A Katarban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök volt az egyik felszólaló vendége a Qatar Economic Forum nevű rendezvénynek. Orbán Viktor itt beszélt arról, hogy az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, és ezt mi nem szeretjük.

Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, de mi nem szeretjük ezt

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dohában, a katari nemzetközi gazdasági fórumon.

Egy kérdésre válaszolva kifejtette: az Egyesült Államokban a demokratákat sokkal inkább ideológiai alapon vezetik, mint a republikánusokat. A demokraták rendszeresen igyekeznek meggyőzni az embereket saját elveikről, sőt néha rákényszeríteni akaratukat másokra.

Ezt én nem szeretem, nekünk megvan a saját kultúránk, a saját életformánk, ne tessék beleavatkozni, kérem!

- fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette:

Ne neveljenek minket, ne mondják meg, mi a jó és mi a rossz!

Sem az amerikaiaknak, sem más nemzethez tartozóknak nem dolga az, hogy megmondják, hogyan éljenek a magyarok.

Donald Trump volt republikánus elnök jól érti ezt

- tette hozzá a magyar kormányfő.

Donald Trump kapcsán Orbán azt is elmondta, hogy reméli, hogy hamarosan visszatér a hatalomba. Felmerült, hogy Kínáról nem feltétlen értenének egyet Trumppal, mivel Kína szerepét elég egyértelműen látja a volt amerikai elnök. Orbán úgy számol, nem lenne konfliktus köztük a kérdésben, de nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az Egyesült Államok és Európa érdeke különbözik, ha Kínáról van szó. "Ez egy komplikált kérdés, de az EU-nak a saját érdekeit kell képviselnie". A magyar miniszterelnök szerint idő kérdése, és az európai vezetők álláspontja is változhat Kínáról.

Orbán úgy tartja, hogy Donald Trumppal a veterán vezetők klubját erősítik, és a veteránok összetartanak.

Ezt arra mondta, hogy a floridai szenátor De Santisszal szintén jó viszonyt ápol, jó vezetőnek tartja, viszont Trumppal mégis csak veteránok.

Felmerült, hogy Joe Biden jelenlegi elnök is veterán vezető, de erről Orbán azt mondta, hogy nem akarja kritizálni az amerikai elnököt, mert az sosem jó biznisz. Úgy látja, a demokraták inkább ideológiai alapon vezetnek, és meg akarják mondani másoknak, hogyan éljék az életüket, ez neki nem tetszik, nekünk megvan a saját kultúránk.

Orbánnál elszakadt a cérna és nagyon belekötött az amerikaiakba: "Nekünk megvan a saját életformánk, ne tessék beleavatkozni, kérem! Ne neveljenek minket!""

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (k) fogadja Mohamed bin Hamad bin Kászim asz-Száni sejk, katari kereskedelmi és ipari miniszter (j) a dohai repülőtéren 2023. május 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: tűzszünetre van szükség, mert az ukrajnai háborúban minden nap sok ember hal meg

A háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban minden nap sok ember hal meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

A magyar kormányfő John Micklethwaittel, a Bloomberg főszerkesztőjével folytatott beszélgetésében rámutatott: Magyarország azért tekint a fősodratú európai nézőponttól eltérő szemszögből az ukrajnai konfliktusra, mert szomszédos a háborúban álló országgal, amelynek területén jelentős magyar kisebbség él, amelynek tagjai közül többen életüket vesztették az összecsapásokban.

A miniszterelnök a diplomácia kudarcának nevezte a háborút, amelynek sohasem szabadott volna megtörténnie.

Orbán Viktor szerint a konfliktusban nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel: újabb emberek fognak meghalni.

A miniszterelnök szerint ezért először tűzszünetre van szükség, utána pedig el lehet kezdeni az új európai biztonsági rendszer megtárgyalását.

Orbán Viktor: ha Ukrajnának szüksége van pénzügyi támogatásra, akkor ne tegye feketelistára a vállalatainkat

Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat

- mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

"Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat!" – hangsúlyozta a magyar kormányfő arra a felvetésre válaszolva, hogy Ukrajnában egy magyar bank működését korlátozzák.

Forrás: MTI, 444

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Ne neveljenek minket"

Tény, hogy egy nevelhetetlen, tarháló bunkó paraszt vagy, kilóg a kapanyél a szádból!.-..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Qqberci: @Qqberci: Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint a fartúró @csak húgy.: @CsipkeRózsa: @Nyírfa: @Nessy: @kereső: @Alfa: @sgl: @Clavigo: @kereső: @Nyírfa: @justhpeter: @kula: @Nessy: @CsipkeRózsa: @Péter2: @Pálinkás Pál: @Néro2: @Aki Én: @Havanagi: @simmering73: @gina: @justhpeter: @dr. prédikátor: @telegdilaci: @teuton: @Nanya: @surdilloFUJT: @izéke: @Eladott Ország: + ez a @Nanya: tanya + @Istenakinincsen: ?
Istenakinincsen
@durbincs: Kotródj vissza a bányád mélyére IQ bajnok fartúró barnanyelvű csilletöcskölő:)))
durbincs
@Qqberci: @Qqberci: Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint a fartúró @csak húgy.: @CsipkeRózsa: @Nyírfa: @Nessy: @kereső: @Alfa: @sgl: @Clavigo: @kereső: @Nyírfa: @justhpeter: @kula: @Nessy: @CsipkeRózsa: @Péter2: @Pálinkás Pál: @Néro2: @Aki Én: @Havanagi: @simmering73: @gina: @justhpeter: @dr. prédikátor: @telegdilaci: @teuton: @Nanya: @surdilloFUJT: @izéke: @Eladott Ország: + ez a @Nanya: tanya + @Istenakinincsen: ?
FLETÓ
@Istenakinincsen: Halálosan komoly!!!
vacsi
@Istenakinincsen: Igen, értem. Bármikor jogod van elmenni innen! De úgy látom, a lakosság többségének ez megfelel.
Istenakinincsen
@vacsi: tegnap, 08:21 Ezt nem gondolhatod komolyan! Elmenni??? Szerintem nem azért nem megy el a lakosság többsége, mert annyira "megfelel" nekik a kizsákmányoló tolvaj-maffia rendszer nem gondolod? Vannak sokkal fontosabb szempontok is...egy bizonyos pontig. Ez után a pont után pedig már késő. (Öregen és kopaszon, a hangerőt már nem bírom:)
Remélem érthető volt a rockos hasonlat:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.