Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt 500 millió euró folyósítását az Európai Békekeretből, azzal az ürüggyel, hogy Ukrajna a háború nemzetközi támogatóinak listájára tette az OTP Bankot.

Fantomfájdalmai vannak, úgy tesz, mintha magyar érdekeket védene – leoltotta Orbán Viktort egy uniós politikus

Fantomfájdalmai vannak. Forrás: Youtube

A lett Ivars Ijab az Európai Parlament képviselője szerint Magyarország az újabb szankciós csomagot is meg fogja vétózni, mert Orbán Viktor azt akarja elérni, hogy az OTP Bank ne kerüljön fel a tiltott pénzintézetek listájára – írja a RTL. Eközben az OTP jelezte, hogy saját hatáskörben fogja megoldani a kérdést. A Baltijas Balss hírportálnak Ivars azt mondta, hogy 

Orbán cinikus módon egyszerre vezet egy uniós országot, és zsarol több másikat, ráadásul egy olyan fontos kérdésben, mint Ukrajna támogatása. A képviselő szerint ez jól mutatja Orbán Viktor hozzáállását az Európai Unióhoz.

A képviselő a Magyarország számára elkülönített uniós források befagyasztására is kitért. Mint mondta, Magyarországon még mindig nincs rendben a jogállamiság, de ennek ellenére a kormány mindent megtesz, hogy ezt a pénzt valahogyan megkapja. A politikus szerint az unió egyik legnagyobb strukturális problémája az, hogy kevés lehetősége van befolyásolni a demokráciát és a jogállamiságot.

Hozzátette, jelenleg ugyan nincs mód arra, hogy Magyarországot kizárják az unióból, de Brüsszel lépéseket tesz annak érdekében, hogy befolyást szerezzen a tagállamok demokráciájának védelmére. Az egyik ilyen éppen az a mechanizmus, amely az uniós pénzek elosztását a jogállamiság tiszteletben tartásához köti.

Magyarország szereti önelégülten bírálni Brüsszelt, de közben jól tudja, hogy gazdasága és jövője közvetlenül az EU-tól függ

– mondta Ijabs.

A lett politikus szerint észre kell venni, hogy a magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szorosan összedolgozik. Ijabs szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy Magyarországnak, akárcsak Oroszországnak, „fantomfájdalmai” vannak az elvesztett területek miatt, és Orbán Viktor ezt ki is használja. A magyar miniszterelnök úgy tesz, mintha a magyar érdekeket védené – tette hozzá.

Pontosan ugyanezt mondja Putyin is, hogy Oroszország külföldön is vigyáz a sajátjaira. Orbán egyértelműen Putyint másolja, arról nem is beszélve, hogy egészen gyakorlatias dolgokat is tesz: a hatalomhoz közel álló üzletembereket termel ki magának, akik a különböző politikai projektekben is támogatják. A kormány rengeteg pénzt fektet a médiába is, amely csak egy »helyes« irányvonalat képvisel. Csak Orbánnak nincs meg az a szabadsága, ami Putyinnak igen: hogy megvalósítsa az álmait

– idézte a politikust az Index.

Forrás: RTL, Baltijas Balss

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Egy dologban téved a lett politikus: nem Magyarországnak vannak fantomfájdalmai az elcsatolt területek miatt, hanem orbánnak. Neki is csak újabban, mert 30 éve még kivonult hordájával a parlamentből a trianoni megemlékezésről.
Az OTP-t is leszarja ívesen, de baromira kapóra jött neki az újabb vétóhoz, sikerül megint egy kiadósat nyalintani Putyin segglyukába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
De ronda OV zsiros morcos pofája, ja nem tud jobbat ez a kipcsák !!! hahahahahhahh
jáger laszló
Ennek LNÉre továbbra is az orbán vektor mutatja az irányt és jelöli kii a vektor nagyságát!!
Még átmenetileg!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@verőce21: minden magyar tudja,hogy lop az 0rbánotok, csak ti a nagyon kukák nem!
balos
@jáger laszló: Sajnállak!Még nem le!
ómió
@gina: Már te se ismered fel a tetvesbolsi "kis proli tezsvíreidet", bolsiék fajkreténje! Majd, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük - ha még van némi agymaradékod - próbáld megjegyezni a tetvesbolsi pofájukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.