Egyszámjegyű nyugdíjemelést, de prémiumot is tervez a kormány 2024-re a nyugdíjasoknak. 

Kiderült, mi a kormány szándéka jövőre a nyugdíjakkal – Ekkora emelés várható

Mivel az éves átlagos inflációt jövőre hat százalékra várja a kormány, januárban a szokásos nyugdíjemelés is ekkora lehet. A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet, ami éves szinten százötvenezer forintnyi többletnyugdíjat jelent – számol be a Portfolio.hu a Költségvetési Tanács véleménye alapján, amelyet a 2024-es költségvetés tervezéséhez fűztek..

Azt írják: mivel a kormány azzal számol, hogy a gazdasági növekedés várható mértéke meghaladja a 3,5 százalékot (4,1 százalék is lehet), a nyugdíjasokat novemberben nyugdíjprémium is megilletheti, ha az államháztartás egyenlegcélja is teljesül – írja a 24.hu.

A legmagasabb egyszeri összeg várhatóan 12 ezer forint lesz.

„Emellett a nyugdíjakkal azonos módon emelendő ellátásban részesülők – a kormány külön döntése alapján – a nyugdíjprémiummal megegyező módon számított egyszeri juttatást kaphatnak” – áll a Tanács véleményében. Ezek forrását – összhangban a négy százalakosra tervezett gazdasági növekedéssel – céltartalék tartalmazza.

Szintén megvan a forrása a negyven év jogosultsági idővel rendelkezők nők korhatár előtti öregségi nyugdíjához. Jövő februárban szokás szerint szintén várható a tizenharmadik havi nyugdíj kifizetése, jóllehet ezt a Költségvetési Tanács anyaga nem részletezi.

Forrás: 24.hu, Portfolio

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ne siessünk ennyire előre. Most az idei 25%-os inflációval kellene foglalkozni. Mert arról még nem hallottam, hogy az idén mennyivel szándékozik emelni a nyugdíjakat. A kollaboráló nyuszet 3%-os kezdeményezésétől most tekintsünk el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Designer
Az is kell! Persze! Csakhogy a pedagógusoknak 10+10+10+5% lett beígérve 2021-ben! Ebből 2 év alatt lett 10+10! Hol a maradék 10+5? Pedagógusnapra javallott! Visszamenőleg 2023. január 1-ig!!!
ómió
@Horizont: Hát, ha ezt tükörbe nézve önmagad "moderálására" szoktad mondani, az igencsak találó!
ómió
@Horizont: Az agyad hiányában, bolsiék fajbarma, még mindig nem tudod, hogy, ha kusikálnál, akkor, azt el is kell kezdened!?
Peller Anikó
Kiváncsi lennék maguknak hány számjegyűt terveznek.
szegény hazám
@ómió: Ismétlés a tudás anyja: ÓMIÓ EGY NAGYON MARHA!!!
ómió
@szegény hazám: "Nem semmi", amikor az elmeosztályon fektedben másokat "osztályozol"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.