Karácsony Gergely nem hagyta szó nélkül, hogy Hollik István napok óta a főpolgármesterrel példálózik az orosz-ukrán háború kapcsán. Lassan már ott tart, hogy Karácsony robbant ki atomháborút.

Karácsony visszavágott Holliknak: "Bármennyi közpénzt is szórnak el hazudozásra, most szólok: ebből nem engedünk"

Fotó: MTI/Mónus Márton

"Valamit ezek szerint jól csinálunk. Nagyon fáj a Fidesznek, hogy nem engedjük, hogy Budapestről a kormány döntsön, nagyon fáj nekik, hogy a város jövőjéről megkérdezzük a budapestieket. Nem baj, hadd fájjon. Nagy fájdalmukban hadrendbe állították a propagandagépezetet, elszórnak megint sok-sok millió forint közpénzt, most éppen arra, ha jól értem, hogy énkezemmel robbantok ki atomháborút, vagy valami ilyesmi. Mindezt azért, mert megvédjük Budapestet a kormány sarcpolitikájától. Bármennyi közpénzt is szórnak el hazudozásra, most szólok: ebből nem engedünk" – írja posztjában a főpolgármester.

"Persze kockázatos dolog a lejárató hazugságokkal foglalkozni, tudom, mert sok tanulmány bizonyítja, hogy a hazugságok cáfolata végső soron a hazugságok terjedéséhez járul hozzá. Én mégis hiszem, hogy vagyunk még elegen, akik az igazságon túli politika világában is az igazságban hiszünk, akiknek forog a gyomruk a lejárató kampányoktól. Nos, azt hiszem, ennek a többségnek tartozunk azzal, hogy időről-időre afféle lakájfigyelőt tartunk. És ha a hányingert leküzdjük, még nevetni is lehet rajtuk.

Kezdjük ezzel az újratöltött háborús uszítással. Szokásos mantra. Maga a miniszterelnök mondta az évértékelőjén, hogy egész Európa közvetetten háborúban áll Oroszországgal. Ami Budapest esetében sajnos nagyon is így van, mert az orosz metrókocsik kapcsán valóban komolyan harcolunk az orosz állam cégével. Mert van egy gyönyörűen felújított hármas metrónk, és vannak a kormány által az előző városvezetésre ráerőltetett orosz metrókocsik, ez nagy üzlet volt a kormány barátainak és igazi szívás Budapestnek. Próbálunk ezen változtatni, például azért, hogy legyen egyszer légkondi is a metrókocsikban. Szóval igen, megharcolunk Budapestért" – hangsúlyozza Karácsony Gergely.

"A Budapest-ellenes propagandahadjáratban személyes kedvenceim azok a lakájmédiás cikkek, amelyek szerint mi gyerekeken kísérletezünk, és a világon először Budapesten történik, hogy 14 év a véleménynyilvánítás alsó korhatára. Szerintük ez botrány. Szerintem meg nagyszerű dolog, büszke is vagyok rá, és ragaszkodom is hozzá. Szerintük egy 14-18 éves fiatal nem alkalmas arra, hogy véleményt mondjon a saját városa jövőjéről. Szerintem meg nagyon is alkalmas, sőt. És hát minden, amit teszünk, végső soron értük tesszük, ennek a városnak a jövője az ő jövőjük.

Imádtam a Magyar Nemzet hosszú cikkét is, ami azt fejtegeti, hogy mi milyen gonoszak vagyunk, szörnyűséges adatvisszaélést követünk el, hiszen a budapestieknek küldött levélben szereplő kérdőívet csak úgy lehet urnába dobni, hogy közben nem lehet ollóval levágni a nevet és a címet. Szörnyű lenne, ha így lenne, van azonban egy aprócska bökkenő. Hogy tudniillik online lehet szavazni, egy egyéni azonosítóval, ami személyes adatot nem tartalmaz. Nem urna van, hanem internet, nem olló van, hanem adatbiztonság. Üdv a XXI. században.

