Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában mondta el szokásosan agresszív stílusában véleményét az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatásáról.

Szijjártó Péter nem bírta tovább: Ukrajna és Horvátország gátlástalan

Szijjártó Péter szemmel veri Zelenszkij ukrán elnököt. Forrás: Facebook

Szijjártó szerint "hungarofóbiában" szenvedő delegáció járt Budapesten, olyan emberek, akik ki nem állhatják Magyarországot, és nem hiszik el, hogy a magyarok képesek érett, felnőtt döntést hozni az országuk jövőjéről. Ráadásul a delegáció tagjai be akartak avatkozni Magyarország szuverenitását képező ügyekbe – szemlézte a Blikk.

A Magyarországnak járó európai uniós pénzekkel kapcsolatban a miniszter azt mondta, ő hisz abban, hogy minisztertársai tárgyalásai sikerre vezetnek, de nincs könnyű dolguk, tekintettel arra, hogy a nemzetközi, liberális, mainstream Brüsszel nem tudja megemészteni, hogy a magyarok maguk hoztak döntést a saját jövőjükről, és hogy Budapesten az emberek akarata alapján egy jobboldali, nemzeti, patrióta, kereszténydemokrata kormány van, amely minden külső nyomásgyakorlás ellenére sikeres.

Világossá kell tenni, hogy Magyarország jövőjéről kizárólag a magyarok dönthetnek és nem Brüsszel – hergelte tovább hallgatóságát a fideszes diplomácia vezére.

Szijjártó Péter azt is elpanaszolta, hogy Horvátország – kihasználva a háborús helyzetet – "gátlástalanul" az „európai piaci mérték sokszorosára” emelte a tranzitdíjat, és ugyanígy tett Ukrajna is. A magyarok már így is nagyon magas árat fizettek egy olyan háborúért, ami nem az ő háborújuk, és a kirobbanásához semmi közük, így jogos elvárás lenne, hogy a továbbiakban ne a magyar emberekkel akarják megfizettetni ennek a háborúnak a még magasabb árát – zokogta Petiminiszter.

Szijjártó Péter Ukrajna európai uniós csatlakozásáról úgy nyilatkozott, Magyarország csak akkor adja támogatását, ha látja, hogy érvényesülnek azok a garanciák, amelyek a magyar nemzeti közösség jogainak biztosításáról szólnak, azaz ha a kárpátaljai magyar közösség visszakapja azokat a jogait, amikkel már rendelkezett.

