Vádat emelt az V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy pedagógussal szemben, hétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt. Az illető volt iskolaigazgató, fideszes polgármester még a napokban is pedagógusként dolgozott.

Megalázó módszerekkel fenyített főleg roma gyerekeket a volt iskolaigazgató, fideszes polgármesterIllusztráció: 123rf.com

"A vád szerint egy budapesti általános iskolában, a 2017/2018-as tanévben, „fegyelmezési céllal” hét – akkor 10 és 15 év közötti – diákkal szemben alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést – közölte Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő a 24.hu-nak küldött válaszában.

A vádirat szerint a tanár többször felpofozta, arcon ütötte a gyerekeket, illetve hajukat és pajeszukat húzva fenyítette őket, de előfordult az is, hogy gyerekeknek feltartott kézzel kellett térdepelniük, az egyik diák 45 perc után hagyhatta abban, amikor már nem bírta tovább – számol be a Telex.hu.

A 24.hu információi szerint a vádiratban szereplő tanár Putnoki Zsolt, a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola volt igazgatója, aki korábban Újkenéz fideszes polgármestere volt.

A lapnak korábban tanárok és szülők is azt állították, hogy a volt igazgató több gyereket, köztük egy kislányt megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A vádiratban a gyerekek roma származásáról nem tesznek említést, arról viszont igen, hogy az igazgató a gyerekek viselkedését kezelte bántalmazó módon – írja a Telex.

A 24.hu úgy tudja, hogy a volt iskolaigazgató a héten még nevelőként dolgozott egy fővárosi kollégiumban, de a tankerületi vezető végül „mentesítette a munkavégzés alól”.

Forrás: Telex, 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kérdezném...a gyerekeknek nincs apjuk..?...
namihami
A modern Makarenkó! Ez még egy tankerületi posztra is jó lehet!
""Just for a good example!""
simmering73
@KisTehen: 15:38 Agyas. 2017/18-as tanév. 2023-at írunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.