Igazán jól szórakoztam, amikor a Fidesz egyik verbális erőszakszervezete a CÖF-CÖKA, vagy fordítva, mindegy, tartott valami sajtótájékoztató-félét, ahol is papírból olvasva hosszú percekig szapultak. Eddig csak a szokásos. Hogy a tényeket nem találták el, az hagyján, de még a saját nevüket se, amikor beültek a névtábla mögé, érdemes megnézni.

Szép példája az izzadságszagú erőlködésnek a Hír Tv hosszú riportja a felesleges(!) budapesti beruházásokról. Benne felvételekkel a Bajcsy buszsávjáról, meg a Blaha felújítási munkálatairól. Lehet, nem vették észre, hogy elkészült a 3-as metró, a Bajcsyn az autósok visszakapták a sávot, ahogy ígértük, a Blahán pedig még az oda ültetett fák is kizöldültek azóta? Kellene menni egy kört a városban, mielőtt riportot készítünk róla. Szerintem.

Arra biztatok hát mindenkit, nevessen egy jót a propagandán, és szavazzon a Budapesti Lakógyűlésen a város jövőjéről, amit nem dönthet el helyettünk se a Fidesz, se a kormány, se a közpénzből fizetett propaganda és lakájmédiája, csakis a budapestiek, és ami nem lehet más, csakis az élhető, zöld, nyitott Budapest" – teszi hozzá Facebook oldalán Karácsony Gergely.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
@Philip Marlowe: Te tényleg be vagy oltva igazság ellen ? Tények ellen ! Fújjad csak ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@csagyi: nos, pont ezért beazonosítható, gondolod nincs naplózva,melyik kódot kinek küldték...?..ez elején megmondtam ,ha nem így lenne, az összes zsákfalus fideszyugger szavazna...nem azt kifogásoltam hogy szavaznak,hanem hogy beazonosíthatóan...az urnás szavazásnál csak azt tudják ,elmentél szavazni...itt az is könnyen kiderythető,mire szavaztál-...üdvözöllek a karácsony féle XXI. században...
NKF
Lakógyűlés? Teljesen meghülyült kamugeri!
ómió
@Aki Én: Bolsiék lopótöke és önmagad tetves bolsiságát másrahazudni igyekvő elmebetege, ott az elmeosztályon! Nem úgy tartod, hogy a "Zorbánra", azért, több mindent kéne ráhazudnod!? Le ne maradj az "efftársi teljesítés" elmeosztályi normájától!
Aki Én
Megriadtál csicska, ma is velem álmodtál?
Látom, végleg legyűrt téged a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsiék elmebetege! Talán a "mindent a Zorbán helyett másra hazudunk" efftási "irányelve" tette!? Jelentkezz majd, ha megkaptad végre új birkaagyadat!
csagyi
@Pálinkás Pál: Pali! Én ezt a neten rendeztem,tudom személyesen is lehetett,de nem találtam értelmét,hogy válaszboríték nélkül a megadott címre ballagjak.Az pedig nagyon nem érdekel mit listáznak rólam itt-ott.Ma már ha egyet böffentesz azt is rögzíti valamelyik találmány.Saját fejemmel szoktam dönteni és teszek rá,hogy tudják az a véleményem kitől jött.Te és én is tudjuk miért K.-t választottuk,azt is látjuk mennyire szereti a mai kormány,tudatosan szavaztam rá,pedig Tarlós egy rutinos polgi volt,de ő sem tudott bármilyen szélben előre pisilni.Ha ennyire utálják (K.-t) akkor valamit nagyon jól csinál.A lejáratására mindenütt látható lebutított kampányuk pedig annyira idióta,hogy az már egy sort sem érdemel.Gondolom azt és a hasonlókat egy értelmes,gondolkozó ember már élből kikerüli. Szia.
Pálinkás Pál
@csagyi: semmit nem csinál jől...zsigerből magára haragította az autósokat, pedig Bp autós város, amit meg az előválasztáson tett, azóta szememben egy poloska is értékesebb élőlény,mint ő...ha ő lesz a polgi jelölt, az ellenzék bukja a fővárost is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.