Forrás: Blikk
Fotó: Facebook

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Brühühü...emelték a horvátok a tranzitdíjaaaaat!
Mi csak az oroszoknak szeretünk ötszörös árat fizetni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Brühühü...emelték a horvátok a tranzitdíjaaaaat!
Mi csak az oroszoknak szeretünk ötszörös árat fizetni!
Qqberci
Szíjrágó, ha a hülyeségtől meg az aljasságtól nőni lehetne, már ülve nyalogatnád a Holdat!...
Sziszifusz
Nekünk az a szerencsénk, hogy Orbán és bandája nem gátlástalan. Ezt nagyon sok példa mutatja, annyi, hogy mindet fel sem lehet sorolni .
teuton
@Maccska: A vilagcsucsos AFAt te nem fizeted??? Nem erdekes, hogy meg Ukrajnaban is alacsonyabb, de az inflacio is? Agyhalott barom!
telegdilaci
@Sakk Matt:Tőletek gátlástalanabb nincs is,a világon Miről hablatyolsz, valójában Magyarország fizeti a Putyin háborúját azzal hogy Magyarország veszi a legdrágábban az Orosz gázt,más Országok már igyekeztek leválni az Orosz gázról érthetetlen okból nektek eszetekben sincs,ezzel támogatjátok Putyint!
Nessy
@telegdilaci: Támogatja Putyint a svábhegyi beteg szamár, meg Orbánék! Mind az "elsöprő" 50 % szavazójukkal, a határon túliakkal együtt! Az tény, hogy a kormány "Putyin támogatásának" az árát az egész ország fizeti! A pancser gazdaság politikájuk már csak a hab a tortán.
FLETÓ
Tessék itthon útdíjat bevezetni mindenhol! Autópályákon emelni! Úgysem tud másfelé menni, főleg a kamion!
simmering73
@Maccska: Náladnál nagyobb gyogyóst lámpással sem találni itt a propin.
Edebácsi
Felcsút Géniusza és csúszó-mászói mindent megtettek azért, hogy a világ civilizáltabb része így viszonyuljanak hozzájuk.
Csak, sajnos, ennek ki isszuk meg a levét
izéke
Ez egy eszelős barom,méltó putyinhoz és orbánhoz
Sakk Matt
@telegdilaci: Ezt biztosan nekem szántad?
bence
Petike a magyar sikerekre hivatkozik , már ha sikernek lehet nevezni , hogy vele együtt szétlopták az országot a temérdek milliárdokat is beleszámítva ami az EU - tól özönlött be 13 évük alatt az országba !
lusta
Mi is a siker mércéje? A világbajnok 27%-os ÁFA? AZ, hogy 13 év kemény munkájának köszönhetően a magyar infláció az eurós átlag háromszorosa? AZ a tény, hogy az Unió legszegényebb országa szintre küzdötték le Magyarországot? Az, hogy sutba vágták az orosz gyarmatosítási kísérleteket és gőzerővel hajtunk Kína gyarmata titulusért? Az, hogy a nagy elszegényesedés ellenére magyarországon nő a legnagyobb tempóban a dollár milliomosok száma? Az, hogy a vasbetonból rendszerszinten kihagyják a vasat és örüljüjünk, hogy még sóder és cément vagyon benne?
Béla333
Ezt a hülyét azért tarjuk el, hogy pl. az ilyen ügyeket ügyes diplomáciai tárgyalásokkal megoldjon!
De ennek szemmel láthatóan fogalma sincs, hogy hogyan is kellene ezt csinálni!
Nyírfa
@telegdilaci: 10.48

