Tegnap már durrogtak a pezsgők a kormánypropaganda szerkesztőségeiben, hiszen a parlamentnek nevezett színházban megszavazták: ezentúl nem büntethető rágalmazás vagy becsületsértés miatt, ha valaki a szennysajtóban rágalmaz – fogalmazott Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Hadházy: "Tegnap már durrogtak a pezsgők a kormánypropaganda szerkesztőségeiben"
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy véli, egyértelmű, hogy a szándék itt csupán a propagandisták kimentése volt,

hiszen a sajtón kívüli világban hatályban marad a becsületsértés és a rágalmazás tényállása, a csaló polgármesterek például továbbra is feljelenthetik azt, aki merészeli leleplezni az ügyeiket.

Mint írja, nyitva marad a polgári peres út, "be lehet perelni a lejárató, hazudozó szennylapokat, de ennek sajnos nincs túl nagy visszatartó ereje: a bíróságok évekkel később megítélnek 100-200 ezer forintos sérelemdíjakat, amiket az állami milliárdokkal kitömött szerkesztőségek röhögve kifizetnek".

Ráadásul a Kúria már elkezdte felpuhítani a polgári peres gyakorlatot is, például azzal, hogy a hazugság nem is hazugság, csak feltételezés vagy csak egy kis figyelemfelkeltő túlzás

- tette hozzá.

Hadházy Ákos emlékeztetett:

Deák Ferenc még azt mondta: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.” Kocsis Máté és barátai ezt is átírták: „Hazudni márpedig szabad!” Ez ugyanis a rendszer lényege: a hazugságokból, rágalmakból és álhírekből épített alternatív valóság.

Forrás: Facebook

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Te is ott koccintottál, mint ex-fideszes!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Mi a helyzet a nem kormánymédiában? Ott nem lehet rágalmazni?
Nyírfa
Sztrájkolni, sztárjkolni, sztrájkolni, mindaddig, amíg nem áll fejre a NER-tákolmány.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Könnyen röhög a KESMA-hálózat, mert az ellenzék nem szokott rágalmazni, így semmiféle hasonszőrű csörtére nem kell számítaniuk.
Shikari
Ideje volt a pimasz, provokáló libkányoknak a saját pénzükkel visszafizetni. A tolvajozó szarháziakat végre móresre taníthatjuk!
Néro2
Mimogyorók fitymák trágyadombja folyik szana-szét bűzölögve Európa közepén.
De hát jóvanezígy meg És és?
csak úgy....
@Maccska: @Shikari: ugye ti ketten az elmebeteg klubból? :) a sokat emlegetett és dícsért hitleretek, már lerendezte volna a sorsotok...
Philip Marlowe
Ez az ellenzék, és a sajtója annyira, de annyira hülye, hogy ha Orbán azt mondaná lemond és visszavonul, akkor azonnal kimennének tüntetni, hogy ne mondjon le, nem mondhat le. És csak azért, hogy ellene mondjanak! Nem nooooormális!
Ez már komolyan katasztrófa, amit művelnek!
Nessy
Sértő megjegyzésekért nem kell a nagggyon keresztény, királyi média, itt helyben is akad jó pár "udvarias, kulturált "hozzászólás!
csak úgy....
@Philip Marlowe: neked milyen drogtól származnak az idióta, hülye gondolataid? :)
Lassan elpusztulnak a drogfüggő hattyúk a Komárom melletti mákföldeken
444.hu/2023/05/24/lassan-elpusztulnak-a-drogfuggo-hattyuk-a-komarom-melletti-makfoldeken
TASzSz
Te is ott koccintottál, mint ex-fideszes!!!
csak úgy....
@TASzSz: ...aztán kihányta a fideszes hamis lörét, nem vette be a gyomra!
Maccska
Van képed siránkozni az érdektelenségbe fúlt pénteki bulikázásotok után? Éppen te, aki voltál már minden és annak az ellenkezője is?

Te, aki majd minden pártba belepiszkítottál már összeférhetetlenséged elviselhetetlenségével?
Te merészelsz egy feltüzelt gyerekhadsereg fedezékéből az irántatok megnyilvánuló szolidaritás hiányáról pampogni?

Segítek. Szolidaritás van a magyarokban, csak nem irántatok. Hazánk polgárai éppen 14. éve szolidárisak a kormányzópártok iránt, akik számotokra, az örök anarchiát kívánó hálátlanoknak is élhető hazát biztosítanak.

Közbe vetve kérdezem, hogy csak azért pihenteted az állatorvosi hívatásodat, mert nem tudtál kellően lázadni egy kutya vagy egy macska számodra nem kideríthető pártállása miatt? Ne a társadalmat akard gyógyítani, annak te csak a megbetegítéséhez értesz.
jáger laszló
Hurrá!!!
Beköszöntött az újságírók korlátkan szabadsága!!
Ezután azt írnak amit akarnak!!??
+szűnnek a sajtóperek!!
Törvényben biztosított az írás szabadossága...
No majd +lássuk ,mitől döglik a légy!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
TASzSz
@Menőmanó: Jakab + ő bontotta!
ómió
A rágalmazóbajnok Hullaházy efftársat ez zsigerileg érintheti!
kulabombaafityiszre
@Maccska: Mivel lehet a fene a repedtseggü kurvaanyádat te fideszes troll.
Hazudozol ptt össze-vissza szakadt volna a kurvaanyádba a fejed.Köcsög fiudernyák.Lehet.HAHAHA
kulabombaafityiszre
@ómió: Lehet. Bazd meg te is a repedtseggü kurvaanádat ,te te kis hazudozós fideszes faszkalap.HAHAHA
Nessy
Ezek szerint, érvek, korrekt vélemények helyett lehet gorombáskodni, sértegetni, bemocskolni bárkit. Minél alpáribb , jellemtelenebb egy publicista, annál hamarabb kap lovagkeresztet.
Maccska
Elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti fellebbezését is a Fővárosi Ítélőtábla; a bíróság döntése értelmében

a politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéketCseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntető ügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt.
A bírósági döntés értelmében a baloldali politikus, mint felperes köteles megfizetni a teljes perköltséget, vagyis az első- és a másodfokú eljárás költségét is, összesen 444.500 forintot a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek, valamint az államnak 48.000 forint fellebbezési- és 72.000 forint eljárási illetéket. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye – áll a kommünikében.
Toller Béla
@Maccska: Persze, ez a bíró jó neked, ebben az ítéletben megbízol ! Pedig ez volt a hamis ! Amikor a tényt elkövették, a gyanusítás még egyáltalán nem volt megalapozott, ahogyan később lett az, de fenntatották - ilyen nevetséges a magyar jogrend.
ómió
@kulabombaafityiszre: A szétkúrt3,14csájú bárcáskurva anyád csak nem "kifogott" a hazudozóbajnok bolsi tetvességeden!?
kulabombaafityiszre
@ómió: Baszon szájba téged a repedtseggü szájer józsi.Ja,az neked már megvolt.azóta is nyalogatod a józsi spermáját a szád széléről.Nehogy terhes legyél ettől az aktustól köcsög.krvnyd.HAHAHA
Kis-nagy buzi ómió.HAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Mi van, bolsiék elmebetege!? Túlszoptad magadat Bite efftársadtól és már a bitegecit böfögöd fel!? Az csörgedezik a pofád szélén!?Ezért nincs időd a bárcáskurva anyádat megdugni, bolsi buzzancs, vagy az aberróbolsi metabolizmusod lehetetleníti el!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok