Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Dobrev: az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország EurópábanDobrev Klára/Facebook

Dobrev Klára közölte, az "orbáni infláció" miatt a legtöbb élelmiszer ára az elmúlt két évben megduplázódott, és hasonló a helyzet a többi terméknél is.

A kormány okozza ezeket az áremeléseket, ezért a kormány feladata, hogy az áremeléseknek véget vessen

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az áremelkedést ugyan meg lehet állítani, azonban semmi nem lesz ugyanolyan olcsó, mint régen volt.

Hozzátette, hogy az Orbán-kormányt követő kormányoknak egyértelmű a feladatuk: le kell törniük az árakat és emelniük kell a béreket, illetve a nyugdíjakat.

Dobrev Klára szerint a béremeléshez öt kormányzati lépés kell. Az első, hogy Magyarországon is be kell vezetni az európai minimálbér-szabályozást, így legalább 50 ezer forinttal emelkedne a minimálbér. A második az, hogy az államnak is béremelést kell végrehajtania a közalkalmazottak körében.

Harmadikként említette, hogy a kormánynak segítenie kell a kis- és középvállalkozásokat a béremelésben,

ehhez a jelenlegi "multibarát" adórendszert igazságosabbá kell tenni. A negyedik lépés a gazdaságpolitikai szemlélet változása: csak olyan beruházásnak szabad uniós vagy hazai állami támogatást adni, amelynek esetében vállalják, hogy versenyképes béreket fizetnek az alkalmazottaknak. Az ötödik pedig, hogy meg kell erősíteni az oktatást, a szakképzést és a szakszervezeteket, valamint a civil szervezeteket – sorolta a politikus.

Beszélt arról is, hogy tisztában vannak a felelősségükkel; szerintük csak egy szociáldemokrata, kormányzóképes alternatíva tudja elérni, hogy az áremelések országa helyett végre a bér- és a nyugdíjemelések országa legy Magyarország.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Philip Marlowe: 13.17: De ettől azért---ugye---a tény az tény marad! A tény pedig az európai utolsó helyünk! És a rohamos LEzárkózásunk a harmadik világ országainak szintjéhez! Dacára az Unio évtizede juttatott euromilliárdjainak!
Ami, ki tudja hová, de bizony szőrén-szálán!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Klára, meddig akarsz az árnyékban lenni?
Béla333
@sgl: 13.02
"És a legfontosabb: NŐBŐL VAN!!"

Ez nem indok! Szél Bernadett is nőből van, mégis a DK-s fanatikus sereg 2018-ban mocskolta ahol csak tudta...
jáger laszló
Na innen az elmozdulás már felér a gazdasági sikerrel!!
Ezt csak ki kell várni ami nem holnap lesz az 100 %
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@sgl: Éppen azért, hogy Dobrev az őt megillető helyre kerülhessen, Gyurcsánynak robbantania kellene, nem verselgetnie. Csak annyit kellene bizonyítania, hogy 2006-ban puccsot szervezett ellene Orbán, és, hogy akkora besúgó volt egész életében, amit a Holdról is látni, paralel köré szervezni egy nagy kormányváltó felvonulást, és letelepdést a Kossuth téren, mint az ukránok a Majdanon. Ennyi!
namihami
@Philip Marlowe: 13.17: De ettől azért---ugye---a tény az tény marad! A tény pedig az európai utolsó helyünk! És a rohamos LEzárkózásunk a harmadik világ országainak szintjéhez! Dacára az Unio évtizede juttatott euromilliárdjainak!
Ami, ki tudja hová, de bizony szőrén-szálán!
namihami
@Philip Marlowe: 13.38: Az a 70.000 akkor egy bér-nyugdíj viszonylatban egy 65-70%-os arányt jelentett! Mára ezt sikerült 50% alá ""FELjavítani""! Élelmiszer és rezsiárakban a kifizethetőségét ugyanennek a rétegnek, akkor és most. Amikor egy vidéki nyugdíjas, a maga kis ""kádárkockájában"" egy szobát fűt, a mai szén- és faárak mellett. Gázról szó se essen. A mai 300.000 forint magában foglalja a borsodi, BAZ megyei és hasonló dolgozók, munkanélküliek, nyuggerek és a többmilliós köz(??)alkalmazottak és egyéb ""családi vállalkozók"" jövedelmének átlagát! Aztán jön a ""káesháátlag"", amin már a hívők zöme is csak a fejét csóválja! Talán erről azt a fent említett réteget kéne többször kérdezni, akik a 300.000-et csak álmukban látnak!
Stop Orbán és Gyurcsány
Azaz szedjétek csak szét egymást kommunikáció közben,jó lesz az úgy.Mindkét oldal kirohanásai már elég fárasztóak.
Toller Béla
@KisTehen: Ne kend el, neked sohse volak érveid, szőt szóra mondasz, mint a népmesékben az untermann !
verőce21
Az ellenzéket bárki meg tudja venni 30 ezüstért...!
Szalay Miklós
Szókimondóan de értelmesen a hazai és nemzetközi helyzetről, beleértve az inflációt és a gazdaságot is:

www.youtube.com/watch?v=ZgdYszoV8_s
ómió
De, azért, efftársnő, ugye "tennétek róla", hogy a helyzet egy rezsicsökkentés-törlés erejéig, +180000 kiadással, "családonként tovább javuljon"!? Az egyik korruptbolsi brüsszeli efftársad éppen tegnap "irányelvezte"!
Béla333
Ha csak azt kiszámolná valaki, hogy a beérkezett és a maffiózók által ellopott Uniós pénzekből mennyi jutna egy főre, igencsak csodálkoznának.
Talán még a hülyemagyar maffiahívők is, bár lehet, hogy a sok nulla csak összezavarná az agyukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.