Kicsinyes baloldali politikai támadás történt az Európai Számvevőszék magyar tagja, Pelczné Gáll Ildikó ellen – hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

A Fidesz szerint kicsinyes baloldali politikai támadás történt
Fotó: Pelczné Gáll Ildikó MTI/Európai Parlament/Mathieu Cugnot

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben arról tájékoztattak, hogy Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága szerdán hallgatta meg Pelczné Gáll Ildikót, akit újrajelöltek számvevői tisztségre, és

a magyar dollárbaloldal illetve az európai baloldal képviselői egyértelmű politikai indíttatásból ellene szavaztak, figyelmen kívül hagyva minden szakmai érvet és azt a tényt, hogy a magyar jelölt 2017 óta kiemelkedően látja el számvevői feladatait.

A képviselőcsoport szerint Pelczné Gáll Ildikó életpályája, szakmai múltja és a számvevőszéken elvégzett eddigi munkája alapján az egyik legrátermettebb és legkiválóbb tagja a testületnek, melyet a szakbizottság a 2017-es jelöléskor elismert, és nagy többséggel támogatta a magyar jelöltet.

Az Európai Parlament várhatóan június 1-jén szavaz a magyar jelöltről, az Európai Parlamentnek azonban csak véleményezési joga van a jelölési folyamatban, a végső döntést az Európai Unió Tanácsa hozza majd meg.

Az Európai Számvevőszék feladata az EU bevételeinek és kiadásainak ellenőrzése, az uniós költségvetés végrehajtásának szabályossági és hatékonysági vizsgálata. A luxembourgi székhelyű intézmény számvevőit a tagállami kormányok jelölik, minden ország egy tagot delegál a testületbe, mandátumuk hat évre szól.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Hahahahahhahahah mikor a bumeráng visszaüt, sz@r kis mocskok, csak azt kapjátok amit megérdemeltek,,, zsiros szemét verd a melled, tolvaj maffiózók,, nem mindenki hülye és elhiszi a sódert amit hintetek...
csak úgy....
...és ismét egy shikari zsibbasztó szöveg a fideszék részéröl ! :)
Clavigo
@Pegero: Egy ilyen,,tányérarcú,kiselejtezett román buziqrva migráncs leheljen a homlokodra..,, Mahmoud .. ,,Ha néha megunod a tevéket. ...Ez pina rád màszik Mahmoud . téged horpadtra pipál.,
Péter2
@Pegero: Akkor szoknotok kell a 100-170 ezer forint körüli fizetéseket, mert Oroszország Kazahsztán, Fehéroroszország, Örményország, Kirgizisztánban nem több a havi bér , ebből kellene a rezsidet fizetni , gépjármű fenntartást meg az élelmet stb , mert itt akkor sem volna olcsóbb semmi , sőt a modern technikát , pl tv , mosógépet , nem tudnál venni ennyi bérből , a gazdaságotokról meg nem is beszélve , ugyanis a gazdád úgy tönkre vágta az ország gazdaságát , 13év 2/3 birtokában , hogy ebből még 100 évig sem lábaltok ki !
Sakk Matt
Érdekes, amikor egyedüliként vétóznak és akasztanak meh..bármt akkor nem vinnyognak!
Péter2
" a magyar dollárbaloldal illetve az európai baloldal képviselői egyértelmű politikai indíttatásból ellene szavaztak, figyelmen kívül hagyva minden szakmai érvet és azt a tényt, hogy a magyar jelölt 2017 óta kiemelkedően látja el számvevői feladatait.---- " Ellenzékből a fidesz pont ezt csinálta , ott ártott a baloldalnak ellenzékből, ahol csak tudott , most kapák vissza , a fidesz vetette meg ezt a mocskosságot Magyarországon , hogy ellenzékből csak ártani kell , hogy a kormányzó oldal népszerűtlen legyen, és majd ők ! Csak erre már ráment az ország , most meg vissza nyal a fagyi ! De ebben az esetben a bírálat jogos , Európa egyik legkorruptabb országának képviselője, ne lehessen semmilyen uniós pénzek elenörző csoportjának a tagja !
Pálinkás Pál
@Shikari: nem lesz vétójogotok,román köcsög...és akkor mivel értéktelenek lesztek putylernak, helyetekben vigyáznék az emeleti ablakoknál...
Béla333
Nem csak a maffiózóknak van olyan botjuk, amit a bicikli küllői közé tudnak tenni, hanem az Uniónak is?!
Erre nem is számított a sok szemét maffiózó!
verőce21
A balosok ellene szavaztak...! - csupa ilyen kicsinyes, kisstílű fazonokból áll a baloldal.
kereső
Miért is "baloldali" ármány az, ha egy tolvaj, maffia kormány képviselőjét nem akarja másik 26 ország az Eu-s számvevőszék tagjai között látni? Ez nem "politikai támadás", hanem józan paraszti ész. Csak egy a bökkenő- a magyar kormány bármely jelöltjénél ugyanez a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.