Miért @Sakk Matt: -nak címezted? :)
Giovanni Alba
@Sakk Matt: ma, 11:40
Rossz címzés, egy eltévedt levél, megesett már mással is, bár azok a mások idejében korrigáltak is.
Ez van srácok.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 12:03
Ha nem érted, ne válaszolj, ha van ellenérved, akkor mutasd, mert ez így csak óvodás szintű beszólogatás.
lusta
@Maccska: Miben? Valami konkrétumot. Kérnék egy valamirevaló országot megadni, ahol 27% vagy magasabb az ÁFA mértéke.
izéke
@Maccska: melyik része a hazugság? Cáfold meg bármelyik állítást te girhes szijamijaú,leszoptad már a csúf kopasz Hókuszpókot?
Giovanni Alba
A cikkhez.
Miért akar beleszólni CR2 más országok belügyeibe? Ha megemelik a tranzitdíjat, akkor megemelik, nem? Majd engedélyt kérnek 0v-től, erre gondolt ez a fékeveszett kakadu?
Nem emlékszem, hogy az autópálya díjak megállapításakor nemzetközi egyeztetés zajlott volna.
Az ukránok barátságtalanok? Igen, de lehet-e ezen csodálkozni a magyar "diplomácia" nyilatkozatai után?
Meglepő lenne, hogy Zelenszkijnek (és az ukránoknak) Ukrajna az első, és nem a mi harci kakadunk lelkivilágának pátyolgatása?
A tranzitdíj emelése csak egy kis fricska az 500 millió euro blokkolása miatt.
Nessy
Külügyérünk állandóan a szuverenitásról szónokol, aztán rettenetesen megsértődik, ha más is szuverén államként dönt a saját országát érintő, pl. tranzitdíj emelésről!
Pálinkás Pál
" Világossá kell tenni, hogy Magyarország jövőjéről kizárólag a magyarok dönthetnek "...igen zselés köcsög...tehát nem te, látens buzeráns, se nem a cigány, zsírdisznó urad...ti esetleg majd arról dönthettek, hol legyen az aka...s
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 12:37
A fogyasztási adót mindenki fizeti, a 25 év alattiak is, akik nem fizetnek jövedelemadót, a 30 év alattiak, akik gyermeket vállalnak, fizetik a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők többszörösen fizetnek, mert a gyermekek fogyasztása után is cseng a kassza.
Az aktív munkavállalók az ÁFA-t az adózott jövedelmükből fizetik.
Te vissza akarod fogni a fogyasztást az adó emelésével? Tudod, hogy ezzel a hazai kiskereskedelem (és a hazai beszállítók) ellen dolgozol?
Azt mondod, az fizet több áfát, aki többet fogyaszt. Ez csak részben igaz, mert akinek gondot okoz a puszta megélhetés is, és csak reménykedik, hogy előbb jöjjön a nyugdíj mint a számlák, aki inkább nem váltja ki a gyógyszereit, mert akkor kenyérre már nem jut, az nem fog több áfát fizetni, mert nincsen miből.
Nem mehet mindenki egerészni.
Nyírfa
Közel-távol nincs a környezetében egyetlen ember sem, aki szólna neki, hogy mennyire nevetséges? Hogy égen-földön nincsen már ország, politikus, aki komolyan venné? Persze, olyanak akadnak, nem is kevesen, akik proftálni akarnak belőle, s teszik is, csak éppen a hazánk kárára.
A végtelenbe nem futhat ez a vonat, amire felült a kormány, valahol valami, valaki meg fogja állítani, s nem biztos, hogy az Marabellán lesz.
Pálinkás Pál
@Maccska: nem a magyar nép, hanem 1 millió cigány, félanalfabéta vidéki, nyugger, meg a parazita külhoniak, úgyhogy kussolj...
Sakk Matt
@Horizont: Én sem sértődtem meg, csak finoman jeleztem, hogy félrement :)
Néro2
Gátlástalan. Mindenki.
Ugye Papagáj Pitike Petike.
Már ott tartok veled kapcsolatban mint trágyadombotok egyik ocsmány férge megítélésedben , hogy a jóvanezígy vagy az És és galandférgeitek BÁRMELYIKE hasznosabb lenne Külügyérnek mint te.
Vazzmeg kezeltesd már magad a Főnököddel együtt mondjuk Grácban.
Ja nem ott mert a várbeli desznyón se jött be a szaktudásuk.
Akkor mondjuk elektrosokk mindkettőtöknek kényelmes székben 380 volt /120 amperen
lusta
@Maccska: Hát igen, de ezt a magas szja (36%) mértéket csak a magas jövedelműek 1,7 millió fölött) fizették. A mezei halandók 18%-t fizettek. Nagyon igazságos, hogy a minimálbéres is ugyan annyit (%) fizet, meg az 5 milliót kereső O1G is?
teuton
@Maccska: 3 millio megvasarolt birka dönt 10 milllio sorsarol? Na ez am a demokracia! Ilyen meg a török diktaturaban sem fordulhat elö, Erdogan csak 50% +1 szavazattal lehetett elnök!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:17
