Megsemmisítette a minisztérium a járvány idején beszerzett lélegeztetőgépekhez köthető dokumentumokat – tudta meg az rtl.hu.

Emlékeztettek, az a maláj üzletember, aki a legnagyobb nyertese volt a magyar állami lélegeztetőgép-beszerzésnek, egy 46 méteres luxusjachtot és magánrepülőt is vásárolt a pénzből.

Az RTL szerint hatezer kínai lélegeztetőgépet vett a kormány a maláj cégétől mintegy 178 milliárd forintért, ebből 3 milliárdot közvetlenül a férfi magánszámlájára utaltak.

A kormány összesen 300 milliárd forintból vásárolt 16 ezer gépet – a szükséges mennyiség dupláját. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International évek óta szerené megismerni a szerződések részleteit.

A Kúria azonban hiába kötelezte a minisztériumot arra, hogy adja ki a maláj céggel kötött szerződés előzetes átláthatósági vizsgálatait, a nyilatkozatokat és értékeléseket, a minisztérium válaszában azt írta, már másfél éve megsemmisítették a dokumentumokat.

Forrás: rtl.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Micsoda vernyogás lenne itt, ha ez balos kormány alatt történt volna! De 13. éve széljobb kormány van és fásult beletörődés az ellenzékben. Mindent is megúsznak ezek a tetves putyinszopók :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Mindent nem lehet ledarálni! Az átutalások bizonylatainak meg kell lenni! Ott kell keresgélni!
Nanya
Meglesz az. Idejében minden meglesz. A fürkészek is meglesznek !
gina
Becsületes kormány igen egy retkes zsiros cigánytól és bandájától várni lehet mást???
Emmersson71
Micsoda vernyogás lenne itt, ha ez balos kormány alatt történt volna! De 13. éve széljobb kormány van és fásult beletörődés az ellenzékben. Mindent is megúsznak ezek a tetves putyinszopók :(
Néro2
Mint Simliskénél a hosszú bájtok éjszakája NAV-osan.
Egyébként meg akkor másképp kel csinálni ha nincs irat nincs tárgyalás , falhoz és kész.
Béla333
@SÍva: 19.51
Mi van, ha nem is volt semmiféle szerződés, levelezés, semmi?
A maffia nem szokott szerződéseket kötni...
Emmersson71
@KisTehen: Miről beszélsz?! Számláld már meg a bejegyzéseket fentebb, bocika!
kulabombaafityiszre
A lélegeztetőgép buli jól bejött Sikerült eltenni láb alól kb.50 000 embert.Most egy nagyobb volumenü buli jön,több beteggel,meg ebből következtetően több halottal,de sikerülni fog nekik.Az akkumulátor gyár projekt.
SÍva
@Béla333: Ha nem volt semmi és az átutalások megtörténtek akkor hívatalból el kell indítani a nyomozást mert egyszerű pénzmosás történt! Ez nem a saját pénzük és jó ezt tudatosítani bennük mert nyomtalanul nem mozgathatnak pénzeket még ők sem!
justhpeter
Tényleg nem értem, hogy az értelemmel élő népesség miért van ezen a lélegeztetőgép ügyön kiakadva.
