Suhajda Szilárd szerdán adott utoljára életjelet magáról a Mount Everest csúcstámadása közben. A békéscsabai hegymászó GPS-jeladója a csúcstól 50 méterrel lejebb lévő Hillary-lépcsőnél jelzett ekkor. Bár több arra haladó csoport is látta, illetve ruhájáról be is azonosították, ebben a magasságban emberi erővel nincs lehetőség egy vélhetően mozogni képtelen hegymászó megmentésére.

Bejegyzést tettek közzé Suhajda Szilárd Facebook-oldalán
Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Péntek este korábbi mászótársa, Klein Dávid arról beszélt, hogy alig van esély arra, hogy Suhajdát életben találják, hiszen ennyi ideig még senki nem bírta ki élve a 8000 méter fölötti halálzónában.

Suhajda Szilárd Facebook-oldalán háttércsapata az alábbi bejegyzést tette közzé pénteken, nem sokkal éjfél előtt:

Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket.

Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták.

Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet.

Mint írták, továbbra is várják a híreket Szilárdról.

Forrás: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.