Azt akarod mondani, hogy az országot azok tartják el, akik dolgoznak, és fizetik a jövedelemadót?
De te a fogyasztást akarod adóztatni, amivel szépen vissza tudod fogni magát a fogyasztást.
Hol van ebben a logika? Inkább reklámozd a több kulcsos jövedelemadót, legyen egy széles sáv az átlagnak, és legyen egy keskenyebb az átlagon felüli, kiemelkedő fizetéseknek.
Igen, a focistákra (is) gondolok.
csak úgy....
@lusta: ön egy macsskától vár konkrétumot? - aki már egeret sem tud fogni...
gina
Buzi hörcsög, ki vagy te?? csk a nép szolgája te senki, agytalan nulla, takarodó, úgyis csak kinevetnek kakadú
teuton
@Maccska: Te tenyleg hülye vagy! Az EUs penzek nelkül az orszag 1 heten belül csödbe menne!!! Azonkivül közlöm veled, Nemetorszagban evi 5 millio netto fövedelemig egyedülalloknak nincs SZJA, csaladosoknak meg joval magasabb ez az összeg!!! KATA-szerü vallalokozasoknak pedig evi n6,5 millaig adomentesseg van! Es köszönik szepen, jol megy a gazdasag, a fizetesek a magyarnak többszöröse, az elelmiszerarak pedig reszben meg olcsobbak is. Meg a dizel is, köszönhetöen ugye a Szarrago kivalo szerzödeseinek az oroszokkal. Az aprilisi inflacio 7,4% volt, a majusi 7,1% lesz. Most gyere a magyar adatok összehasonlitasaval!
csak úgy....
@Maccska: mint már többször említettem, ma vasárnap van és ebbü kifolyólag, te nem egy hétköznapi elmebeteg! :)
ómió
Má' megint az igazat mondta!? Hát, nem csoda, hogy nem efftársi!
csak úgy....
@Maccska: az 0rbán féle "háborus" áremelkedést nem vetted figyelembe, te lankad agyu faß!
lusta
@Maccska: A felczúti kis pozakos tolvaj zsebcézárnak valóban semmi, de idézném Janusz Korwin Mikke gondolatmenetét, a minimálbéresnek, a kisnyugdíjasnak ez óriási pénz, mert pl. Jutkánál, a pékségben ez bizony egy negyedkiló kenyér ára.
csak úgy....
@Maccska: te buta fax, ti 0rbánt tartjátok el és ö belöletek, a rabszolgáiból a labancokat! :) - mekkorákat röhöghet rajtatok viktor, mikor ismét sikerült neki átbaxni a buta búrátokat egy kis nemzeti öntudattal, amitöl ti rövest tudatlanok!
teuton
@Maccska: Analfabeta fajkreten naci efftars! MINDENT szarul tudsz, vagyis SEMMIT NEM TUDSZ!!! Elöször is nem 1,581 euro a dizel, ezt a kolostormalac vagy a Szarrago hazudja neked idiota birkanak! A mult heten 1,48ert tankoltam, de nem az AR szamit, hanem a FIZTES! Vagyis 1 orai atlagberert 12 litert lehet tankolni!!! Aztan hogyis van azzal a NMET adoval a MAGYAR gyaraktol??? Ilyen baromsagot ki hazudott neked??? Csak szolok, hogy a nemet boltokban olcsobb a Pick-szalami, mint MOon, a fizeteskülönbseget nem is szamolva!!! De vehetjük a napraforgoolajat, kenyeret, tesztat, tojast meg sok mas elelmiszert is!!! Ha minimalnyugdijban szamolunk, akkor a különbseg pedig katasztrofalis!!!
teuton
@Maccska: Tenyleg analfabeta vagy fajgöreny naci efftars! Na akkor fuss neki meg1x, ha 3 millio agyhlott vagy megvasarolt birka a kolostormalacra szavaz, abbol hogyan lesz 2/3??? Hany % a 3 millio es miert nem lehet meg a török diktaturaban sem kevesebb, mint 50%kal valaki diktator???
teuton
@Maccska: Fajkreten efftars, jol fizetnek a trollkodasert??? Tegnap, szombaton röviddel hajnali 6 utan kezdted es majdnem fel 10kor este hagytad abba, tehat -kiszamolom neked, mert te analfabeta vagy!- ez több, mint 11 ora!!! Kapsz 100% hetvegi potlekot is? Aztan ma VASARNAP hajnalban megint 6 utan kezdtel! Micsoda kereszteny vagy, hogy a mise helyett is trolkodsz? Meglesz ma ai a 15 ora, 100% potlkert??? Valamit pofaztal kapalasrol, de szerintem azt sem tudod, mi a MUNKA es hogyan nez ki a kapa!!!
csak úgy....
@Maccska: az igaz,hogy te mint egy szellemileg leszázalékolt macsska,pick szalámit teszel az egérfogóba? - fene a jódógod, az egérke finomabb!? :)
lusta
@csak úgy...: REménytelen eset. ˝Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.˝
Az csak egy apróság, hogy helyből hülyébb, mint mások nekifutásból, dö ő még minderre rá is gyúr.
csak úgy....
@Maccska: nem hát, mióta 0rbán a királyotok ,megnövekedett az egér utáni kereslet és vadászat! - fogadok,hogy te tudsz pár receptet az elkészítésére!
csak úgy....
@lusta: a hülyék sok esetben szórakoztatók is tudnak lenni...,bevallom,hogy a ti esetetekben , - már mint a nagy magyarok és tik között megbomlott a normális összhang, - valami vagy valakik miatt a hülyék kerültek fölöttetek többségebe és ezt komolyan köll venni!