1/ Már a Holdról is látszik, hogy az Orbán-kormánytól már az sincs biztonságban ami le van betonozva.
2/ Mértékét tekintve a manyup korábbi elcsalásának a lélegeztető-tétel csak a tizede, tehát a bünözés az évekkel haladva kicsit visszaesett.
3/ Erkölcsi állapotát és a covidban elhunytak számát tekintve tekintve az Orbán kormány már régen a mínusz végtelenben tanyázik, hiszen az ország népességének ötödét élő állapotában tartja nyomorban.
Béla333
@SÍva: 20.53
Így van, de ki indítana hivatalból egy nyomozást a maffia vezetősége ellen?
Ügyészség? ÁSZ? Rendőrség?
Ez egy MAFFIAÁLLAM!
Aki Én
@KisTehen: téged kéne ledarálni, te ártalmas állat.
Sosem tudod mikor fogd be azt a buta suttyó pofádat.
percsi
Az iratok megőrzési ideje min. 5 év, van olyan irat, amit akár 50 évig.
Szerintem nincs még egy ilyen ország!
Lassan, de süllyed a hajó!
Pálinkás Pál
jegoldás egyszerű,aki elrendelte,ledarálni...
Aki Én
@Horizont: igen, ezt eddig is tudtuk, de most nehezebb bizonyítani.
Ügyes hazaárulók ezek.
Yoda69
"A törvények mindenkire vonatkoznak" - orbanviktor.
O1G a torvenyek ratok IS vonatkoznak. A beszerzesi szamlak es iratok megsemmisitese bunteny. Ezert is felelni fogtok, nem csak a tularazott es indoklatlan lelegeztogep beszerzesert.
Nem felejtunk!
kereső
Boszniában egy ilyen "manőverért" a miniszterelnök négy évet kapott.
Agylobot kapok a "mutyi" szótól- mert az nem más , mint a lopások kicsinyitése, Szóval nem kellene ezt a bűncselekmény sorozatot "kicsinyiteni".
szegfue
Csak elméláztam a dolgon... Ha nagyon akarnák, akkor az ügyészség kikérheti hivatalos uton a bizonylatokat a szállitó partnertől, hiszen azt tudjuk/tudják, hogy kik voltak. Sőt Szijjártó -- aki egyébként is utazási lázban ég -- akár személyesen is elmehetne érte.
Dr. Proktor
Másnak bezzeg 5, sőt 8 évig is meg kell őrizni iratokat, szerződéseket, de méág a parkolójegyeket és közmű befizetéseket is!
Ha átment a vámon és nem vonták ki a vámolás alól, akkor a vámhivatalban meg kell még lenni a duplikátumoknak...
Dr. Proktor
@sgl: Hát igen...
Cég tulajdonosa vagyonával felel az általa okozott kárért, de hol van ezeknek látható vagyonuk?
szegfue
@sgl: 8:18 És akkor hol lehetnek a vámosok határozatai az import gépekről?! Szinte biztos vagyok benne, hogy nem daráltak le mindent, ez csak duma, hazugság és persze egyben büntett is.
dr. prédikátor
lehet hogy a vesztüket érzik, megsemmisítenek minden ellenük szoló bizonyítékot!!!
Béla333
Vámhivatalban a vámoláshoz az iratokat csatolni kell! Nyilatkozatok, számlák, szerződések, stb!
A bank, amelyik az átutalást csinálta - szintén szokott kérni dokumentumokat.
Az egészet csak nem tudják eltüntetni!
Aki Én
,,nepszava.us/szijjartot-es-orbant-bortonbe-kellene-csukni-a-lelegeztetogepek-miatt/"

