket csak a még nagyobb seggfejek, a mostani 2/3 -ad tud futtatni! :) -akik szintén zenész!
ittott
most úgy néz ki, hogy nem lesz mit ellopni. nagy a baj.
csak úgy....
@ittott: nyugi,lesz ötletük! már az is egy kurva jó ötlet,hogy a sebesség korlátozásnál megszünt a tolerancia! ;) - ha a sietös magyarokra gondolok, akkor ez 0rbánnak milliárdokat jelent évente, - ö így védi a biztonságotokat és egészseggeteket! :)
Lepényleső
Vélhetően sokan megelégednének azzal,ha kormányuk ugyan egy fikarcnyit sem tisztelné őket,- ahogy nem is teszi,
de legalább néhány tézist betartanának pl; hogy még közvetve sem ölnek,nem rabolnak,nem lopnak és nem hazudnak,
sokan elégedettek volnának,- kivált ha szabad választások útján lennének ott ahol éppen vannak?
namihami
Tomi! Neked lehet! Sőt, egész lényeddel azt igazolod, hogy nemcsak lehet, de számodra kötelező!
jáger laszló
dt tajtékzik
1 kis önuralom nem árt mert ez nem azonos a fidex közeggel ,de ez is a valósághoz tartozik amelyet nem árt +ismerni..
A tajtékozás majd + szűnik,mert nem vezet sehová!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.