katana588
@Maccska: sávos adózás volt nagyokos már ha tudod mi az felső kulcs: 48% (900 000 Ft felett)
5. kulcs: 44% (550 001 és 900 000 Ft között)
4. kulcs: 40% (380 001 és 550 000 Ft között)
3. kulcs: 35% (220 001 és 380 000 Ft között)
2. kulcs: 25% (150 001 és 220 000 Ft között)
alsó kulcs: 20% (150 000 Ft-ig)[1]
csak úgy....
@Maccska: megértelek,hiszen ti sem értitek magatokat! :) - te föleg nagyon zagyva, mondhatnám idióta! :)
balos
@csak úgy...: Az idóta szinonimája a fidióta!Csak szólók!Ahol 7x áron veszik a gázt a tömeggyilkosaink ott nincs miről beszélni a támogatóikkal!A rezsidisznószilike megeszi a hasznot!Azért hízik,mint a többi nemzethy gyisznó!
kulabombaafityiszre
Szóval hogyan is mondjátok peti vitéz amikor lejmoljátok a bankokat,meg a multikat a különadóval?
Tudod,háborus szankciók,háborús infláció,vészhelyzet stb...
Most visszanyal a fagyi,kár vergődnöd.
surdilloFUJT
@Maccska: TE IDIÓTA BAXATLAN MACCSKA,HOGY A BETEG SZIFILISZES KANDUROD HÚZZON A FARKÁRA ÉS PÖRGESSEN MINT EGY PROPELLERT,100 ÉVIG ÉLNÉL IS HÜLYE FIDESSCSICSKA LENNÉL!!!
surdilloFUJT
Ez a félkegyelmű kakadu,azt hiszi magáról,hogy ő kulázta a spanyolviaszt,pedig csak a monogrammját harapta bele!!!Olyan megátalkodott beképzelt isenkiházi,hogy a Holdról is látszik!!!
Cappuccino
Igen a Magyarok tudják, hogy mit akarnak a vállasztásokon, De azok a szavazók akiknek a határokon túl kaptak szavazati jogot azok önös érdekből és a Tv 1 illetve a Duna Tv - re hagyatkoznak a szavazáskor az orbán kormányra. . Úgy , hogy nem rendelkeznek sem be jelebtett állandó Magyarországi lakással, sem Magyar adó kártyával nem rendelkeznek.Élvezve az egészségügyi ellátást is -talán azért is kell több hónapos váró listát várni akár egy labor vizsgálatra is. Nem beszélve a Magyar nyugdíjat meghaladó ősszeget kapnak a Magyarnak avanzsált, még Magyarul sem beszélni nemtudó fidesz kegyeltek. Ezen választók nélkül soha nem nyerne a fidesz.Úgy, hogy szijjártó ne hivatkozzon a Magyarországon élő Magyarokra mert azok szavazataival egy vállasztást sem nyernének meg. És végül ne azonosítsák Magyarországot a fidesszel.
teuton
@Maccska: Na analfabeta, ez ,megint mellement... Nem csoda, ha 1bites letedre megprobalsz valamit bevakarni... Szoval aki Nemetorszagban el, az labanc? Talan olvass utana a szo jelentesenek! Ja, te analfabeta fidiota vagy... Aztan en nem lebzselek, hanem penzt keresek, meg almomban is, meg amig neked valaszolok, te meg szombat-vasarnap 15 oraban kell az apropenzert trollkodj a gazdadnak... Szar ügy!
jáger laszló
Ez a 2 gátlástalan ország képes rá,hogy tranzit díjat emeljen!!
No majd akkor lesz nemulass!!!
Fizetünk akár a katona tiszt!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nanya
@Maccska: baszdanyád,hol van még 27 % os ÁFA?
Ami még + 4 % = 31 %
Ja ! mondtam már,hogy baszd anyádat döglőre !
Nanya
Nézzétek a pofáját ennek a hitvány fazonnak.
Csak az SS parolin hiányzik a válláról ,meg a gallérjáról.
Meg egy jó erős kötél a nyakáról.
teuton
@Maccska: Figyelj analfabeta! Nemetorszagban 7% az elelmiszerafa, a kavera is! Evi 11000 euroig egyedülalloknak nincs SZJA, kisvallalkoozo KATAsoknak 17000 euroig. A csaladipotlek 100ezer ft gyerekenkent, az elelmiszer, üzemanyag, stb. olcsobb, mint MOon, a fizetest fogyelenbe veve a HARMADA-NEGYEDE!!! Erre pofazz most valami haborus szankciot! Mellekesen megjegyzem, hogy a nyugdijasok, felsöoktatasban tanulok, kisfizetesüek energiapotlekot kaptak, ami esetenkent a teljes evi gazfogyasztas összege!!!
surdilloFUJT
@teuton: kár erre a fidesscsicska analfabétára a billentyüt pazarolni,a polgári körben átmosták a csökött agyát,így már reménytelen!!!
Xandor
Mi ez a faszkodó ultragagyi átirat? A dollárbalos Propeller hírt hamisít? "Petiminiszter" mi kis F.O.S-fejek? Hazudtok nappal, este, meg éjjel!
Aki Én
@Maccska: Mit hazudozol itt állandóan, Shikaratyi?
Az üzemanyag egyébként most pár forinttal drágább a németeknél, ahol a mi 28 százalékos orbáni-inflációnk csak 7 százalék, a keresetük meg úgy 4-5 szörös.
Nem tudom, érted-e, te agyhalott ártány?

