Egy szélesebb körű vita (zsarolás) részeként Magyarország blokkolja az orosz disszidens Vlagyimir Kara-Murzát elítélő tisztviselőkkel szembeni uniós szankciókat.

Putyin börtönében sínylődő ügyvéd ellen harcol a fideszes diplomácia

Szijjártó tudja, kik az igazi barátaink. Forrás: Pixabay

Az EU Observer uniós diplomatákra hivatkozva emlékeztet, hogy Ukrajna a hónap elején a „háború szponzorának” minősítette az OTP Bankot. Kijev szerint ugyanis azzal, hogy az OTP oroszországi fiókjai kedvezményes hiteleket nyújtanak az orosz hadseregnek, a papírjaikban elismerik az ukrajnai régiók orosz annektálását – írja a Telex.

Az OTP vezetősége jelezte is, hogy saját hatáskörben fogják megoldani a problémát, ám Szijjártó Péter fideszes külügyérnek jól jött az ürügy az újabb hűségpróbára a Putyin-rezsim felé.

Az uniós külügyminiszterek hétfőn már véglegesítették volna a szankciókat Brüsszelben, Magyarország azonban blokkolja a folyamatot, szerintük „dühös” tiltakozásul amiatt, hogy Ukrajna a hónap elején „háború szponzorának” minősítette az OTP Bankot, ami megbélyegzi nemzetközi hírnevét.

25 év, ez a legmagasabb értékelés, amit kaphatok, ezek szerint valamit jól csináltam

– így kommentálta saját fegyházbüntetését Vlagyimir Kara-Murza, akit a múlt héten ítélt el hazaárulásért egy orosz bíróság.

Az ítélet még nem jogerős, de példátlanul súlyos, még annak ismeretében is, hogy az orosz államhatalom egyre keményebben lép fel azokkal szemben, akik kritizálják a Kremlt, és háborúnak nevezik az Ukrajna ellen indított, hivatalosan csak különleges katonai műveletként említhető háborút.

Forrás: EU Observer, Telex
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Putyinék seggét tisztogató, aljas mocskos hazaárulók.
Az ország ellenségei ezek...!!!
ómió
Viszont, amúgy, legalább jó efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.