Összesen több mint 2 milliárd forintnyi vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Megvan az ítélet: „Bróker Marcsi” jogerősen tíz év börtönt kapott

Illusztráció: Pixabay.com

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a Kun-Mediátor Kft. vezetőjét, „Bróker Marcsit”, aki több mint tíz éven át gyűjtött betétet több száz ügyfelétől, majd a pénz egy részét nem fizette vissza a sértetteknek. Csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek a vádlottat, a szabadságvesztés mellett 5,4 millió forint pénzbüntetést is kiszabott vele szemben és végleges hatállyal eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól.

A vádlottal és a jelenleg felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft.-vel szemben külön-külön 2,079 milliárd forint, míg a vádlott két hozzátartójával szemben 16, illetve 15 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a táblabíróság.

Az elsőfokú ítéletben meghatározott 130 millió forinton túl a vádlottat további öt sértett több mint 90 millió forintnyi kárának megfizetésére is kötelezték.

Az ítélet szerint a karcagi nő az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre szerződéseket, amelyek alapján a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért nekik. A nőnek nem volt erre engedélye, és nem is csinált semmit, ami lehetővé tette volna, hogy megfizesse az ígért magas hozamokat. Az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.