A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a Novák Katalin magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt” – számolt be róla a Transtelex.

Novák Katalin ismét diplomáciai incidenst okozott Romániában, kiverte a biztosítékot a székely himnusz a román külügynél
Kép: Facebook/Novák Katalin

Vasárnapi közleménye értelmében a külügy kifogásolja Novák Katalin „nyilvános üzeneteit” , beleértve a magyar köztársasági elnök Facebook-oldalán közzétetteket is. Novák szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, amelyben a székely himnusz első szakasza hangzik el. Címként a Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk” sort emelte ki Magyarország elnöke.

2016-ban több román politikai párt olyan törvénymódosítási javaslatot terjesztett be, mely megtiltotta volna a himnusz előadását vagy lejátszását bármilyen körülmények között Románia területén. 

Novák előző, nagykárolyi látogatása sem volt feszültségmentes, sőt már tavaly, első köztársasági elnökként tett magánlátogatása is kiütötte a biztosítékot a román külügynél.

Novák Katalin a szombati csíksomlyói pünkösdi búcsú után meglátogatta a csíksomlyói kegytemplomot, majd vasárnap Sepsiszentgyörgyön a református elemi iskola új épületrészének átadásán és a Szilvássy Caroláról elnevezett idősotthon átadó ünnepségén vett részt.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
--megérdemlik...minek engedték egyáltalán be ezt a fidesz szajhát...???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@frank: Remélem rátok szakad a gecivel teli műszar!
balos
@Nyírfa: Nem baj!Ahol a megválasztott szemét banda gyilkolászhat büntetlenül ott az én véleményem legfeljebb a falra hányt borsónak tűnik!Ahonnan én jöttem ott nem szóban hanem tettben fejezték ki a nem tetszésüket a langyosra sikeredett "itéletek" miatt,főleg,ha az a történelem meghamisítására vezet!A magyar soha nem volt nemzet,mert olyan volt,mintha összeeresztettek volna 100 különböző "állatot" és meglátjuk mi lesz belőlük!Hát ez lett vármegye és ispán a XX. században!Ahol bayerek és stb vezethetnek félre ott nekem is megengedett,hogy pongyola legyek!Ráadásul én megdolgoztam a nyugger életemért,nem úgy mint a politikából megélő trógerek!
Nessy
Régmúlt időkőn merengeni,mond mit ér? 100 éve történteken se sokat. Úgy mellékesen jelenleg jobb helyzetben vannak, mint mi. Nekünk ideszavazzak Orbánt és várják a pénzt. Mi meg csodálkozunk, hogy ilyen látogatás után nem igazán szeretik a magyar kisebbséget.
Nyírfa
@balos: Nem, @balos: , ne engedd meg magadnak, hogy pongyola legyél, mert az a félreértések, tévedések, hibák tárházává válik! Hogy legyen élhetőbb, igazabb a társadalmunk, ha engedünk a színvonalból arra hivatkozva, hogy, amit szabad a kisökörnek, azt szabad Jupiternek is? Szabad, miért is ne lenne az, csak akkor Jupiterből is kisökör lesz,
A többiben egyet értek.
balos
@Nyírfa: Ennyi barom között néha ökörködni is kell,ha a pusztai barom erre ugrik!Szeretem cukkolni a barmokat,mert hátha az ormos intézetben hozzák anyagilag helyre!Agyilag ez lehetetlen!
Néro2
Az ablakpucolás jobban megy veresné.
fityma krotáliával a füledben.
Mondjuk inkább zongorázzál vagy nézzél filmeket a házi mozidban az is kurvasokba volt de leg-alább nem járatsz le.
Vagy menjél elődöddel horgászni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.