A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja – mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.

Itt tartunk: Navracsics Tibor megdicsérte egy nem fideszes önkormányzat munkáját
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Navracsics Tibor kiemelte: Ajka több különböző település összenövésével jött létre, ezért az érintett városrészek számára a mindennapi közlekedés szempontjából is fontos az új kerékpárút.

A már jól kiépült városi úthálózat mellett egyre inkább fejlődik a kerékpárút-hálózat Ajkán, amelynek következő eleme Tósokberénd városrész felé vezet majd

– jelezte a miniszter.

Megjegyezte: Ajka iparváros jellege mellett egyre inkább turisztikai központtá is szeretne válni, a Kab-hegy felé vezető kerékpárút ehhez is hozzájárul.

Navracsics Tibor hangsúlyozta:

az elmúlt években több sikeres beruházás valósult meg Ajkán. A Veszprém vármegyei, ellenzéki vezetésű települést jó példának nevezte arra, hogy Magyarországon ha egy városvezetés tiszta, világos célokkal és olyan jövőképpel rendelkezik, amely jól azonosítható pályázatok szintjén is, akkor sikeres tud lenni.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka polgármestere ismertette: a bruttó 400 millió forintos beruházásban másfél kilométer kerékpárút épült, egy kilométeren felújították az utat, megújítottak öt buszvárót, támfal megerősítési munkákat végeztek, illetve kialakítottak két pihenőt.

A projekthez az önkormányzat 40 millió forint saját forrást biztosított, a fennmaradó 360 millió forintot európai uniós támogatásból finanszírozták – tette hozzá.

A kerékpárutat a polgármester azért nevezte fontosnak, mert általa a Kab-hegyet, valamint a hegy környéki kerékpárutakat is biztonságosan lehet elérni Ajkáról.

A 2019-es önkormányzati választásokon Schwartz Béla fölényes győzelmet aratott Ajkán a fideszes Baráth Gábor fölött, és a képviselőtestületben is többségbe kerültek a "Közösen Ajkáért" Egyesület jelöltjei.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csicska megtanulta a pávatáncot...
De azért ő még mindig csak egy ócska maffiózó!
Szalay Miklós
Ebben itt szókimondóan de értelmesen kibeszéljük a legfontosabb aktualitásokat, beleértve Navracsicsot és az EU-s pénzeket is. (Az az első téma.):

www.youtube.com/watch?v=ZgdYszoV8_s
jáger laszló
Micsoda fantaxtikus beruházás
Az ajkai emberek szinte észre sem veszik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
"Hazug ember zavarában akár igazat is beszélhet!" - esete áll fenn?
Toller Béla
Jó, szép, így kell ! De azért elgondokodtató az a 400 milla. Másfél klométer bicikliút, másk egy kilométer aszfaltozása, t buszváró kifestése, valami pihenpad is belefért. Az Unió fizette ! Amúgy senkinek sem sül le a bőr az orcájáról, aki odament és a kormány nevében megdícsérte az egészet ? Ennyi pénzt a kormány meg sem szokott említeni, amikor ellopja !
ómió
Ez fordítva, viszont, efftársiasan "totál kizárt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.