Suhajda Szilárd szerdán adott utoljára életjelet magáról a Mount Everest csúcstámadása közben. A békéscsabai hegymászó GPS-jeladója a csúcstól 50 méterrel lejebb lévő Hillary-lépcsőnél jelzett ekkor. Bár több arra haladó csoport is látta, illetve ruhájáról be is azonosították, ebben a magasságban emberi erővel nincs lehetőség egy vélhetően mozogni képtelen hegymászó megmentésére.

Bejegyzést tettek közzé Suhajda Szilárd Facebook-oldalán
Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Péntek este korábbi mászótársa, Klein Dávid arról beszélt, hogy alig van esély arra, hogy Suhajdát életben találják, hiszen ennyi ideig még senki nem bírta ki élve a 8000 méter fölötti halálzónában.

Suhajda Szilárd Facebook-oldalán háttércsapata az alábbi bejegyzést tette közzé pénteken, nem sokkal éjfél előtt:

Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket.

Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták.

Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet.

Mint írták, továbbra is várják a híreket Szilárdról.

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
"Nem szerepel viszont friss adat az oxigénpalack nélkül mászók halálozási arányáról. Egy Mount Everestet megjárt hegymászó viszont utánajárt, igaz, 2019-es adatokkal. Négy évvel ezelőttig kiegészítő oxigén nélkül összesen 212-en jutottak fel a csúcsra (mostanáig, ahogy fent is szerepel, 221-en), és 2019-ig 160-an haltak meg.

ELBORZASZTÓ, 75,5 SZÁZALÉKOS AZ ARÁNY."

Tehát ez az öngyilkosságnak egy drága de látványos formája.
Tehát akinek van rá pénze,az ne ugorjon a hídról a Dunába,mert jobb eséllyel mentik ki.
jáger laszló
Suhajda Szilárd
1NLő re marad a világ tetején!!
Nagyon sajnálom,de én semmit nem tehetek érte!!
Nyugodjon békében
csak ennyi
barátilag
J,L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Így van most Gálvölgyi János
Szórakozás - 2023. June 3., 16:36
Így van most Gálvölgyi János
A szomszédba látogatott III. Károly király
Nagyvilág - 2023. June 3., 12:00
A szomszédba látogatott III. Károly király