Egy szabolcsi emlékhely avatásán adta elő történelemfilozófiai téziseit a miniszter.

Navracsics megfejtette, mi teljesíti ki a „magyar géniuszt”, történelmi emlékhely is kell hozzá

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a megújuló veszprémi várnegyed hivatalos megnyitóján a Szent Mihály Főszékesegyházban 2023. május 12-én. MTI/Katona Tibor

A magyar állam és a minket Európához kötő kereszténység a magyarság lételemét jelentik – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcson. Navracsics a községben létrehozott történelmi emlékhely avatásán mondott beszédet, ebben pedig azt is megfejtette, mi „a tanulsága a szabolcsi történelmi emlékhelynek”:

Bármilyen hódítóval vagy hódítási kísérlettel bátran, magabiztosan és önbizalommal nézhetnek szembe a magyarok mindaddig, amíg megtartják államukat és keresztény hitüket.

Navracsics szerint a nemzetek általában megerősödve kerülnek ki a „népirtási és hódítási kísérleteketből”, új korszakot tudnak nyitni történelmükben. Ennél sokkal veszélyesebb a miniszter szerint a hódításnak az a formája, melyben a nemzet a múltját, a történelmét és a kultúráját veszíti el, ezért fontosak a történelmi emlékhelyek.

A miniszter azt is kifejtette, hogy az állam, az intézmények és a hit tartja meg a nyelvet és a hagyományokat, kiteljesítve a „magyar géniuszt”, ami lehetővé tette az ezeréves magyar államiságot, a közösségek békés együtt élését, illetve a hódítók elleni védelmet.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Na ebből az ' emlékhelyből ' mennyit loptak a Nagy Hím Tag Társaid ?
Egyébként szónék neked mintágyünpíízbrüsszelből , hogy Magyarország egy emlékhely , hol Ország volt ott most trágyadomb leledzik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
jaistenem...már megint ez? jól bírja a faszi, persze ilyen hatalmas fizuért mindent bírnia kell...
Clavigo
Kéne már egy " emlékhely " Felsőcsutkára,,a régi Vályog Quarter mellé ,valahová..Egy pöcegödör szerüség nagyszerűen mutatna..
Néro2
Na ebből az ' emlékhelyből ' mennyit loptak a Nagy Hím Tag Társaid ?
Egyébként szónék neked mintágyünpíízbrüsszelből , hogy Magyarország egy emlékhely , hol Ország volt ott most trágyadomb leledzik.
ittott
ez egyre hülyébb. egykor normális volt. most hogy bebukták az uniós pénzeket, már nem tudja mit beszél. de ezt a duma
bármely európai nemzetre igaz lehet. talán egy kis történelmi lecke jót tenne neki.
lusta
@ittott: Mikor volt ez orvosnál? Ez tudja egyáltalán, hogy az erdélyi rendek inkább vállalták a szultán fennhatóságát a nagy keresztény magyar király helyett?
namihami
Most ez megy határidő-bejelentések helyett!
Ez se nagyobb hülyeség vagy tévedési lehetőség! A feladat ezzel is teljesíttetett! És legalább nem a nemzetközi fórumokon égeti magát és az országot!
Néro2
@Qqberci: Már fájt. Fitymák csak előre kiutalt pííízből hajlandóak lopni.
Nekik minden előre jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.