,, te fizeted.Örülj."

Az ötszörös gázárat nem?

Húúúú, de hihetetlenül buta és aljas egy pondró vagy te.
Listán vagy!!!
Juhász István
De azér a Horvátoknak is adakozott OV. nem keveset. Vállalkozások segitése, templomfelújitás stb. Mindenre, csak ne a MAGYARORSZÁGON ÉLŐ magyarokon kelljen segiteni. Amúgy a közmondás itt is igaz : " jótett helyébe jót várj... "
Dr. Proktor
@teuton: Már elnézést, de nem tudlak és nem is akarlak megcáfolni...
("Maccska: Agyhalott barom!")
teuton
@Maccska: Na latod analfabeta, most EGY DOLOGBAN igazat mondtal! "Mindennek annyi az ára amennyiért el lehet adni." Tehat NEKTEK bunkoknak a hazug tolvaj kolostormalacoc is "el lehet adni", aki a maffiatarsaival a ti penzeteket lopja! Egyebkent pedig közlöm, hogy a külföldi elelmiszert a TESCOban is dragabban veszed, mint külföldön. Tehat szereted! De akkor miert fikazod???
kereső
Ha azt hiszed pjotr, hogy a horvátokat, ukránokat érdekli a véleményed, akkor nagyon tévedsz. Ennyi(ke).
simmering73
@KisTehen: @teuton: -nak. Természetesen. Igaza van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.