,,A Külügyminisztérium másfél évvel ezelőtt megsemmisítette a brutálisan túlárazott és használhatatlan kínai lélegeztetőgépek beszerzésének legfontosabb iratait, melyek alapján megállapítható lett volna a bűncselekmény elkövetése. Saját bevallásuk szerint ledaráltáták a kínai lélegezetőgépeket közvetítő malajziai GR Technologies nevű cég átláthatóságát igazoló papírokat is. Ez egy tipikusan olyan cég, amelyet korrupciós üzletekben való közvetítésre találnak ki, majd a tranzakció után eltűnik, ezért nem marad elkövető.

A Külügyminisztérium eljárása a bizonyítékok megsemmisítésének minősül. Orbánt és Szijjártót éppen ezért kellett volna azonnal őrizetbe venni és letartóztatni, mert annak egyik indoka az, hogy fennáll a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. "
Eladott Ország
Schlad, Völner ügy terhelő iratait/videófelvételt is megsemmisítették. Például: " A jogszabály előírása alapján a kivitelezőnek a munka befejezését követően 10 évig meg kell őriznie az építési naplót és mellékleteit [191/2009. (IX. 15.) Korm. rend. 24. § (7) bek.]."Megőrzési kötelezettség számviteli bizonylatoknál:
A számlák megőrzése egy külön fejezet a vállalkozó életében. A cégeknek ugyanis kötelességük az éves beszámolót és a könyvelés alapbizonylatait legalább 8 évig olvasható formában elrakni.Azonban az üzleti évről készült beszámoló és az ehhez tartozó főkönyvi kivonatot, leltárt és értékelést már 10 évig kell tárolnunk, etc...a darálás már önmagában is bűncselekmény + a többmilliárdos közpénzlopás!
kereső
@sgl: 07:37 A "szállitólevelek"- azok a teljesités bizonylatai, jobb gazdasági körökben- és mint ilyenek alapbizonylazok, és közokiratoknak minúsülnek. Ha, CSAK ezeket darálták le, már az is búncselekmény. A vámolás alapbizonylata a nemzetközi szállitólevél a CMR - amely hét példányban(önátirós!!!) töltendő ki. Teljesen mindegy tehát, hogy mely bizonylatokat semmisitettek meg- ez bűncselekmény a javából, amelyet hivatalból lenne köteles vizsgálni az ügyészség, az NNI-vel karöltve, mivel egy állami szervről- a kormány minisztériumáról van szó,.
Dr. Proktor
@Béla333: Mire megigénylik az is ledarálódik...
ómió
Az efftársaknak muszáj mindig önmagukból kiindulniuk!?
Aki Én
@ómió: Annyira magukból indulnak ki az efftársaid, hogy még darálnak is.
Dr. Proktor
@ómió: Belőletek indulunk ki, ugyanis az origo, azaz a nulla, fontos viszonyítási alap a koordináta rendszerben!
Havanagi
Az iratkezelés ,bizonylatolás a Jogi szakterület alá tartozik.Ebből arra lehet következtetni,hogy ezért Varga Judit a felelős,aki ehhez kiadta az engedélyt.Márpedi ő kiadja,ha a geci erre utasitja.
verőce21
Legalább ezt a gittet nem kell a lipsiknek tovább rágniuk...! :)
csak úgy....
@verőce21: te buta tolvajsimogató! :)
"Az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után ez az ország az uniós pénzek nélkül erre képes.. " :) (@verőce21:)
verőce21
@csak úgy...: te egy buta gittegyleti tag...!
ómió
@Aki Én: Még mindig a másik oldalon "látod" az efftársakat ott az elmeosztályon fektedben, bolsiék elmebeteg wamzersnauzere!? Nem baj, hogy a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat máig is a tetvesbolsi bandád énekli, veled együtt!? Ott az elmeosztályon fektedben neked ez "alles eins"!? Már az ápolóid is lemondtak rólad!?
ómió
@Dr. Proktor: Ti a satát tetvesbolsi lopótök egótokból indultok ki, amelyik az aljasbolsi hazudozást tolja minden hullámhosszon!
csak úgy....
@verőce21: te meg csak egy szokványos,buta fidesz seggfej! :)
CsipkeRózsa
Nincs olyan szervezet, egyén, aki feljelentheti a kormányt? Törvénysértést követett el a kormány felelős embere!
Egy szürke adózó milyen büntetést kapna ilyen darálós eljárásnál?

Valaki ebből is hasznot húzhat, divatba jött a darálás, hol fontos dokumentumokat, hol könyveket semmisítenek meg. Persze, a háztartásokban is használnak darálókat.
Dr. Proktor
@ómió: Mondták már neked hogy bamba vagy?
Bambafarok, aki gondolkodásra képtelen, nem látja az összefüggéseket és hagyja magát átverni a politika főbűvészétől...
ómió
@Dr. Proktor: Látod, nem lehet mindenki Böszmeánuszból rikácsoló hazudozó bolsi lopótök, mint az efftársi fajtátok!
Dr. Proktor
@ómió: Látom neked az 1G ánusz a kedvenced...
Alfa
csak a lopás-hazudozás keresztényi kötelesség a kibaszott keresztény-fasiszta-náci orbánnál,és a narkós-pedofil fidesz-ner szektánál..
ugye kecskebaszók...@ómió: @Shikari: @ verőce21 és társai
Clavigo
@ómió: @Shikari: ..két hülye tölcsérseggű buznyák..
ómió
@Clavigo: A tetvesbolsi buznyákságod másrahazudásán túl jelenleg neked semmi más nem megy!?
ómió
@Alfa: A lopás, hazudozás, bolsiék tehénbaszó fajgörénye, a bolsevista-nyilas efftársi "felekezetetek" specialitása már Kun Béla efftársatok óta! Hiába hazudnád másra a fasiszta náci jobbikos efftársaiddal együtt, akikkel még tavaly is "koalícióztatok"!
ómió
@Dr. Proktor: Csak, mert te nonstop a Böszmeánuszból "prédikálsz"!? Nem kéne mindig az "efftársi önmagadból" kiindulnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.