Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában fakadt ki: az Európai Parlament (EP) újabb jelentése teljesen abszurd, egy újabb zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet Magyarország ellen.

"Az EP újabb jelentése abszurd zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet" – Hidvéghi Balázs teljesen kiborult

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A kormánypárti politikus szerint az újabb jelentés a Magyarország elleni támadások sorába illeszkedik, és arról szól, hogy Magyarországnak semmiféle uniós forrást nem szabadna odaadni, illetve az ország arra sem alkalmas, hogy az EU soros elnökségét 2024-ben ellássa.

A javaslat előterjesztői között több frakció tagjai megtalálhatók, például Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is jegyzi a szöveget – emelte ki. A baloldali magyar EP-képviselők évek óta támadják saját hazájukat, ez más országokra nem jellemző.

A jelentés vitáját jövő hét szerdán tartják, és csütörtökön lesz szavazás.

Hidvéghi Balázs szerint ez egy politikai állásfoglalás a parlament részéről, amelyet azért is sürgetnek, mert folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság közt az uniós forrásokról és a bizottság által kért törvénymódosításokról. Magyarország ebben kiszámítható és jó partner, az EP viszont nem akarja, hogy megállapodás szülessen.

Úgy fogalmazott: Magyarország "precedens arra", hogy lehet az EU-ban mást is csinálni, mint amit Brüsszel éppen kitalál. Lehet úgy sikeres, nemzeti alapú, kereszténydemokrata politikát folytatni, hogy azt az emberek megértik és támogatják.

A fideszes politikus arról is beszélt: háborús pszichózis jellemzi ma a brüsszeli világot, ahol mindenki fegyverszállításról és katonai részvételről beszél. Magyarország ebben is mást képvisel, a békepárti állásponthoz való ragaszkodása pedig csak tovább fokozza a szembenállást.

A műsorban kitértek az uniós elnökségre is, amelynek ellátása félévente más-más tagállam feladata. Ez az egyik alappillére az unió működésének, ehhez semmi köze az Európai Parlamentnek, nincs abban döntési vagy javaslattételi joga, hogy melyik ország mikor töltse be az elnökséget, illetve abban sem, hogy betöltheti-e az elnökséget – szögezte le Hidvéghi Balázs.

Az EP-választások közeledtével az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal aktív részvételével, még inkább igyekszik fokozni a nyomást Magyarország ellen.

Egy másik kérdésre Hidvéghi Balázs minden logikának ellentmondó javaslatként értelmezte azokat az energiapolitikai terveket, amelyekben Magyarországot arra szólítanák fel, hogy "engedje el azt a rendszert", amely által Európában az egyik legolcsóbb a rezsi.

Azt mondta: a háború kapcsán az Európai Bizottság olyan javaslatokat tett le az asztalra, amelyekkel beáldozta az európai érdeket. Egy energiaárrobbanás következett be az elhibázott szankciók miatt, ugyanakkor azok nem hozták el a várt eredményt: a háborúnak nem lett vége, és nem látni, hogy milyen módon gyengítették volna meg Oroszországot. Az európai emberek és az európai cégek viszont a korábbi összegek sokszorosát fizetik az energiáért.

A magyar kormány nyilatkozott arról, hogy meg fogják védeni a rezsicsökkentést, és garantálni fogják azt, hogy a magyar emberek továbbra is az EU egyik legalacsonyabb rezsijét fizessék. Nem fogunk engedni a brüsszeli javaslatoknak – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Brüsszelnek inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy odaadja Magyarországnak a neki járó forrásokat, és ne tegyen újra meg újra olyan javaslatokat, amelyek ellentétesek az európai emberek érdekeivel. Ez európaiakat helyezzék az első helyre, és ne más államokat, más szempontokat.

Elmondta azt is, hogy Európa számos tagállamában komoly feszültségekhez vezetett az elmúlt hónapokban az energiaárrobbanás, tüntetések, tiltakozások voltak, hiszen emberek tömegeit jellemzi elégedetlenség. Hidvéghi Balázs úgy véli, egyre több kormány fog visszatérni a normalitáshoz és a reális döntésekhez, és kiemelt témaként kezeli az energiabiztonságot és az energiahordozók árát.

Nem lehet hosszútávon fenntartani, hogy az európai emberek a sokszorosát fizetik a rezsiért a hibás kormányzati, illetve brüsszeli döntések miatt annak, amit egyébként fizetniük kellene – mondta a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hazudik is, nemcsak lop ! Nygat-Európában nem fizetnek méregdrága rezsit, relatíve kevesebbet, mit nálunk, ahol miliárdok mennek el feleslegesen a legmagasabbb fizetésűek dotálására. És ahol a mentesítő köröket egyszerűen betiltják, kiiktatják. Ahol az erőművek szanálási megtakarításait egyszerűen lenyúlják, majd magukta hagyják ezeket a cégeket. Politikailag Magyarország a legnagyobb csődben van ! Erre olyan büszkék ezek ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Maccska: Megint egy hülye.
A 20 kilométeres Szeged-Hódmezővásárhely dízel/villamos 120 km/h sebességű kötöttpályás vonala 80 milliárdba került nem csak a nemezthy matyar gyapjasoknak, hanem nekünk is. Ugyanakkor a 60 kilométeres Wrocław-Sobótka-Świdnica dízel/villamos 120 km/h sebességű kötöttpályás vonala 17 milliárdba került.
Szóval így lopnak.
Pálinkás Pál
az emberek nem támogatnak titeket, csak a krumplis cigók,a demens nyuggerek, a külhoni paraziták, meg a vidéki ,gazdáknak hívott eltartottak, úgy hogy kuss, nemzethy csürhe..!
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem baj, hogy vizsgálat folyik ellene, csak sajnos sosem ér véget!? Nem mondta a bárcáskurva anyád, bolsiék elmebetege!? Vagy a Böszmeánusz záróizma, ami mögül ugatsz, mindent elszigetel előled!?
ómió
@Eladott Ország:Szépen összegyűjtötted a tetvesbols rablóbandád legfőbb jellemzőit, amiket - ahogy a Lenin összes előírja a tetvesbolsi bandád számára - a "Zorbánra" hazudva elő is adtál, gyagyás! Ezekután bízvást jelentkezhetsz a Lenin Rendedért!
bence
Szegény Hidvághi ha nem jön össze amit orbán akar , hozzáőrül a gazdájához !
Lepényleső
A sajátjával a csalánt? A nagy többség pont annyira kihagyható belőle mint amennyire benne van?
Fogalmazás órára ezek közül egy sem járt,- ők csesznek el mindent,aztán a mi nyakunkba varrják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.