A DK szerint hazug a fővárosi Fidesz békepárti javaslata.

A fővárosi Fidesz békepárti javaslata hazug, ezért a Fővárosi Közgyűlés demokratikus frakciói egy valóban békepárti módosító javaslatot nyújtottak be

- közölte Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz békepárti javaslata csak egy "Orbán Viktor hazug, Putyin barátságáról" tájékoztató kezdeményezés – Oroszbarátsággal vádolja a DK a kormányfőt

Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bősz Anett rámutatott arra, hogy a fővárosi Fidesz által benyújtott, békepártinak nevezett előterjesztés nem más, mint

"Orbán Viktor hazug, manipulatív, Vlagyimir Putyin orosz elnök barátságáról" tájékoztató kezdeményezés, ami mellett nem mehetnek el szó nélkül a közgyűlés demokratikus frakciói.

Közölte: ezért valódi békepárti módosító javaslatot nyújtottak be a Fidesz előterjesztéséhez.

A DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője által aláírt módosító javaslat szerint a közgyűlés elfogadja az Európai Tanács március 23-án Orbán Viktor miniszterelnök által is megszavazott következtetéseit az Oroszország által Ukrajna ellen indított agresszív háború elítélésével kapcsolatban, egyben a tanácsi következtetéssel összhangban támogatja a Magyarország által is megszavazott ENSZ-határozatot az ukrajnai béke alapját képező elvekről.

Ez volna a valódi békepárti nyilatkozat, ami alapján a béke pártján állók azt követelik, hogy az orosz megszálló hadsereg hagyja el Ukrajnát – mondta Bősz Anett.

Felhívta a figyelmet arra,

a Fidesz kormánya "társadalmi hidegháborút" kezdett Magyarországon, ami nemcsak a magyarokkal, de az ukránokkal szemben is "inkorrekt".

Az ukránok olyan önvédelmi háborúba kényszerültek, ami a teljes országukat hadszíntérré változtatta.

Mint mondta,

nem először szemtanúi annak, hogy Orbán Viktor oroszbarátsága, Moszkvával való szoros külpolitikai kapcsolatai, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött barátsága kifejezetten akadályozza a nemzetközi közeget abban, hogy megoldást találjon.

Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője, XVIII. kerületi polgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, az Orbán-kormány elárulta és kiárusította Magyarországot, a "piszkos gázalkunak" köszönhetően a magyar emberek, cégek, önkormányzatok kétszeres áron kapják a gázt.

Hozzátette: az "orbáni infláció" háromszorosa az európai átlagnak, emiatt az önkormányzatok egyre nehezebben tudnak építési beruházásokat megvalósítani és ellátni a közfeladataikat. Emellett a kormány "brutális pénzelvonásokkal" bünteti az önkormányzati városokat, elsősorban az ellenzéki vezetésű kerületeket, városokat, ezért sok település működése került veszélybe – mutatott rá.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
A dagadt hazugsága nem újdonság hiszen mindig,
mindenkor,mindenben hazudik.Ezt kajálják a lebutított fidernyák birkák.
Néro2
Ne má DK fitymák qurmánya nem is szereti az o-rosszakat.
Imádják.
Na ugye , hogy nem szeretik.:)
kulabombaafityiszre
A dagadt hazugsága nem újdonság hiszen mindig,
mindenkor,mindenben hazudik.Ezt kajálják a lebutított fidernyák birkák.
Néro2
@kulabombaafityiszre: Nem birkák .Lények.
Xar lények.
Nessy
Álságos, hamis békeszózatok. Békekötés, korrekt béketárgyalás? Ezt Putyinnak is előadják? Ezt még Orbán sem hiheti.
ómió
A "reggel, éjjel meg este" hazudozó efftársak most éppen ezt hazudják!?
kereső
@Nessy: Miért adnák elő putyinnak? Ez putyin "béketerve"- megtartani a részlegesen elszakitott két megyét és a krimet- , hogy felkészüljenek a "végső megoldásra" Ukrajna megsemmisitésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.