Kedd éjfélig benyújtható a személyi jövedelemadó (szja) bevallása és az 1 + 1 százalékos rendelkezés – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Meghosszabbították az szja-bevallás határidejétFotó: MTI/Marjai János

Kis Péter András azt írta, hogy május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében.

A határidő meghosszabbítását a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások hétfői lassulása, nehézkes elérése indokolja.

A NAV így biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a bevallási tervezetéhez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Abszolút korrekt a hosszabbítás! A szokásos dátum, 20-dika hétvégére esett, s így még pótolható!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Micsoda gesztus!!??
Lesz aki értékeli és még + is köszöni!!!??
J.L.
Néro2
Ez a Nemzethy fitymák kormánya képtelen bármit is megoldani de sebaj legalább lopni tudnak.
Bár kicsit igazságtalan vagyok , Peti pumpás 300 MILLIÁRDOS szerződés megsemmisitést meg közjószágok ütlegelését meg tudják oldani.
FLETÓ
Abszolút korrekt a hosszabbítás! A szokásos dátum, 20-dika hétvégére esett, s így még pótolható!!
szegfue
@FLETÓ: Egyébként is ugy van, ha egy határidő hétvégére esik, akkor a hétvégét követő első nap, azaz hétfőre tolódik a határidő. Most viszont keddre "hosszabbitották", mert nem birta a rendszer. Ez szerintem nem "korrektség", hanem egy kényszer, amit az elavult, vagy a nem megfelelő kapacitásu számitógépek miatt kellett megtenniük. Mivel ma már életünk szinte minden "hivatalos" ügyét elektronikusan kell intéznünk, nem ártana, ha ezek a központi szerverek nagyobb teljesitményekre lennének képesek...pl. a raktáron porosodó, a magyar szabványnak nem megfelelő lélegeztető gépek helyett erre is költhettek volna. Szerintem nem kellene elégedetten hátradőlni az "abszolut korrekt hosszabbitástól" .
simmering73
@KisTehen: A butaság kényszere, hogy neked mindenhez hozzá kell pofázni.
szegfue
@sgl: Csak próbálják eltakarni! Aki egy kicsit is gondolkodik, annak a szemében ez nem "gesztus"...
FLETÓ
@szegfue: Annak idején 20 éve, amikor sorba kellett állni senkinek nem jutott eszébe a hosszabbítás! Most igen! De majd ha megint kígyók kígyóznak, akkor is lesz hosszabbítás! Csak a korrektség kedvéért... Elintézzük!!!

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230523075857fletó.jpg
FLETÓ
@m73: Nekem a könyvelőm intézi! Neked meg a szakorvosod!
szegfue
@FLETÓ: 7:59 Te egyszerüen nem akarod megérteni...A törvény biztositja: ha hétvégére esik a határidő, akkor az hétfőre tolódik. A keddre való kitolásnak semmi köze a korrektséghez, hiszen nem a magánszemélyeknek adnak "engedményt", hanem a "fogadó oldal" nem képes normális müködésre.
Egyébként, a sorbanálláskor még papir alapon kellett beadni, az elektronikus beadás 2009-től kezdődött, még Bajnai idejében.
Sajnálom, hogy nem tudsz szabadulni a Gyurcsány fóbiádtól és ugy indulsz ki minden témából, mint amikor valaki ujra és ujra a "kályhától" indul el.
További szép napot!
szegfue
@KisTehen: 8:04 Egyáltalán nem "köpködtem", pusztán a törvényből indultam ki.
szegfue
@KisTehen: 8:57 Azt gondolsz, amit akarsz...persze én is.
Eladott Ország
A dollárbalodal túlterheléses támadása? Akármi is a határidó, mindenkit megillet az a jog, hogy akár az óutolsó pillanatban beadhassa, az infotmatikai rendszernek erre (is) felkészültnek kellene lennie. Az összes rendszerük olyan mint maga a vezetés. Van egy kis gond oszt lefagy, meg rosszul működik. A menetrendszerű túlterheléses támadást hungarikummá kéne nyilvánítani. Itt mindenki hülye?
Eladott Ország
@FLETÓ: És annak is örülni kell, hogy nem romlik tovább a választási környezet. "Mindent a győzelemért.
gdb.rferl.org/05e00000-0a00-0242-6c54-08d9950f0e30_w1023_r1_s.jpg
A két kulcsszereplő...
gdb.rferl.org/05030000-0a00-0242-e644-08d995576c01_w650_r0_s.jpg
FLETÓ
@KisTehen: Tudtad, hogy @m73: és @simmering73: egy és ugyanazok? Szociopátiának indult, majd pszichopata lett, aztán érkezik a tudathasadás nála / náluk!
verőce21
Nem pont a bevallási határidőhöz, hanem a jövedelmekhez írnám...
Látom a gyerekeim bevallásából, hiába nőttek a fizetések, az infláció elviszi az emelkedést...!
Istenakinincsen
@m73: ma, 10:45 ez a fleto inkább a büdösbogár pegero(is)
FLETÓ
@Istenakinincsen: Te vagy az ISTEN, csak tudod!
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 06:16 Akkor épp ideje lenne eltakarodnod!
Istenakinincsen
@FLETÓ: ma, 05:56 Nem sokat tévedtél, csak egy icipicit:)) Te vagy a csilletöcskölő bányarém!
Istenakinincsen
@Shikari: A béke másképp működik...szerintem:)))
FLETÓ
@Shikari: El is fog takarodni - sűrű bocsánatkérés közepette! @Istenakinincsen: aki egy istentelen, de mégse materialista szarkavaró-gép a sok közül!
FLETÓ
@m73: Én nem jártam még ott, úgy látszik te igen, ha ennyire ismered a helyet! Hazaáruló ex-fideszes vagy te is mint HADHÁZY + JAKAB!
FLETÓ
@m73: Fidesz tag nem vagyok! Nekem nem is kell párttagnak lennem! Hogy kire szavazok, én dolgom! Fideszes az te vagy, meg JAKAB, HADHÁZY! Az ellenkezéssel többet ártotok a baloldalnak, mint használtok! A FIDESZNEK ez csak jó! Tőletek egyre kevesebben mennek el szavazni! Mi meg ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.